دانلود پایان نامه ارشد: بررسی خواص فیزیکی فیلم نانو کامپوزیت پلی لاکتیک اسید/نقره و تاثیرآن بر سینتیک رشد باکتری اشریشیا کلی

متن کامل پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته: مهندسی علوم و صنایع غذایی

گرایش: میکروبیولوژی مواد غذایی

عنوان : بررسی خواص فیزیکی  فیلم نانو کامپوزیت پلی لاکتیک اسید/نقره و تاثیرآن بر سینتیک رشد باکتری اشریشیا کلی

دانشگاه آزاد اسلامی

 واحد دامغان

پایان نامه کارشناسی ارشد رشته مهندسی علوم و صنایع غذایی

گرایش میکروبیولوژی مواد غذایی

عنوان:

بررسی خواص فیزیکی  فیلم نانو کامپوزیت پلی لاکتیک اسید/نقره و تاثیرآن بر سینتیک رشد باکتری اشریشیا کلی

استاد راهنما:

دکتر مریم جوکار

برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)فهرست مطالب:چکیده 1 فصل اول : مقدمـــهمقدمه. 31-1- بسته بندی.. 41-2- پلیمر سنتزی.. 41-3- پلیمر زیست تخریب پذیر. 51-3-1- پلی لاکتیک اسید (PLA) 51-4- فناوری نانو. 61-4-1- نانو. 61-5- کامپوزیت، نانوکامپوزیت، بایونانوکامپوزیت... 61-6- نقره 71-7- اهداف پژوهش... 71-8- فرضیات پژوهش... 8 فصل دوم : مروری بر تحقیقات انجام شده2-1- بسته بندی.. 102-1-1- تعریف بسته بندی.. 112-1- 2- هدف از بسته بندی.. 112-1-3- خصوصیات مواد اولیه بسته بندی.. 122-2- بسته بندی فعال. 122-2-1- انواع سیستم های بسته بندی فعال. 132-2-1-1- بسته بندی جاذب اکسیژن. 132-1-2-2- بسته بندی متصاعد کننده دی اکسید کربن. 132-2-1-3- بسته بندی جاذب رطوبت.. 142-2-1-4- بسته بندی منتشرکننده اتانول. 142-2-1-5- بسته بندی منتشرکننده / جاذب طعم. 142-2-1-6- بسته بندی آنتی اکسیدانی. 142-2-1-7- بسته بندی ضد میکروبی. 152-3- بسته بندی های ضد میکروبی.. 152-3-1- ویژگی های ترکیب ضد میکروب.. 162-4- فیلم و پوشش بسته بندی.. 172-4-1- کاربرد فیلم و پوشش های بسته بندی.. 172-4-2- ترکیب فیلم و پوشش های بسته بندی.. 172-5- پلیمرهای سنتزی.. 182-6- پلیمرهای زیست تخریب پذیر. 182-6-1- طبقه بندی پلیمرهای زیست تخریب پذیر. 202-6-2- مزایای پلیمرهای زیست تخریب پذیر. 212-6-3- پلی لاکتیک اسید. 222-6-3-1- خصوصیات پلی لاکتیک اسید. 232-6-3-2- محدودیت پلی لاکتیک اسید. 252-7- فناوری نانو. 252-7-1- نانو. 252-7-2- کاربرد فناوری نانو در صنعت بسته بندی مواد غذایی. 262-8- کامپوزیت، نانو کامپوزیت و بایو نانو کامپوزیت... 272-9- نقره 282-9-1- مکانیسم عملکرد نقره در برابر باکتری.. 292-10- اشرشیا کلی.. 312-10-1- بیماریزایی اشرشیا کلی. 312-10-2- عفونت های ناشی از اشرشیا کلی. 322-11- تهیه و آماده سازی فیلم. 332-12- فرآیندهای ساخت فیلم. 342-13- مروری بر تحقیقات انجام شده 35 فصل سوم : مواد و  روش ها3-1- مواد شیمیایی.. 473-2- روش تهیه نانوکامپوزیت پلی لاکتیک اسید/ نقره 473-2-1- تهیه نانوکامپوزیت پلی لاکتیک اسید/ نقره با استفاده از کلوئید نانو نقره 483-2-2- تهیه نانوکامپوزیت پلی لاکتیک اسید/نقره با استفاده از پودر نانو نقره 493-3- آزمایشات.. 503-3-1- بررسی فعالیت ضد میکروبی فیلم نانوکامپوزیت پلی لاکتیک اسید/نقره 503-3-1-1- باکتری مورد استفاده و روش فعالسازی آن. 503-3-1-2- بررسی فعالیت ضد میکروبی. 503-3-2- طیف سنجی مادون قرمز با تبدیل فوریر ( FTIR) 523-3-3- آزﻣﻮن ﭘﺮاش ﭘﺮﺗﻮ اﻳﻜﺲ  (XRD) 523-4-تجزیه و تحلیل آماری.. 54 فصل چهارم : نتایج و بحث4-1- آنالیز فعالیت ضد میکروبی فیلم نانوکامپوزیت پلی لاکتیک اسید/نقره 564-2- طیف سنجی مادون قرمز ( FTIR) 604-3- آنالیز آزﻣﻮن ﭘﺮاش ﭘﺮﺗﻮ اﻳﻜﺲ (XRD) 614-3-1- آزﻣﻮن ﭘﺮاش ﭘﺮﺗﻮ اﻳﻜﺲ نانو ذرات نقره 614-3-2- آزﻣﻮن ﭘﺮاش ﭘﺮﺗﻮ اﻳﻜﺲ نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم. 63 فصل پنجم : نتیجه گیری5-1- بحث و نتیجه گیری.. 665-2- پیشنهادات.. 68منابع. 69چکیده انگلیسی .............................................................................................................................. 80 فهرست جدول ها جدول (2-1): ویژگی های شیمیایی پلی لاکتیک اسید  ......................................................................... 24 جدول (3-1): لیست مواد شیمیایی مورد استفاده در تهیه نانوکامپوزیت پلی لاکتیک اسید/ نقره ............. 47 جدول (4-1): پارامترهای رشد میکروارگانیسم اشرشیاکلی در تماس با نانوکامپوزیت پلی لاکتیک اسید/ نقره بر طبق معادله گومپرتز ......................................................................................................... 57 جدول (4-2): پارامترهای رشد میکروارگانیسم اشرشیاکلی در تماس با نانوکامپوزیت پلی لاکتیک اسید/ نقره بر طبق معادله لجستیک ........................................................................................................فهرست شکل هاشکل(2-1) : مکانیسم اثر نانو ذرات نقره بر سلول باکتری................................................................ 30 شکل( 3-1) : تهیه نانوکامپوزیت پلی لاکتیک اسید/نقره با استفاده از کلوئید نانو نقره ..................... 48 شکل(3-2) : تهیه نانوکامپوزیت پلی لاکتیک اسید/ نقره با استفاده از پودر نانو نقره ........................ 49 شکل (3-3) : بررسی تاثیر ضدمیکروبی بر پارامتر های رشد باکتر اشرشیاکلی با روش dynamic-Flask  test ....................................................................................................................................... 51 شکل (3-4) : دستگاه مادون قرمز با تبدیل فوریر............................................................................. 52 شکل (3-5) : دستگاه ﭘﺮاش ﭘﺮﺗﻮ اﻳﻜﺲ  (XRD) ........................................................................... 53 شکل (4-1) : منحنی رشد باکتری اشرشیا کلی ................................................................................ 59 شکل (4-2) : طیف FTIR نانوکامپوزیت پلی لاکتیک اسید/نقره....................................................... 60 شکل (4-3) : ﭘﺮاش ﭘﺮﺗﻮ اﻳﻜﺲ (XRD) نانوذرات نقره در فیلم پلی لاکتیک اسید و نانوکامپوزیت های پلی لاکتیک اسید/نقره ............................................................................................................... 62 شکل (4-4) : ﭘﺮاش ﭘﺮﺗﻮ اﻳﻜﺲ (XRD) نانوذرات دی اکسید تیتانیوم در فیلم پلی لاکتیک اسید و نانوکامپوزیت های پلی لاکتیک اسید/نقره .........................................................................................چکیده :امروزه افزایش آلودگی های زیست محیطی و کاهش منابع نفتی باعث توسعه و جایگزینی بسته بندی های زیست تخریب پذیر بجای بسته بندی های مشتق شده از منابع نفتی شده است. همچنین در این راستا به کارگیری ترکیبات ضدمیکروب همچون نانوذرات نقره کارایی این بسته بندی ها را تا حدود زیادی بهبود می بخشد. این کار تحقیقاتی به منظور تولید و بررسی خصوصیات فیلم پلی لاکتیک اسید و نانوکامپوزیت پلی لاکتیک اسید/نقره حاوی 0.5، 1 و 2 درصد نانوذرات نقره با استفاده از روش Solvent casting مورد بررسی قرار گرفت. تاثیر ضد میکروبی این فیلم ها بر پارامترهای رشد باکتری گرم منفی اشرشیاکلی با روش dynamic-Flask testبا استفاده از مدل های Gompertz و Logistic مورد بررسی قرار گرفت که نتایج آن نشان دهنده افزایش 4.3 درصد در مدت زمان فاز تاخیر، کاهش 30.9 درصد در سرعت رشد باکتری اشرشیا کلی و کاهش 32.6 درصدی در جمعیت نهایی این باکتری بود. در این پژوهش مشاهده شد که با افزایش درصد نانوذرات نقره، فعالیت ضدمیکروبی این نانوکامپوزیت بیشتر شد. در طیف سنجی مادون قرمز (FTIR) مشاهده شد که پیک جدیدی در محدودهcm-1 3620 کامپوزیت های حاوی نانوذرات نقره در تمام سطوح (0.5، 1 و 2 درصد نانوذرات نقره) مشاهده شد که به تعامل شیمیایی بین نانوذرات نقره و پلی لاکتیک اسید نسبت داده شد. همچنین در بررسی نمودارهای XRD مشاهده پیک های Ag(111)، Ag(200)، Ag(220) و   Ag(311)به حضور نانو ذرات نقره کریستالی اشاره دارد. مقدمه بیماری های ناشی از مسمومیت های غذایی تبدیل به تهدیدی مهم برای سلامتی انسان و عاملی برای ظهور صنعت بسته بندی شده است. از آنجا که بخش عمده ای از صنعت بسته بندی را پلاستیک ها تشکیل می دهند، می توان صنعت بسته بندی را به فرآورده های نفتی وابسته دانست. از این رو رشد روز افزون جمعیت، آلودگی های ناشی از مواد بسته بندی حاصل از مشتقات نفتی و مشکلات ناشی از روش های مختلف دفع این آلودگی ها اعم از سوزاندن، دفن کردن و بازیافت آن ها موجب توجه بیشتر به بایوپلیمرها و بسته بندی های زیستی شده است. فیلم ها و پوشش های بسته بندی زیست تخریب پذیر به دلیل ویژگی های دوستدار محیط زیست بودن و وابستگی کم به منابع غیر قابل تجدید، جایگزین مناسبی برای فیلم های سنتزی در صنعت بسته بندی می باشند که توجه بسیاری از پژوهشگران را به خود جلب کرده اند. بسته بندی های زیست تخریب پذیر با حفاظت از محصول در برابر آسیب های مکانیکی، فیزیکی و شیمیایی محصولات غذایی مانع از کاهش کیفیت آن ها می شوند. همچنین می توانند بعنوان حامل مواد ضد میکروب به صورت بسته بندی های ضد میکروبی، از فعالیت های میکروبی جلوگیری کرده و موجب افزایش مدت زمان نگهداری محصولات غذایی شود.استفاده از نانو تقویت کننده ها در تولید مواد بسته بندی و تهیه نانوکامپوزیت های زیست تخریب پذیر یکی از مهمترین پیشرفت های علم پلیمر در بسته بندی مواد غذایی محسوب می شود. از پرکاربردترین ترکیبات نانو که در بسته بندی های ضدمیکروبی استفاده می شود می توان به نانو ذرات نقره، نانو اکسید روی، نانو دی اکسید تیتانیوم و نانو رس اشاره کرد. نانو ذرات نقره با خاصیت ضد میکروبی قوی، موجب افزایش مدت زمان ماندگاری مواد غذایی می شوند. همچنین نقره به عنوان تقویت کننده خواص فیزیکوشیمیایی بایوپلیمرها می تواند به عنوان یکی از نانو موادی باشد که در تولید بسته بندی های نانو کامپوزیت فعال مورد استفاده قرار می گیرد ( بابا زاده و الماسی، 1392).در این پژوهش، به تولید بایونانوکامپوزیت پلی لاکتیک اسید حاوی نانوذرات نقره پرداخته شده است، همچنین به بررسی خاصیت ضد میکروبی و برخی مطالعات انجام شده در این زمینه اشاره شده است.تعداد صفحه : 94قیمت : 14000تومان

بلافاصله پس از پرداخت ، لینک دانلود پایان نامه به شما نشان داده می شود

و در ضمن فایل خریداری شده به ایمیل شما ارسال می شود.

پشتیبانی سایت :        09309714541 (فقط پیامک)        info@arshadha.ir

در صورتی که مشکلی با پرداخت آنلاین دارید می توانید مبلغ مورد نظر برای هر فایل را کارت به کارت کرده و فایل درخواستی و اطلاعات واریز را به ایمیل ما ارسال کنید تا فایل را از طریق ایمیل دریافت کنید.

--  -- --

مطالب مشابه را هم ببینید

فایل مورد نظر خودتان را پیدا نکردید ؟ نگران نباشید . این صفحه را نبندید ! سایت ما حاوی حجم عظیمی از پایان نامه های دانشگاهی است. مطالب مشابه را هم ببینید. برای یافتن فایل مورد نظر کافیست از قسمت جستجو استفاده کنید. یا از منوی بالای سایت رشته مورد نظر خود را انتخاب کنید و همه فایل های رشته خودتان را ببینید