دانلود پایان نامه ارشد:بررسی وجود یا عدم وجود ژن مقاومت به متی سیلین در استافیلوکوکوس آرئوس¬های جدا شده از منابع مختلف از جمله مواد غذایی، اسکناس، ورم پستان و عفونت های انسانی

متن کامل پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد

عنوان : بررسی وجود یا عدم وجود ژن مقاومت به متی سیلین در استافیلوکوکوس آرئوس¬های جدا شده از منابع مختلف از جمله مواد غذایی، اسکناس، ورم پستان و عفونت های انسانی

متن کامل پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد

عنوان : بررسی وجود یا عدم وجود ژن مقاومت به متی سیلین در استافیلوکوکوس آرئوس¬های جدا شده از منابع مختلف از جمله مواد غذایی، اسکناس، ورم پستان و عفونت های انسانی

برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)فصل اولمقدمه و هدف مقدمه و هدفاستافیلوکوک­ها، باکتری­های گرم مثبت و کروی شکل بوده که به صورت خوشه­های نامنظمی قرار می­گیرند. این ارگانیزم بدون حرکت است و اسپور تولید نمی­کند. این باکتری­ها در انواع مختلفی از محیط­های کشت تکثیر یافته و دارای فعالیت متابولیکی شدید هستند، کربوهیدارت­ها را تخمیر کرده و رنگدانه­هایی به رنگ سفید تا زرد رنگ (طلایی) تولید می­کنند. استافیلوکوک­ها با تولید کاتالاز از استرپتوکوک­ها تفریق داده می­شوند.استافیلوکوکوس آرئوس[1] کوآگولاز مثبت بوده که همین امر آن را از انواع دیگر استافیلوکوک­ها متمایز می­سازد. خواص بیماری­زایی استافیلوکوکوس آرئوس به طور عمده به علت فاکتورهای متنوع حدت از قبیل فاکتور جمع کننده[2]، کواگولاز[3]، پروتئینA[4]، انتروتوکسین­ها، توکسین­های اکسفولیاتیو[5]، نوکلئاز[6] و همولایزین­ها [7] است (تاج بخش، 1376).استافیلوکوکوس آرئوس جزء فلور نرمال پوست و بینی است. این باکتری پاتوژن عمده­ای برای انسان و حیوان محسوب می­شود.این باکتری باعث ایجاد طیف وسیعی از بیماری در انسان از عفونت خفیف پوستی تا زخم­های عفونی یا عفونت­های جدی از قبیل سپتی­سمی[8]، اندوکاردیت[9]، عفونت استخوان[10] و سندرم شوک سمی[11] می­شود به خصوص به طور عمده نوعی از مسمومیت غذایی توسط این باکتری به وسیله­ی یک انتروکسین مقاوم به حرارت ایجاد می­شود.استافیلوکوکوس آرئوس همچنین در حیوانات دوشا و به خصوص در حیوانات مبتلا به ورم پستان[12] به عنوان یک پاتوژن واگیردار است. ورم پستان یک بیماری عفونی مهم در گاوهای شیری در سراسر جهان است.بیش از 80 درصد از سویه­های استافیلوکوکوس آرئوس آنزیم پنی­سیلیناز[13] تولید می­کنند. آنتی­بیوتیک­های بتا-لاکتام از قبیل متی­سیلین به پنی­سیلیناز مقاوم هستند و به طور گسترده برای درمان عفونت­های استافیلوکوکوس آرئوس استفاده می­شوند.مقاومت دارویی استافیلوکوکوس آرئوس به متی­سیلین (MRSA) به صورت اولیه در سال 1961 مطرح شد و اولین مدارک وقوع عفونت در سال 1968 شرح داده شد. سویه­های MRSA در بسیاری از بیمارستان­های سراسر جهان از سال 1970 گسترش پیدا کرد به گونه­ای که عفونت­های  MRSAدر سال 1995، 22 درصد از عفونت­های استافیلوکوکی گزارش شده است در حالی که در سال 2004 به 63 درصد افزایش یافته است. در سال 1991 شیوع استافیلوکوکوس آرئوسهای مقاوم به پنی­سیلین 91 درصد بود در حالی که استافیلوکوکوس آرئوسهای مقاوم به متی­سیلین، 29 درصد بود و اکنون مقاومت  استافیلوکوکوس آرئوس به متی­سیلین و داروهای گوناگون دیگر افزایش یافته است.در سال 1970، MRSA به عنوان یک مشکل جدی در آمریکا مطرح شد. سویه های MRSA به آنتی­بیوتیک­های بتا-لاکتام، شامل همه­ی بتا-لاکتام های مقاوم به پنی سیلیناز مقاوم هستند. این مقاومت عمدتاً وابسته به ژن mecA است. این ژن پروتئین متصل شونده به پنی­سیلین (PBP2α[14]) را کد می­کند و بنابراین به عنوان یک مولکول شاخص مورد قبول است. PBPs آنزیم­های ضروری هستند که برقراری ارتباط­های متقاطع بین زنجیره­های موازی (مجاور)[15]پپتیدوگلیگان­ها را در دیواره­ی سلولی باکتری­ها کاتالیز می­کنند و هدف آنتی­بیوتیک متی­سیلین در سویه­های استافیلوکوکوس آرئوس حساس است.شکل اولیه انتقال MRSA به صورت شخص به شخص و از طریق تماس مستقیم است. این باکتری از طریق لوازم بهداشتی شخصی از قبیل حوله و یا تیغ که با عفونت پوستی تماس داشته می­تواند منتقل شود. هم چنین تماس­های سطحی از جمله استفاده از بانداژهای آلوده شده با MRSA و یا افرادی که ذات الریه MRSA دارند می­توانند از طریق سرفه کردن عفونت را منتقل کنند. افرادی که در بیمارستان­ها کار می­کنند سرعت جایگزینی بالاتری نسبت به افراد عادی دارند.هدف از این مطالعه: بررسی وجود یا عدم وجود ژن مقاومت به متی سیلین در استافیلوکوکوس آرئوس­های جدا شده از منابع مختلف از جمله مواد غذایی، اسکناس، ورم پستان و عفونت های انسانی مورد تایید قرار گرفته توسط تست­های بیوشیمیایی، با توجه به نقش این باکتری در ایجاد طیف گسترده ای از بیماری­ها در انسان و حیوانات و شیوع این بیماری­ها و پیشگیری از گسترش آن در انسان و حیوانات و مقاوم شدن این باکتری در مقابل آنتی بیوتیک متی سیلین، می­باشد. فصل دومکلیاتکلیات1-2- جنس استافیلوکوکوساین جنس در خانواده­­ی میکروکوکاسه[16] قرار دارد. استافیلوکوکوس اولین بار درسال 1878 توسط کخ[17] درچرک مشاهده شد و در سال 1880 توسط پاستور[18]در محیط مایع کشت گردید و روزنباخ[19] در سال 1884 کشت خالص باکتری را تهیه نمود (طباطبایی و فیروزی، 1380). نام استافیلوکوکوس از لغات یونانی استافیل[20] به معنی خوشه انگور و کوکوس به معنی حبه منشأ گرفته است (کوین و همکاران، 2011). در این جنس گونه­های متعددی وجود دارد که در این میان استافیلوکوکوس آرئوس در ایجاد بیماری دارای اهمیت ویژه ای است (طباطبایی و فیروزی، 1380).2-2- خصوصیات ظاهری استافیلوکوک­ها، سلول­های کروی با قطر حدود یک میکرون و گرم مثبت هستند که به صورت خوشه­های نا منظم شبیه انگور قرار می­گیرند. کوکوس­های منفرد، دو تایی، چهار تایی و زنجیره­ای هم درگسترش­های تهیه شده از محیط­های کشت مایع دیده می­شوند (طباطبایی و فیروزی، 1380).کوکوس­های جوان شدیدا گرم مثبت هستند اما در کشت­های کهنه تعداد زیادی از باکتری­ها به صورت گرم منفی رنگ می­گیرند. استافیلوکوکوس­ها بی­حرکت بوده و اسپور تولید نمی­کنند. دو ترکیب اصلی دیواره سلولی آن­ها پپتیدوگلیکان[21] و تیکوئیک اسید­های[22] وابسته است (طباطبایی و فیروزی، 1380).این باکتری­ها کربوهیدرات­ها را تخمیر نموده و رنگدانه­ها­یی را تولید می­کنند که از سفید تا زرد پر رنگ متغیر می­باشند (بروکس وهمکاران، 2010).3-2- گونه­های استافیلوکوکوسجنس استافیلوکوکوس حداقل 30 گونه دارد (بروکس و همکاران، 2010). رایج ترین گونه­ای که با بیماری انسان مرتبط هست استافیلوکوکوس آرئوس می­باشد (بیماری­زا ترین و شناخته­ شده ترین عضو این جنس). استافیلوکوکوس اپیدرمیس[23]، استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس[24]، استافیلوکوکوس کاپیتیس[25] و استافیلوکوکوس همولایتیکوس[26] جزء گونه­های این جنس می­باشند (موری و همکاران، 2009). استافیلوکوکوس آرئوس کواگولاز مثبت هست که وجه تفریق آن از سایر گونه ها می باشد. استافیلوکوکوس آرئوس یک پاتوژن مهم برای انسان می­­باشد. تقریبا همه افراد در طول زندگی با بعضی از عفونت­های ناشی از استافیلوکوکوس آرئوس روبرو شده­اند. استافیلوکوکوس­های کواگولاز منفی نیز به عنوان فلور نرمال انسان هستند و گهگاهی باعث عفونت می­شوند. تقریبا 75 درصد عفونت­هایی که توسط استافیلوکوکوس­های کواگولاز منفی ایجاد می­شود ناشی از استافیلوکوکوس اپیدرمیس می­باشد (بروکس و همکاران، 2010). اکثر گونه­های استافیلوکوکوس بی هوازی اختیاری می­باشند بجز استافیلوکوکوس آرئوس تحت گونه انیروبیوس[27] و استافیلوکوکوس ساکارولیتیکوس[28] که این دو در محیط بی هوازی رشد می­کنند (وین و همکاران، 2006). از تست­های بیوشیمیایی ساده می­توان برای تفریق استافیلوکوکوس آرئوس از سایر استافیلوکوکوس­ها استفاده کرد. استافیلوکوکس آرئوس نسبت به تست­های کواگولاز، ترمونوکلئاز، آلکالین فسفاتاز، تخمیر مانیتول واکنش مثبت نشان می دهد. تفریق استافیلوکوکوس­های کواگولاز منفی پیچیدگی بیشتری دارد و در آزمایشگاه­ها معمول نمی­باشد (موری و همکاران، 2009).[1]Staphylococcus aureus[2] Clumbing factor[3] Coagolase[4] Protein A[5] Exfoliative toxins[6] Nuclease[7] Hemolysins[8] Septicemia[9] Endocarditis[10] Ostitis[11] Toxic shock syndrome[12]Mastitis[13]Penicillinase[14]Penicillin-binding protein[15]Transpeptidation cross linking[16]Micrococcaceae[17] Koch[18] Pasteur[19] Rosenbach[20] Staphyle[21]Peptidoglycan[22] Teichoic acid[23]S. epidermidis[24] S. saprophyticus[25]S. capitis[26]S.  hemolyticus[27] S. aureus spp. anaerobius[28]S.  saccharolyticusتعداد صفحه : 69قیمت : 14000تومان

بلافاصله پس از پرداخت ، لینک دانلود پایان نامه به شما نشان داده می شود

و در ضمن فایل خریداری شده به ایمیل شما ارسال می شود.

پشتیبانی سایت :        09309714541 (فقط پیامک)        info@arshadha.ir

در صورتی که مشکلی با پرداخت آنلاین دارید می توانید مبلغ مورد نظر برای هر فایل را کارت به کارت کرده و فایل درخواستی و اطلاعات واریز را به ایمیل ما ارسال کنید تا فایل را از طریق ایمیل دریافت کنید.

--  -- --

مطالب مشابه را هم ببینید

فایل مورد نظر خودتان را پیدا نکردید ؟ نگران نباشید . این صفحه را نبندید ! سایت ما حاوی حجم عظیمی از پایان نامه های دانشگاهی است. مطالب مشابه را هم ببینید. برای یافتن فایل مورد نظر کافیست از قسمت جستجو استفاده کنید. یا از منوی بالای سایت رشته مورد نظر خود را انتخاب کنید و همه فایل های رشته خودتان را ببینید