دانلود پایان نامه کارشناسی ارشد رشته زیست شناسی درباره میکرو ارگانیسم ها

متن کامل پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته زیست شناسی

با عنوان : میکرو ارگانیسم ها

در ادامه مطلب می توانید تکه هایی از ابتدای این پایان نامه را بخوانید

و در صورت نیاز به متن کامل آن می توانید از لینک پرداخت و دانلود آنی برای خرید این پایان نامه اقدام نمائید.

دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

پایان نامه کارشناسی ارشد رشته زیست شناسی

با موضوع :

میکرو ارگانیسم ها

برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده درج نمی شودتکه هایی از متن به عنوان نمونه : (ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)مقدمه:بشر در زندگی روزانه خود با ده ها و گاهی صد ها نوع میکرو ارگانیسم سرو کار دارد که خواسته یا ناخواسته بر زندگی او و پیرامونش اثر می گذارند. بسیاری از این موجودات برای انسان سودمند هستند و تعدادی از آنها زیان های به وی وارد میاورند.واژه میکروارگانیسم که از دو کلمه میکرو به معنای ریز و ارگانیسم به معنای موجود زنده تشکیل شده است. همه موجودات ذره بینی یعنی باکتری ها، قارچ ها و ویروسها رادر بر می گیرد.میکرو ارگانیسم ها در همه جای کره زمین یافت می شوند، از چشمه های آبگرم تا سرزمین های قطبی که سرمای آن ها به 70 درجه زیر صفر می رسد.میکروارگانیسم ها در مواد غذایی قابل ملاحضه است. در یک گرم گوشت چرخ کرده تعداد میکرو ب ها ممکن است بین 106-107 و حتی بیشتر باشد. اقتصاد در حال پیشرفت کشورهای جهان سوم نشان دهنده این نکته است که تقاضا برای محصولات حیوانی روندی افزایشی دارد منابع پروتئین حیوانی یکی از اقلام موادغذایی بشر است واز این نظر جایگاه ویژه ای دارد طبق توصیه های سازمان خواربار کشاورزی سازمان ملل متحد (فائو)هر فرد بالغ روزانه حدود 29 گرم پروتئین حیوانی بصورت گوشت، تخم مرغ وشیر نیاز دارد باتوجه به اینکه اهمیت ویژه این جیره غذایی برای حیوانات این نیاز کاملا"احساس می گردد که بهداشت این فرآورده مورد ارزیابی قرار گیرد بسیاری از میکروارگانیسم ها از جمله باکتریها جزو عوامل تهدیدکننده بیماریزا در گوشت می باشند که باعث بیماریزایی حیوانات وانتقال بیماری از طریق گوشت تخم مرغ شیر وفرآورده های آن به انسان می گردد.دلایل زیادی نشان می دهد که بیشتر بیماری ها و عفونت ها در ارتباط با روش زندگی می باشند. در چند قرن گذشته تغییر طبیعی شرایط زندگی با کاهش فعالیت فیزیکی،  استرس های زندگی مدرن امروزی، تصنعی شدن وضعیت تغذیه انسان و به طور کلی فاصله گرفتن از زندگی ،استعداد ابتلا به بیماری های عفونی را در نوع بشر افزایش داده است. استفاده بی رویه و گسترده از عوامل ضدمیکروبی باعث پیدایش مقاومت در بین عوامل عفونی شده است. تهیه و تدوین پروتکل پیشگیری و درمان با استفادهاز الگو های طبیعی در این خصوص امری ضروری به نظرمی رسد.یکی عوامل بیماریزا دستگاه گوارش می باشد و از عوامل شایع از قسمت های آسیب پذیر بدن نسبت به بیماریزا در این اندام می توان به اشریشیا کلی انتروتوکسیژنیک اشاره کرد که به دنبال استقرار سبب اسهال مسافرتی و اسهال در کودکان و بالغین می شود. این باکتری از طریق مصرف میوه، سبزیجات، آب و مواد غذایی آلوده وارد بدن شده و با استفاده از فاکتور های بیماریزا از جمله فاکتور کلونیزاسیون که خاصیت آنتی ژنیک دارد در روده کوچک استقرار می یابد اولین مرحله ایجاد عفونت در دستگاه گوارش کلونیزاسیون در آن می باشد. این عامل بعد از استقرار با تولید دو سم انتروتوکسین حساس به گرما و مقاوم به گرما شرایط اسموتیک روده را به هم زده و سبب اسهال می شود.اشرشیا کلی انتروتوکسیژنیک در کشور های در حال توسعه در کودکان زیر 2 سال سبب اسهال می شود و بندرت در بالغین اسهال ایجاد می کند، ولی بر عکس در کشور های توسعه یافته در بالغین ایجاد اسهال می کند. همچنین این باکتری از مهم ترین عوامل ایجاد کننده اسهال مسافرین می باشد .اشریشیاکلی نیز از باکتری های روده ای است که آلودگی های ناشی از آن در بین انسان و حیوانات در همه جا پراکنده و شناخته شده است. از مدت ها پیش مشخص است که برخی از سروتیپ های این باکتری در کودکان ایجاد آنتریت می نماید. البته بزرگسالان نیز در اثر آلودگی به عوامل فوق که حدود 15 سروتیپ آن تاکنون شناخته شده است می توانند به بیماری و اسهال دچار گردند.  آزمایش ها و تحقیقات جدید ثابت کرده اند که اشریشیای آنتروپاتوژنیک (EPEC) یکی از عوامل مؤثر در ایجاد اسهال در مسافرین «Travellers diarrhea» می باشد که در ایام تعطیلات و فصل گرما اغلب گریبانگیر توریست ها می گردد. انتقال بیماری معمولاً از طریق انسان- مواد غذائی- انسان صورت می پذیرد. مهمترین ماده غذایی به عنوان منبع آلودگی عبارتند از سبزی های خام که بیشتر به صورت سالاد تهیه و مصرف می گردد.علاوه بر آن غذاهای آماده همراه با گوشت، شیر، لبنیات، نان و شیرینی نیز  می توانند در انتقال بیماری مؤثر باشند. افراد آلوده، مقدار زیاد باکتری را دفع می نمایند و در اثر عدم رعایت موازین بهداشتی اغلب دست ها و البسه آنان آلوده می باشد و بدین ترتیب هنگام تهیه مواد غذائی فوق و یا تماس با آنها آلودگی را منتقل نموده و مصرف کنندگان را در معرض خطر قرار می دهند. با وجود این که بسیاری از دام های جوان مثل بره و گوساله ها و نیز طیور دارای این بیماری هستند ولی انتقال از طریق حیوانات به انسان مشاهده نشده است. این بیماری بیشتر در نقاطی شایع می باشد که از نظر بهداشتی رعایت های ضروری انجام نمی پذیرد و در بین کشورهای مختلف، در ممالک فقیر و غیرپیشرفته فراوان تر است. استقرار EIEC در روده بیشتر به علت وجود (Adhesin) است که در سطح خارجی باکتری قرار داشته و ایجاد چسبندگی میکروب به سلول های ایپتل و پرزهای روده را می نماید.سیر بیماری بستگی به نوع باکتری دارد. پنج تحت گروه اشریشیا کلی عامل اسهال در انسان شناخته شده است:1- تحت گروه اشریشیا کلی بیماری زای روده ای EPEC (Enteropathogenic E.coli)2- تحت گروه اشریشیا کلی توکسین زای روده ای  ETEC (Enterotoxigenic E.coli)3- تحت گروه اشریشیا کلی مهاجم روده ای  EIEC (Enteroinvasive E.coli)4- تحت گروه اشریشیا کلی خون ریزی دهنده روده ایEHEC (E.haemorrhagic E.coli.)5- تحت گروه اشریشیا کلی توده ای روده ای EAggEC (Enteroaggresive E.coli) سروتیپ های بیماری زای روده ای وارد سلول های Epithel روده بزرگ شده در آنجا تکثیر پیدا نموده و ایجاد اسهال می کنند. سروتیپ های توکسین زای روده ای Enterotoxin ترشح نموده و ایجاد اسهال های شدید آبکی شبیه وبا می نمایند. آنتروتوکسین مترشحه دو نوع می باشد، یکی از پروتئین با وزن مولکولی بالا تشکیل گردیده و در حرارت c ْ60+ درجه از بین می رود و دیگری از پروتئین با وزن مولکولی پائین تشکیل شده و در مقابل حرارت مقاوم است و در پختن غذا از بین نمی رود. هر دو نوع بیماری که در اثر دو گروه فوق ایجاد می شوند، می توانند توأماً و یا به تنهایی ایجاد شوند. دوره کمون بین 6 الی 36 ساعت می باشد و دوران بیماری معمولاً بین 24 ساعت تا دو سه روز به طول می انجامد. میزان مرگ و میر در نوزادان بسیار بالاست.منبع اصلی اشریشیا کلی در محیط احتمالا مدفوع انسان های آلوده به عفونت می باشد، ولی ممکن است حیوانات به عنوان مخزن (Reservoir) عمل نمایند. مدفوع و آب های تصفیه نشده بیشترین منابع آلودگی مواد غذایی به این میکروب است. در یک مورد همه گیری مسمومیت با اشریشیا کلی در آمریکا علت بیماری مصرف پنیر وارداتی از فرانسه بود که کارخانه ی تولید کننده آن در سیستم تصفیه آب مشکل داشت.کنترل اشریشیا کلی بیماری زای روده ای در مواد غذایی می تواند از طریق کنترل کلیفرم ها عملی شود. این کنترل خصوصا معطوف کنترل در پنیر می باشد. زیرا وضعیت تهیه و رسانیدن پنیر می تواند منبع آلودگی پس از پاستوریزاسیون و رشد کلیفرم گردد. در طول ساخت پنیرهای نرم و نیمه نرم، تولید سریع اسید باعث کنترل اشریشیا کلی می شود. گوشت به لحا ظ دارا بودن ارزش تغذیه ای منحصر به فرد ، از دیر باز جایگاه خاصی در تغذیه انسان داشته است. وجود مواد مغذی فراوان در گوشت می تواند محیط مناسبی برای رشد انواع مختلف میکروارگانیسم ها از جمله باکتری اشریشیاکلی فراهم آورد. این باکتری در سال 1885 بوسیله میکروب شناس آلمانی به نام اشریشیا کشف شد. اشریشیا کلی فلورطبیعی روده انسان و بسیاری از حیوانات است. برخی از سروتیپ های این باکتری در کودکان ایجاد آنتریت می نماید و یکی از عوامل موثر در ایجاد اسهال در مسافرین و مسمومیت غذایی می باشد. امروزه برآوردهای CDC نشان داده است که 85 درصد آلودگی های E. Coli منشأ غذایی دارند. بطوریکه اغلب موارد شیوع این بیماری در اثر مصرف گوشت گاو و همچنین شیر، کاهو، آب و یونجه اتفاق می افتد. اشریشیاکلی معمولا به سه صورت کامنسال ،پاتوژن روده ای و غیر روده ای در حیوانات خونگرم وحود دارد. سویه های مختلف بیماری زا باعث ایجاد بیماری های مختلف مانند اسهال ،عفونت های ادراری و مننژیت در کشور های در حال توسعه می شود اکثر مطالعات نشان داده که سویه های مربوطه را می توان در چهار گروه اصلی فیلوژنتیک تقسیم کرد که عبارتند از:A,B1,B2,D که با توجه به ترکیبی از ژن ها سویه های مختلف اشریشیا کلی را می توان به یکی از گروه ها نسبت داد.برای بررسی و کنترل آلودگی مواد غذایی( بخصوص گوشت) با باکتری اشریشیا کلی علاوه بر روشهای معمولی از روشهای حساس و مولکولی می توان استفاده کرد. بر اساس مطالعات انجام شده PCR روش حساسی برای جداسازی اشریشیا کلی می باشد.با توجه به نبودن اطلاعات مستند در خصوص آلودگی گوشت شده با پاتوژن مذکور، بررسی گروه های فیلوژنتیک گوشت درمراکز شهرستان سنندج انجام شد.کنترل اشریشیا کلی بیماری زای روده ای در گوشت با پخت کامل و جلوگیری از دوباره آلوده شدن گوشت پخته با وسایل آلوده، آب و یا کارگران مواد غذایی مبتلا به عفونت عملی نمود. در اماکن تهیه و سرویس مواد غذایی، دقت در پخت و مدت نگهداری، وضعیت حرارت و توجه به بهداشت شخصی کارگران در کنترل اشریشیا کلی بیماری زای روده ای مؤثر است. کنترل آب مصرفی در اماکن فوق و توصیه عدم مصرف سالاد و سبزی های خام در رستوران ها و اماکن عمومی، به ویژه در غذاخوری های بین راه نیز به ما کمک می کند.تعداد صفحه :73قیمت : چهارده هزار تومان

بلافاصله پس از پرداخت ، لینک دانلود به شما نشان داده می شود

و به ایمیل شما ارسال می شود.

پشتیبانی سایت :        09124404335        info@arshadha.ir

در صورتی که مشکلی با پرداخت آنلاین دارید می توانید مبلغ مورد نظر برای هر فایل را کارت به کارت کرده و فایل درخواستی و اطلاعات واریز را به ایمیل ما ارسال کنید تا فایل را از طریق ایمیل دریافت کنید.

--  -- --

مطالب مشابه را هم ببینید

فایل مورد نظر خودتان را پیدا نکردید ؟ نگران نباشید . این صفحه را نبندید ! سایت ما حاوی حجم عظیمی از پایان نامه های دانشگاهی است. مطالب مشابه را هم ببینید. برای یافتن فایل مورد نظر کافیست از قسمت جستجو استفاده کنید. یا از منوی بالای سایت رشته مورد نظر خود را انتخاب کنید و همه فایل های رشته خودتان را ببینید