دانلود پایان نامه ارشد:بررسی کنگر فرنگی در خوراک دام

متن کامل پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد

عنوان : بررسی کنگر فرنگی در خوراک دام

پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد

عنوان : بررسی کنگر فرنگی در خوراک دام

برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)1-1-­­­­­ مقدمهنقش اساسی و حیات بخش مواد پروتئینی درزندگی و سلامت انسان آنچنان زیاد است که برخی جامعه شناسان میزان پیشرفت هر جامعه رابر مبنای مقدار مصرف پروتئین حیوانی می سنجند،­ لذا تولید گوشت مرغ به عنوان یکی از مهمترین منابع تامین کننده پروتئین حیوانی ضرورت برای جامعه بشری است (منصوربهمنی، 1387). صنعت پرورش طیور با تامین بخش قابل توجهی از پروتئین مصرفی جهان نقش غیر قابل انکاری در تامین امنیت غذایی دنیا ایفا می کند، که دراین میان، ایران نیز در زمینه پرورش طیور مخصوصا پرورش مرغ گوشتی سهم بسزایی در تامین بخش عمده ای از نیازهای پروتئینی جامعه را ایفا می کند. یکی از مهمترین موضوعات در صنعت پروش طیور بحث هزینه های پرورش است به طوری که حدود 70-60 درصد کل هزینه های پرورشی مربوط به امرتغذیه می باشد، پس لازم است که توجه ویژه به تغذیه وخوراک این موجودات شود. گیاهان دارویی با نام فیتوبیوتیک ها به عنوان افزودنی­های خوراک طیور، جهت افزایش عملکرد از طریق بهبود مصرف بیشتر غذا، حفظ سلامت بدن، کاهش اثر استرس ها و نیز پیشگیری از عفونت دستگاه تنفس وتحریک سیستم ایمنی و خاصیت آنتی اکسیدانی استفاده می شود (خسروی نیا ، 1388). از لحاظ اقتصادی دستیابی به میزان رشد مناسب و بازده خوراک در صنعت طیور، بر سلامت و بهداشت دستگاه گوارش تکیه دارد (Dekich, 1996). در چنین وضعیتی تلاش برای یافتن موادی که بتوانند علاوه بر بهبود رشد حیوانات، اثرات جانبی زیان آوری نیز روی سلامت مصرف کنندگان نداشته باشد همچنان ادامه دارد Haj et al., 2004)). در این ارتباط موادی همانند اسیدهای آلی و عصاره های گیاهی به عنوان جایگزین مناسب برای آنتی بیوتیک ها مطرح شده اند (Langhout, 2000). 1-2- گیاه شناسی کنگرفرنگیکنگرفرنگی با نام علمی ( (Cynara scolymus Lکه در زبان فارسی با نام های ارده شاهی، انگنار انگینار نیز خوانده می شود (2001 Dermarderosian, Kupicha, 1975;) ، گیاهی است چند ساله، حساس به سرما، با طول عمر متوسط 4 سال که ارتفاع آن به 2 متر می­رسد (شکل 1-1) (ضیایی و همکاران، 1383). این گیاه از خانواده کاسنی1 می­باشد (مظفریان، 1375). کنگرفرنگی در مناطق بدون یخبندان (دارای زمستان­های ملایم) با تابستان­های مرطوب و خنک بهترین عملکرد را دارد. این گیاه با مناطق دارای زمستان سرد و یخبندان سازگاری ندارد و همچنین مناطق دارای آب و هوای گرم نیز برای آن مناسب نیست، زیرا باعث باز شدن سریع جوانه­های گل و خراب شدن قسمت­ های ترد و خوراکی گیاه می­شود. این گیاه نیاز به فصل رشد طولانی داشته و در هوای گرم بهتر رشد می­کند Dermarderosian, 2001)). شکل 1-1- گیاه کنگرفرنگی
1-Asteraceae
این گیاه از طریق رویشی و همچنین بذر و به روش کشت بافت تکثیر می­شود. تمام قسمت­های این گیاه اعم از سر (گل آذین نابالغ)، ریشه و ریزوم، بذر و برگ­های آن استفاده خوراکی دارند. از نظر دارویی ارزش برگ­های کنگرفرنگی بیشترازگل­های آن است. برگ­های سال اول (برگ­های بسیار بزرگ به شکل طوقه­ای) و به ویژه برگ­های مربوط به پایه­هایی که هنوز گل نداده­اند جهت مصارف دارویی بهتراست Melilli et al., 2004)). کنگر فرنگی دارای برگ های بسیار بزرگ متمایل به سفید به ابعاد 15 ×40 سانتی متر و دارای دندانه های نوک تیز کوچک است. سطح تحتانی برگ ها کرکینه پوش و حاوی رگبرگ های خیلی برجسته است، برگ های زیرین دارای تقسیمات شانه ای، حاوی لوب های بزرگ دندانه دار و برگ های فوقانی ساده و دارای دندانه های نامنظم است که دارای تقسیمات شانه ای عمیق بریده بریده بوده و رنگ آنها متمایل به سفید است (ضیایی وهمکاران، 1383). در کنگرفرنگی جوانه های گل از قسمت جانبی گیاه بیرون می آیند و هر جوانه گل باز نشده شبیه یک مخروط کاج می باشد با 4-3 سانت قطر که گرد و دارای جوانه های کشیده، براکته های سبز چرمی که هر یک گل ها به رنگ آبی ارغوانی هستند (صمصام، 1374). وقتی این گیاه به ارتفاع نهایی (حد بلوغ کامل) خود برسد دارای یک جوانه­ی انتهایی خواهد بود که ظهور این جوانه اولین نشانه بلوغ گیاه است. بهترین زمان برداشت برگ­ها تابستان می­باشد که در این فصل برگ­ها دارای کمترین مقدار آب هستند (86-82 درصد) و رگبرگ میانی آنها بسیار کوچک می­باشد. برداشت برگ­های کنگرفرنگی باید پس از رشد کامل برگ­ها ولی قبل از ظاهر شدن گل­ها انجام گیرد. بهترین زمان جمع­آوری برگ­ها صبح زود و قبل از طلوع آفتاب است و در این زمان میزان روغن فرار گیاه بالا می­باشد. در صورتی که در طول روز در مقابل هوای گرم و آفتابی تحت تاثیر واکنش ­های شیمیایی انجام شده در گیاه مقدار مواد موثر در اندام گیاهی کاهش خواهد یافت (صمصام، 1374). سطح زیر کشت کنگرفرنگی در جهان بیش از 100000 هکتار می باشد و کل محصول تولیدی در حدود 200000 تن است. تولیدکنندگان عمده کنگرفرنگی کشورهای ایتالیا (52000 هکتارسطح زیر کشت)، اسپانیا (28000 هکتارسطح زیر کشت)، فرانسه15000 هکتار سطح زیر کشت) و یونان (5000 هکتار سطح زیر کشت) می باشند. گونه ای از این گیاه با نام علمی Cynara syriaca Boiss در ایران (قزوین و اندیمشک به صورت محدود) به صورت خودرو دیده می شود (ضیایی وهمکاران، 1383).1-3- واریته های موجودکنگرفرنگی دارای واریته های پرورشی یا ارقام زراعی مختلف است که غالباً جهت استفاده غذایی از ساقه ها و کاپیتول های آنها کشت می شوند. ازجمله واریته های شناخته شده می توان به موارد زیر اشاره نمود (Paris RR, 1971).1- C. scolymus var.blaue2- C. scolymus var.macau3- C. scolymus var.tudella4- C. scolymus var.caribou5- C. scolymus var.camus de bertagne6- C. scolymus var.violet du midi7- C. scolymus var.violet d’hyeres8- C. scolymus var.violet de chapeau1-4- آنالیز تقریبی و ترکیبات کنگرفرنگیمیزان ترکیبات فنلی و فلانوئیدها در برگ کنگرفرنگی در جدول 4-1 آمده است (چراغچی باشی، 1390). کنگرفرنگی در شرایط خشک دارای 7/7 % رطوبت، 9/6 % خاکستر، 5/9 % درصد پروتئین خام می­باشد .(Abdo et al., 2004) عصاره کنگرفرنگی دارای 60/3 میلی گرم بر کیلوگرم گلوکوزید،80/2 میلی گرم برکیلوگرم گلوکورونید و71/8 میلی گرم بر کیلوگرم اسید کلروژنیک می­باشد (ناطقی و همکاران، 1390).جدول 1-1- میزان ترکیبات فنل کل و فلاونوئید برگ کنگرفرنگی
ترکیباتدرصد
فنل کل38/2
فلاونوئید61/1
 با توجه به آنالیز آرتیشو می توان به این نکته اشاره کرد که این گیاه می تواند تامین کننده بخشی از احتیاجات طیورگوشتی به ریز مغذی ها باشد. ترکیبات شیمیایی آن شامل: ساپونین، اینولین، سینارین، سیناروپکتین، قندها، آنزیم ها، کافئیک اسید، اوژنول و غیره می باشد (چراغچی باشی، 1390). ساپونین جزء خانواده گلیکوزیدها بوده و با فنل، پروتئین و استرول (مواد اصلی تشکیل دهنده دیواره سلولی) پیوند خورده و اثر میکروب زدایی دارد. سینارین به عنوان ماده کلرتیک و افزایش دهنده ترشحات صفراوی است. سینارین کلسترول را از طریق افزایش دفع صفراوی استرول ها و نیز با افزایش ترشح و تخلیه صفرا کاهش می دهد. سینارین به عنوان عامل اصلی اثرات آرتیشو شناخته شده است، اینولین و فروکتوالیگوساکارید (FOS)1از زنجیره های کوتاه مولکول فروکتوز حاصل شده اند، که باعث افزایش تولید اسیدهای چرب مفید با زنجیره کوتاه همچون بوتیرات داده که موجب حذف مواد توکسیک می شوند (چراغچی باشی، 1390). اینولین Inulin)‏) یک ترکیب شیمیایی با فرمول شیمیاییC6nH10n+2O5n+1  است. اینولین ها گروهی از پلی ساکاریدهای طبیعی
1- Fructo oligo sacharid
هستند که توسط انواع زیادی از گیاهان تولید می شوند. اینولین در تعدادی از گیاهان به عنوان منبعذخیره ی انرژی خصوصاً در ریشه ها و ساقه های زیر زمینی است. بیشتر گیاهانی که اینولین را جهت ذخیره ی انرژی سنتز و ذخیره می کنند. از فرم های دیگر کربوهیدرات همانند نشاسته جهتذخیره ی انرژی استفاده نمی‌کنند (فاتح، 1389). امروزه یکی از اهداف اصلی پرورش دهندگان جوجه گوشتی بالابردن کلیه پارامترهای تولید از جمله ضریب تبدیل غذایی، میانگین افزایش وزن، کاهش چربی حفره بطنی می باشد. باور بر این است که اشکال مختلف تهیه شده از گیاه آرتیشو تقویت کننده عملکرد کبد وکلیه مخصوصا در هنگام استرس های متابولیکی (سوخت وساز) است (Pecht, 1996). عصاره برگ های آرتیشو به صورت سنتی برای یرقان و نارسایی کبدی و به عنوان ماده بی ضرر برای کاهش کلسترول استفاده گردیده است. (چراغچی باشی، 1390). علیرغم همه اثرات مفید فوق وقابلیت تولید انبوه این گیاه تاکنون اثرات این گیاه برعملکرد و افزایش بازدهی اقتصادی جوجه های گوشتی در دوره رشد مطالعه نشده است. به منظوریافتن راه های جدید برای افزایش بازده ای اقتصادی جوجه های گوشتی بااستفاده حداکثری ازمنابع غذایی داخل کشور (پتانسیل های بومی) توجه به گیاهان داروئی بومی، اهمیت دارد در این تحقیق با توجه به گزارش های مختلف شفاهی و نوشتاری و مساعدت شرکت باریج اسانس در جهت گسترش تحقیقات روی گیاه آرتیشو، پروژه ای در قالب پایان نامه طراحی شد و اثر عصاره این گیاه روی رشد جوجه های گوشتی بررسی شد. 1-5- اهداف پژوهش
  • بررسی سطوح مختلف عصاره آرتیشو در آب آشامیدنی در مرحله رشد برعملکرد رشد جوجه گوشتی
  • بررسی سطوح مختلف عصاره آرتیشو در آب آشامیدنی در مرحله رشد برراندمان لاشه و اجزای آن در جوجه گوشتی
  • بررسی سطوح مختلف عصاره آرتیشو در آب آشامیدنی در مرحله رشد برضریب تبدیل خوراک جوجه گوشتی
 2-1- تاریخچه مصرف گیاهان داروییاستعمال گیاهان دارویی به دوران باستان باز می گردد، به طوری که مصریان باستان ۴۵۰۰ سال پیش از میلاد مسیح از روغن های معطری که از گیاهان به دست می آوردند برای انجام مناسک مذهبی، آئین ها و نیز مداوای بیماران استفاده می کردند. نوشته هایی بدست آمده است که نشان می دهد مصریان ۴۰ قرن قبل از میلاد می دانستند که چگونه گیاهان دارویی را از سایر گیاهان تشخیص و مورد استفاده قرار دهند. در واقع مصریان از گیاهان دارویی برای مومیایی کردن فراعنه استفاده می کردند. مومیاگران بعد از خارج نمودن احشاء، شکم جسد را از دارویی هایی همچون سیر، دارچین و گیاهان دارویی معطر دیگر پر می کردند. مصریان و ایرانیان باستان اولین مردمانی بودند که به تولید اسانس و عطرهای طبیعی از گیاهان پرداختند. در تجارت گیاهان دارویی در مقادیر زیاد، ابتدا یونانیان با جذب تکنولوژی استخراج و فرآوری اسانس توانستند از اعراب پیشی بگیرند. اما در قرن ١٧ میلادی تحول بزرگی در کشور فرانسه صورت گرفت که اروپا و جهان را در این زمینه تحت تاثیر حرکت خود قرار داد. این کشور با جمع آوری کارگاه های کوچک و جذب افراد متخصص و کارآمد در زمینه فرآوری و استخراج ترکیبات معطر وهمچنین به خدمت گرفتن افرادی که از نظر حس بویایی بسیار مشهور بودند، صنعت بزرگی را در شهر گراس پایه گذاری کرد و به سرعت خود را سردمدار صنعت اسانس در جهان معرفی نمود Kraft, 1997)).تعداد صفحه : 48قیمت : 14000تومان

بلافاصله پس از پرداخت ، لینک دانلود پایان نامه به شما نشان داده می شود

و در ضمن فایل خریداری شده به ایمیل شما ارسال می شود.

پشتیبانی سایت :        09309714541 (فقط پیامک)        info@arshadha.ir

در صورتی که مشکلی با پرداخت آنلاین دارید می توانید مبلغ مورد نظر برای هر فایل را کارت به کارت کرده و فایل درخواستی و اطلاعات واریز را به ایمیل ما ارسال کنید تا فایل را از طریق ایمیل دریافت کنید.

--  -- --

مطالب مشابه را هم ببینید

فایل مورد نظر خودتان را پیدا نکردید ؟ نگران نباشید . این صفحه را نبندید ! سایت ما حاوی حجم عظیمی از پایان نامه های دانشگاهی است. مطالب مشابه را هم ببینید. برای یافتن فایل مورد نظر کافیست از قسمت جستجو استفاده کنید. یا از منوی بالای سایت رشته مورد نظر خود را انتخاب کنید و همه فایل های رشته خودتان را ببینید