سمینار ارشد مهندسی نساجی علوم الیاف: روش های جدید تکمیل ضد میکروب کالای پشمی

متن کامل پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی نساجی

با عنوان : روش های جدید تکمیل ضد میکروب کالای پشمی

در ادامه مطلب می توانید تکه هایی از ابتدای این پایان نامه را بخوانید

و در صورت نیاز به متن کامل آن می توانید از لینک پرداخت و دانلود آنی برای خرید این پایان نامه اقدام نمائید.

دانشگاه آزاد اسلامی

واحد تهران جنوب

دانشکده تحصیلات تکمیلی

سمینار برای دریافت درجه کارشناسی ارشد

مهندسی نساجی – شیمی نساجی و علوم الیاف

عنوان:

روش های جدید تکمیل ضد میکروب کالای پشمی

برای رعایت حریم خصوصی اسامی استاد راهنما،استاد مشاور و نگارنده درج نمی شود

تکه هایی از متن به عنوان نمونه :

(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)

چکیده:

رشد و تکثیر میکروب ها روی منسوجات در حین استفاده از آنها و توانایی نگهداری و حفظ میکروب ها توسط منسوجات به عنوان عاملی مزاحم برای مصرف کننده و منسوجات شناخته شده است. این عوامل آسیب زا (میکروب ها) را می توان توسط انجام تکمیل پایدار روی منسوجات یا استفاده از ترکیب شدن عوامل ضدمیکروب با الیاف در حین فرآیند ریسندگی مهار نمود. به همین دلیل تحقیقات گسترده ای پیرامون این موضوع انجام شده است. این سمینار التزام نیاز به تکمیل ضدمیکروب را از لحاظ کمی و کیفی تأثیرگذاری آن، بررسی می نماید. همچنین روش های افزودن عوامل ضدمیکروب و برخی از روش های بهینه تکمیل ضدمیکروب منسوجات با استفاده از عوامل فال متفاوت مانند: ذرات نانو نقره، نمک های آمونیوم چهارگانه، نمک های آمینوپریدینیوم چهارگانه و ترکیبات کاتیونی فلزی، پلی هگزامتیلن بیگوآنید PHMB، تری کلوسان، کایتوزان، ترکیبات برگشت پذیر N-  هالامین و پراکسی اسیدها و محلول مرکب نانو SiO2 حاوی نقره و رنگزاهای طبیعی مورد بررسی قرار گرفته است.

مقدمه:

انفجار جمعیت و آلودگی محیط زیست در چند سال اخیر، محققان را وادار به جستجوی روش هایی بهداشتی و ایمن جهت تولید محصولات مناسب جهت بهزیستی انسان ها نموده است. منسوجات در زندگی روزمره انسان ها به طور گسترده ای به کار می روند و به همین دلیل نیاز به تکمیل های محافظ انسان در برابر میکروب ها ضروری است. سطح تماس وسیع و توانایی حفظ رطوبت منسوجات، آنها را جهت رشد و تکثیر باکتری ها مستعد می سازد. لباس ها و دیگر منسوجات توانایی حمل میکروارگانیسم های بیماری زا یا میکروارگانیسم هایی که تولید بوی نامطبوع می کنند و کپک ها را داشته و در تماس بودن این موجودات ذره بینی با بدن انسان شرایطی مناسب را جهت رشد و تکثیر این عوامل ناخواسته مهیا می سازد، چرا که اکسیژن و رطوبت از هوا، گرما از بدن انسان و ماده غذایی نیز از ریزش پوست، برای آنها فراهم می شود. یکی دیگر از عواملی که باعث گسترش تولید منسوجات مقاوم در برابر میکروب ها شده است تقاضای روزافزون این گونه تولیدات از طرف مصرف کنندگان است و همین عامل باعث شکل گیری روش های متنوع تکمیل ضد میکروب هم برای محافظت از مصرف کنندگان در مقابل باکتری، امراض قارچی و دیگر موجودات ذره بینی و هم جهت محافظت از منسوجات (تخریب توسط کپک و پوسیدگی توسط قارچ) شده است که در این سمینار به بررسی برخی از این روش ها پرداخته شده است.

فصل اول: کلیات

پروتئین های موجود در الیاف طبیعی پروتئینی بر اثر پلیمریزاسیون آمینواسیدها به وجود می آید و دارای فرمول کلی زیر هستند:

H2N-R-(CO-NH-R)n-COOH

همان طور که مشاهده می شود پیوندهای پپتیدی  – CO – NH –  آمینواسیدها را به یکدیگر مربوط می سازد. در پروتئین ها گروه جانبی R متفاوت بوده و تفاوت در مقدار و نحوه قرار گرفتن این گروه های جانبی، خواص پروتئین هایی مثل کراتین (پشم) را مشخص می نماید. جدول 1-1 درصد گروه های جانبی مختلف (R) را در کراتین (پشم) نشان می دهد.

بین ماکرومولکول های پروتئین ممکن است پیوندهای زیر وجود داشته باشد:

1) پیوند هیدروژنی: این نوع پیوند بین گروه های – NH – و – CO – و همچنین بین گروه های هیدروکسیل برقرار می گردد.

2) پیوند یونی: این پیوند بین گروه های جانبی اسیدی و بازی تشکیل شده و زنجیرها را از طریق نیروی الکتروالانس به یکدیگر مربوط می سازد.

3) پیوند سیستئین: این پیوند از نوع کووالانت بوده و بسیار قوی است. پیوند سیستئین زنجیرها را به یک شبکه واحد تبدیل می کند. این نوع پیوند دارای ساختمان زیر است:

O=C , H – N >CH – CH2 – S- S- CH2- CH>C=O , N – H

بخش عمده پشم را کراتین تشکیل می دهد. درصد گروه های جانبی مختلف این پروتئین در جدول 1-1 نشان داده شده است. تصویر پراش اشعه ایکس نشان می دهد که کراتین ممکن است دارای دو نوع ساختمان بلورین متفاوت باشد. پشم معمولی دارای ساختمانی به نام کراتین آلفا است که در آن زنجیرهای مولکولی به شکل مارپیچ (حلزونی) قرار دارند ولی چنانچه لیف پشم کشیده شود یک تغییر برگشت پذیر و تدریجی صورت می گیرد و تصویر پراش اشعه ایکس متفاوتی در مقایسه با کراتین آلفا حاصل می گردد که به آن کراتین بتا گفته می شود.

الیاف پشم دارای سطح قاعده تقریبا دایره ای شکل هستند و از طرف ریشه به رأس ظریف می شوند. بیشتر حجم لیف پشم از سلول های کورتیکال تشکیل می شود که در داخل هرکدام یک ساختمان فیبریلی وجود دارد و فیبریل ها ممکن است کورتیکال را به یکدیگر مرتبط سازند.

تعداد صفحه : 96

قیمت : شش هزار تومان

 

بلافاصله پس از پرداخت ، لینک دانلود به شما نشان داده می شود

و به ایمیل شما ارسال می شود.

پشتیبانی سایت :        09124404335        info@arshadha.ir

در صورتی که مشکلی با پرداخت آنلاین دارید می توانید مبلغ مورد نظر برای هر فایل را کارت به کارت کرده و فایل درخواستی و اطلاعات واریز را به ایمیل ما ارسال کنید تا فایل را از طریق ایمیل دریافت کنید.

شماره کارت :  6037997263131360 بانک ملی به نام محمد علی رودسرابی

11

مطالب مشابه را هم ببینید

فایل مورد نظر خودتان را پیدا نکردید ؟ نگران نباشید . این صفحه را نبندید ! سایت ما حاوی حجم عظیمی از پایان نامه های دانشگاهی است. مطالب مشابه را هم ببینید. برای یافتن فایل مورد نظر کافیست از قسمت جستجو استفاده کنید. یا از منوی بالای سایت رشته مورد نظر خود را انتخاب کنید و همه فایل های رشته خودتان را ببینید

0 پاسخ

ارسال یک پاسخ

می خواهید در گفتگو ها شرکت کنید؟
Feel free to contribute!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *