دانلود پایان نامه ارشد:بررسی تاثیر سطوح تغذیه ای اسانس سنبل کوهی و مرزن جوش بر بیان ژن موسین در جوجه های گوشتی

دانلود متن کامل پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته کشاورزی

گرایش:تغذیه دام

عنوان:بررسی تاثیر سطوح تغذیه ای اسانس سنبل کوهی و مرزن جوش بر بیان ژن موسین در جوجه های گوشتی

 

واحد گرمسار

دانشکده کشاورزی

پایان نامه برای دریافت درجه ی کارشناسی ارشد(M.S.C )

رشته مهندسی کشاورزی – گرایش تغذیه دام

عنوان:

بررسی تاثیر سطوح تغذیه ای اسانس سنبل کوهی و مرزن جوش بر بیان ژن موسین در جوجه های گوشتی

استاد راهنما:

دکتر علی نوری امام زاده

استاد مشاور:

دکتر حمیدرضا سیدآبادی

زمستان

برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده درج نمی شود

تکه هایی از متن به عنوان نمونه :

فهرست مطالب

عنوان                                                    صفحه

چکیده.. 1

فصل اول: کلیات پژوهش.. 2

1-1- مقدمه.. 3

1-2-اهداف تحقیق.. 5

فصل دوم:ادبیات و پیشینه.. 6

2-1- اهمیت گیاهان دارویی: 7

2-1-1-گیاهان دارویی و ادویه ها به عنوان محرک های اشتها و هضم غذا   9

2-1-2-اثر گیاهان دارویی بر سیستم ایمنی.. 11

2-1-3- اثر گیاهان دارویی بر عملکرد.. 12

2-1-4- اثر گیاهان دارویی بر کیفیت و سلامت گوشت لاشه.. 15

2-1-5- اثر گیاهان دارویی بر مورفولوژی دستگاه گوارش.. 16

2-1-5- مرزن جوش.. 17

2-1-6- سنبل کوهی) سنبل الطیب).. 18

2-2-موسین.. 18

2-2-1-ساختمان موسین.. 18

2-2-2-سنتز و ترشح موسین.. 21

2-2-3 عوامل موثر بر سنتز و ترشح موسین.. 22

2-2-4 ترکیب شیمیایی جیره.. 23

2-2-5- ناقلین بیولوژیک.. 24

2-2-6- فلور میکروبی.. 25

2-2-7- اثر مصرف خوراک بر ترشح موسین.. 25

2-2-8- وظایف موسین.. 26

2-2-9- ژن کدکننده موسین.. 28

2-3-واکنش رونویسی معکوسRT-PCR.. 30

2-3-1-تکنیک Real Time PCR.. 31

2-3-1-1-روشهای مختلف Real-Time PCR.. 32

2-3-1-1-1- SYBR Green I. 32

2-3-1-1-2- پروبهای هیدرولیزی.. 34

2-3-1-1-3- پروبهای هیبریداسیونی.. 35

2-3-1-1-4- پروبهای سنجاق سری.. 36

2-3-1-2-مفاهیم PCR Real–Time. 37

2-3-1-2-1-نمودار تکثیر.. 37

2-3-1-2-2-فلورسانس آستانه.. 38

2-3-1-2-3- سیکل آستانه.. 38

2-3-1-2-4- منحنی استاندارد.. 39

2-3-1-2-5- منحنی ذوب.. 40

2-3-1-3- انواع اندازه گیریها در تکنیک Real-Time PCR.. 41

2-3-1-3-1-اندازهگیری مطلق.. 41

2-3-1-3-2-اندازهگیری مطلق.. 42

2-3-1-4-راندمان واکنش.. 43

2-3-1-5-انتخاب ژن مرجع.. 44

2-3-1-6-مزایای تکنیکReal-Time PCR.. 45

2-4-مروری بر تحقیقات انجام شده:.. 46

فصل سوم: فرآیند پژوهش.. 49

3-1-محل انجام آزمایش.. 50

3-2-جامعه مورد مطالعه.. 50

3-2-عملیات مدیریتی در اجرای طرح:.. 50

3-2-1-آماده سازی سالن:.. 50

3-2-3-شرایط پرورش:.. 51

3-2-4-حرارت و رطوبت:.. 51

3-2-5-تهویه و نور:.. 51

3-2-6-دانخوری و آبخوری:.. 52

3-2-7-برنامه واکسیناسیون:.. 52

3-2-8) مشخصات جیرهها.. 53

3-2-9- گروههای آزمایشی.. 56

3-2-10-متغیرهای مورد بررسی در آزمایشهای مزرعهای.. 56

3-2-10-1-میانگین وزن بدن.. 56

3-2-10-2- خوراک مصرفی.. 56

3-2-10-3- ضریب تبدیل غذایی.. 57

3-3-1-کشتار حیوانات آزمایشی و نمونه برداری.. 58

3-3-2-بیان ژن.. 58

3-3-3-استخراج RNA از بافت روده.. 59

3-3-4-روش نگهداری RNA استخراج شده.. 61

3-3-5-طیف سنجی RNAهای استخراجی با Nanodrop. 61

3-3-6-سنتز cDNA از نمونه های RNA.. 62

3-3-7-تعیین غلظت و خلوص cDNA.. 64

3-3-8-ارزیابی و رقیق سازی و همسان سازی غلظت cDNA.. 64

3-3-9-طراحی آغازگرها.. 65

3-3-10-بهینه سازی واکنشReal-Time PCR.. 66

3-3-11-بهینهسازی غلظت آغازگرها.. 66

3-3-13-رسم منحنی ذوب.. 68

3-4- مدل آماری طرح.. 69

فصل چهارم: یافته های پژوهش.. 70

4-1- عملکرد جوجههای گوشتی.. 71

4-1-1- میانگین خوراک مصرفی.. 71

4-1-2- میانگین وزن بدن.. 73

4-1-3- ضریب تبدیل غذایی.. 74

4-2- نتایج بیان ژن.. 75

4-2-1-استخراج RNA.. 75

4-2-2-سنتز cDNA.. 77

4-2-3-ارزیابی و رقیق سازی و همسان سازی غلظت cDNA:.. 78

4-2-4-دمای بهینه اتصال پرایمرهای اختصاصی ژن.. 78

4-2-5-منحنی ذوب.. 79

4-2-6-بیان ژن Muc2. 81

فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری کلی.. 83

5-1 بحث.. 84

5-2-نتیجه گیری.. 88

5-3 پیشنهادات.. 89

منابع:.. 90

 

 

چکیده

 

در این مطالعه بیان ژن کاندید موسین و تغییرات بیان آن با افزودن مکمل گیاهان دارویی سنبل کوهی و مرزن جوش در جوجه گوشتی آرین مورد تحقیق قرار گرفت. آزمایش در غالب طرح کاملا تصادفی با 7 تیمار و 6 تکرار و در هر تکرار 3 قطعه جوجه انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار شاهد، آنتی بیوتیک، پروبیوتیک، سنبل کوهی(200)، سنبل کوهی(400)، آویشن (200) و آویشن (400)بود. شاخص های مورد مطالعه شامل ، وزن بدن در 6 هفتگی، میزان خوراک مصری و ضریب تبدیل غذایی بود. به منظور بررسی بیان ژن Muc2 ، ابتدا کل RNA از سه تکرار بافت روده جوجه های تیمارهای مختلف استخراج و بعد از ساخت cDNA نمونه ها، بیان ژنها با روش Semi-Quantitative RT-PCR بررسی شد. نتایج حاصله با استفاده از رویه GLM نرم افزار SAS(9.1) مورد تجزیه قرار گرفت و میانگین تیمارها با استفاده از آزمون دانکن مقایسه شد. نتایج نشان داد که بیان ژن MUC 2 در تیمار مرزن جوش(400) بیشترین و در تیمار شاهد کمترین ولی در سطوح مختلف تیمارها تفاوت معنی داری ندارد.

 

کلمات کلیدی: بیان ژن، ژن موسین، گیاهان دارویی، جوجه گوشتی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

فصل اول: کلیات پژوهش

 

 

 

 

 

 

 

 

1-1- مقدمه

حیوانات به طور عام در زندگی بشر و به طور خاص در زندگی دامپروران از اهمیت ویژه و جایگاهی خاص برخوردارند. پرورش دام و طیور حرفه­ای سخت و پر مشقت می­باشد. از آنجایی که هدف نهایی درآمد بیشتر است، هر اندازه که دامپرور به کار با حیوانات علاقه نشان دهد، در صورت اقتصادی نبودن، پرورش دام کنار گذاشته خواهد شد. از مهمترین عواملی که پیشرفت در هر واحد تولیدی و اقتصادی را تضمین می­کند، تلفیق داشته­های علمی با امکانات عملی است و این امر به ویژه در برخی رشته­های تولیدی مانند فعالیت­­­های دامپروری ضروری و اجتناب ناپذیر است. هر گاه یکی از عوامل موثر برای بهبود وضع دامپروری مانند درجه آگهی و چگونگی دسترسی به مجموعه­های مدون را در این زمینه بدانیم، این حقیقت آشکار می شود که کوشش و تلاش در این مسیر تا چه اندازه در دگرگونی و گسترش منطقی این حرفه موثر واقع می شود و چگونه عملیات مزبور در مجرایی اصولی، حرکت خواهد کرد.

پس از منع مصرف آنتی بیوتیک­های محرک رشد توسط اتحادیه اروپا در سال 2006، در سال­های اخیر توجه بسیاری به سمت افزودنی­های خوراکی با منشأ گیاهی معطوف شده است. در حال حاضر محصولات تجاری بسیاری در بازار وجود دارند و انتظار می­رود در آینده استفاده از این افزودنی­ها افزایش یابد. فیتوژنیک­ها طیف گسترده­ای از مواد گیاهی را شامل می­شوند که بسیاری از آنها سابقه طولانی در تغذیه انسانی دارند و به عنوان چاشنی، نگهدارنده و دارو از زمان­های قدیم استفاده می­شدند(محیطی وهمکاران ،1389). این مواد گیاهی معمولا از انواع مختلفی از ترکیبات فعال (مانند ایوجینول، سینامآلدئید، کاراکرول یا تیمول) تشکیل شده­اند که در کنار یکدیگر سبب ایجاد طعم و عطر خاص می­شوند. در واقع، ترکیبات با منشاء گیاهی عموما به خاطر خواص طعم دهندگی معروفند بنابراین روی خوش خوراکی جیره­های دام و طیور موثرند. از طرف دیگر، فعالیت زیستی را دارا می باشند که توانایی ایجاد اثرات مثبتی را بر سلامت دستگاه گوارش و عملکرد دارند. خواص ضد­میکروبی، ضد­ویروسی، ضد­قارچی، آنتی­اکسیدانی و سایر فعالیت­های ترکیبات گیاهی در شرایط برون تنی به خوبی مشخص شده و در آزمایشات علمی متعدد به تایید رسیده است. به طوریکه تعداد مطالعاتی که اثرات ترکیبات گیاهی را در شرایط درون تنی بر دستگاه گوارش نشان داده اند مانند آزمایشات تغذیه­ای روی حیوانات در حال افزایش است. میکرو فلور دستگاه گوارش، مورفولوژی روده، تخلیه معده، فعالیت بخش­های گوارشی داخلی و در نهایت فراسنجه­های عملکردی انتظار می رود که تحت تاثیر ترکیبات گیاهی قرار گیرد (محیطی وهمکاران ،1389). دستگاه گوارش اولین محل اثر مورد انتظار برای افزودنی­های گیاهی می­باشد. گیاهان دارویی دارای مواد موثره­ای هستند که افزودن آن­ها به جیره باعث بهبود عملکرد جوجه­های گوشتی می­شود و مقدار این مواد موثره در گونه­های مختلف متفاوت است. اسانس­های گیاهان دارویی به عنوان آنتی­اکسیدان قوی عمل می­کنند و محرک تولید آنزیم­های گوارشی هستند و علاوه بر آن باعث جذب نیتروژن و کاهش تولید آمونیاک در محیط روده می­شوند. در سال­های اخیر استفاده از افزودنی­های گیاهی خوراک در حیوانات به خصوص طیورمورد توجه زیادی قرار گرفته است . اگر چه انتظار می­رود گیاهان داروئی دارای اثرات مشابهی در حیوانات باشند اما به هر حال کاربرد و استفاده از آنها نیاز به بررسی های علمی دارد. موسین گلیکوپروتئنی با وزن مولکولی بالا می باشد که نقش مهمی در خاصیت حفاظت موکوس از لایه پوششی مجاری گوارشی، تنفس، تولید مثلی و جلوگیری از ورود پاتوژن­ها دارد، که نقش بارزی در جذب مواد غذایی در دستگاه گوارش دارد. در تحقیقات مختلف اسانس سنبل کوهی و مرزن جوش و اثرات آن بر عملکرد و ایمنی مورد بررسی قرار گرفته است ولی اثرات آن بر روی بیان ژن­های مرتبط با عملکرد دستگاه گوارش به صورت جامع مورد بررسی قرار نگرفته لذا در این اثر این اسانس ها بر روی بیان ژن موسین مورد بررسی قرار گرفت.

1-2-اهداف تحقیق

  • بررسی تأثیر سطوح مختلف اسانس سنبل کوهی و مرزن جوش موجود در جیره بر عملکرد جوجه های گوشتی
  • بررسی سطوح مختلف اسانس سنبل کوهی و مرزن جوش موجود در جیره و تاثیر آن بر بیان ژن موسین

 

 

 

 

***ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل و با فرمت ورد موجود است***

متن کامل را می توانید دانلود نمائید

چون فقط تکه هایی از متن پایان نامه در این صفحه درج شده (به طور نمونه)

ولی در فایل دانلودی متن کامل پایان نامه

 با فرمت ورد word که قابل ویرایش و کپی کردن می باشند

موجود است

تعداد صفحه :105

قیمت : 14000 تومان

بلافاصله پس از پرداخت ، لینک دانلود به شما نشان داده می شود

و به ایمیل شما ارسال می شود.

پشتیبانی سایت :        09309714541 (فقط پیامک)        info@arshadha.ir

در صورتی که مشکلی با پرداخت آنلاین دارید می توانید مبلغ مورد نظر برای هر فایل را کارت به کارت کرده و فایل درخواستی و اطلاعات واریز را به ایمیل ما ارسال کنید تا فایل را از طریق ایمیل دریافت کنید.

--  -- --

مطالب مشابه را هم ببینید

فایل مورد نظر خودتان را پیدا نکردید ؟ نگران نباشید . این صفحه را نبندید ! سایت ما حاوی حجم عظیمی از پایان نامه های دانشگاهی است. مطالب مشابه را هم ببینید. برای یافتن فایل مورد نظر کافیست از قسمت جستجو استفاده کنید. یا از منوی بالای سایت رشته مورد نظر خود را انتخاب کنید و همه فایل های رشته خودتان را ببینید