پایان نامه ارشد:بررسی اثر حفاظتی عصاره الکلی یونجه (Medicago sativa) بر روی آنزیم­های عملکردی کبد و پارامترهای خونی در مسمومیت کبدی در جوجه‏های گوشتی نژاد Rass

متن کامل پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته :زیست شناسی

گرایش :زیست شناسی جانوری

عنوان : بررسی اثر حفاظتی عصاره الکلی  یونجه (Medicago sativa) بر روی آنزیم­های عملکردی کبد و پارامترهای خونی در مسمومیت کبدی در جوجه‏های گوشتی نژاد Rass

دانشگاه آزاد اسلامی

واحد ارسنجان

دانشکده علوم پایه، گروه زیست شناسی

 

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد (M.Sc.)

گرایش زیست شناسی جانوری

 

عنوان پایان نامه:

بررسی اثر حفاظتی عصاره الکلی  یونجه (Medicago sativa) بر روی آنزیم­های عملکردی کبد و پارامترهای خونی در مسمومیت کبدی در جوجه‏های گوشتی نژاد Rass

استاد راهنما:

دکتر حیدر آقا بابا

 

استاد مشاور:

دکتر حمیده افتخاری

زمستان 1393

برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)

فهرست مطالب

چکیده ............................................................................................................................................... 1 فصل اول: مقدمه.......................................................................................................................................................................... 21-کلیات............................................................................................................................................................................................. 31-1- مقدمه..................................................................................................................................................................................... 31-2- میکروب­ها و دستگاه گوارش پرندگان............................................................................................................................ 81-3- تاثیر میکروارگانیسم­­ها بر فیزیولوژی دستگاه گوارش................................................................................................ 91-4- موارد مصرف آنتی­بیوتیک­ها در طیور............................................................................................................................ 101-4- 1- محرک رشد آنتی­بیوتیکی و مکانیسم عمل آنتی­بیوتیک­ها............................................................................. 111-4- 2- آنتی­بیوتیک­ها و معایب مصرف آنها........................................................................................................................ 121-4- 3- ممنوعیت مصرف آنتی بیوتیک­­های خوراکی....................................................................................................... 131-4-4- افزودنی­های خوراکی جایگزین­ آنتی­بیوتیک­ها...................................................................................................... 141-4-4-1- اسید های آلی.......................................................................................................................................................... 141-4-4-2-پری­بیوتیک­ها............................................................................................................................................................. 151-4-4-3- پرو­بیوتیک­ها............................................................................................................................................................. 161-4-4-3-1- تعریف پرو­بیوتیک­ها.......................................................................................................................................... 161-4-4-3-2- پروبیوتیک­ها و اثرات آنها................................................................................................................................ 171-4-4-3-4- اثر مکمل­های پروبیوتیکی بر عملکرد طیور گوشتی................................................................................ 181-4-4-3-5- پروبیوتیک ها و اثرات آنها بر فراسنجه های خونی.................................................................................. 191-4-4-4- مصرف داروهای گیاهی به عنوان محرک رشد................................................................................................ 201-4-4-6- چگونگی اثرگذاری ترکیبات فعال گیاهی ....................................................................................................... 221-4-4-7- اثرات داروهای گیاهی به عنوان محرک­رشد و چگونگی عمل آنها............................................................ 271-4-4-8- پاسخ پرنده به محرک­های رشد گیاهی............................................................................................................. 281-4-4-10- کلسترول سرم و اثرات ترکیبات گیاهی بر آن .......................................................................................... 281-4-4-11- محرک­های رشد گیاهی  و تاثیر آنها بر عملکرد طیور گوشتی............................................................... 301-4-4-12- جمعیت میکروبی روده و تاثیر محرک­های رشد گیاهی بر آن............................................................... 311-4-4- 13- خواص آنتی­­اکسیدانی محرک­های رشد گیاهی ....................................................................................... 331-4-4-14- محرک­های رشد گیاهی و اثرات آنها بر هضم مواد مغذی....................................................................... 341–4-5-  محرک­های رشد گیاهی و اثر بر فراسنجه­های خونی....................................................................................... 351-4-5-1- عوامل مؤثر بر غلظت کلسترول پلاسما............................................................................................................. 361-5- کبد......................................................................................................................................................................................... 371-5-1- هپاتیت ناشی از داروها و سموم................................................................................................................................ 401-5-1-1- هپاتیت ناشی از مسکن­ها..................................................................................................................................... 411-5-1-2- هپاتیت ناشی از آنتی بیوتیک­ها و ضد ویروس­ها........................................................................................... 421-5-1-3- هپاتیت ناشی از  گیاهان دارویی......................................................................................................................... 421-5-2- بررسی عملکرد کبد...................................................................................................................................................... 431-5-2-1- آنزیم های کبدی..................................................................................................................................................... 431-5-2-1-1- آنزیم آلانین آمینو ترانسفراز(ALT) ........................................................................................................... 441-5-2-1-2- آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز (AST)....................................................................................................... 451-5-2-1-3- آنزیم آلکالین فسفاتاز (ALP)....................................................................................................................... 461-5-2-2-بیلی­روبینBilirubin................................................................................................................................................ 461-5-2-3- پروتئین تام Total Protein................................................................................................................................. 471-5-2-4- آلبومین Albumin ................................................................................................................................................ 481-6- معرفی گیاه یونجه............................................................................................................................................................... 491-6-1- یونجه alfalfa................................................................................................................................................................. 501-7- اهداف تحقیق....................................................................................................................................................................... 57فصل دوم: مواد و روش ها......................................................................................................................................................... 582-1-مواد و روش ‏ها....................................................................................................................................................................... 592-1-1-مواد و وسایل مورد نیاز برای عصاره گیری.............................................................................................................. 592-1-2- عصاره گیری................................................................................................................................................................... 602-2-محل و زمان اجرای طرح.................................................................................................................................................... 632– 3–موقعیت و ابعاد سالن....................................................................................................................................................... 632–4–آماده­ سازی سالن............................................................................................................................................................... 652-5- برنامه بهداشتی و واکسیناسیون..................................................................................................................................... 662-6- اصول پرورش جوجه ها..................................................................................................................................................... 672-7- صفات مورد بررسی در آزمایش2-7-1- میانگین افزایش وزن............................................................................ 682-7-1- میانگین افزایش وزن.................................................................................................................................................... 682-7-2- فراسنجه ­های خونی..................................................................................................................................................... 692-7-3- آزمایشگاه و پارامتر ‏های خونی.................................................................................................................................. 722-8-  مدل آماری.......................................................................................................................................................................... 732-8-1- روش تحقیق................................................................................................................................................................... 732-8-2-  آنالیز آماری داده­ها...................................................................................................................................................... 74فصل سوم: نتایج........................................................................................................................................................................... 753-1- روش تحقیق......................................................................................................................................................................... 763-1-1- مقایسه گروه­ها از حیث آنزیم­های کبدی................................................................................................................ 773-1-1-1-آنزیم کبدی AST..................................................................................................................................................... 803-1-1-2- آنزیم کبدی ALT................................................................................................................................................... 813-1-1-3- آنزیم کبدی ALP................................................................................................................................................... 833-1-2- مقایسه گروهها از حیث سایر فاکتورها..................................................................................................................... 853-1-2-1- مقایسه گروه­ها از نظر میزان پروتئین................................................................................................................. 903-1-2-2- مقایسه گروه­ها از نظر میزان آلبومین................................................................................................................. 913-1-2-3- مقایسه گروه­ها از نظر میزان بیلی­روبین............................................................................................................. 923-1-2-4- مقایسه گروه­ها از نظر میزان تری­گلیسیرید...................................................................................................... 933-1-2-5- مقایسه گروه­ها از نظر میزان کلسترول............................................................................................................... 943-1-2-6- مقایسه گروه­ها از نظر میزان وزن......................................................................................................................... 95فصل چهارم: بحث و نتیجه­گیری........................................................................................................................................... 964-1- بررسی فایتوژنیک­های شناخته شده............................................................................................................................. 974-2- استفاده از فایتوژنیک ها در جیره­ی غذایی طیور...................................................................................................... 984-3- سایر تحقیقات در زمینه­ی استفاده از گیاهان دارویی در طیور.............................................................................. 984-4- بحث و نتیجه گیری........................................................................................................................................................... 1004-5- نتیجه گیری......................................................................................................................................................................... 105پیشنهادها............................................................................................................................................................................................ 108فهرست منابع..................................................................................................................................................................................... 109 فهرست نمودارها3-1- نمودار ستونی میزان AST در گروه های مورد مطالعه............................................................................................. 813-2- نمودار ستونی میزان ALT در گروه های مورد مطالعه............................................................................................ 823-3- نمودار ستونی میزان ALT در گروه های مورد مطالعه............................................................................................. 843-4- مقایسه میانگین گروه های مورد مطالعه از حیث میزان پروتئین......................................................................... 903-5- مقایسه میانگین گروه های مورد مطالعه از حیث میزان آلبومین......................................................................... 913-6- مقایسه میانگین گروه های مورد مطالعه از حیث میزان بیلی­روبین..................................................................... 923-7- مقایسه میانگین گروه های مورد مطالعه از حیث میزان تری­گلیسیرید............................................................... 933-8- مقایسه میانگین گروه های مورد مطالعه از حیث میزان کلسترول....................................................................... 943-9- مقایسه میانگین گروه های مورد مطالعه از حیث وزن............................................................................................. 95فهرست جداول1-1: تاکسونومی گیاه یونجه........................................................................................................................................................ 502- 1- گروه بندی تیمارها و غلظت مصرفی عصاره­ها........................................................................................................... 652- 2- برنامه واکسیناسیون جوجه­های گوشتی..................................................................................................................... 662-3- روش آزمایش و کیت­های مورد استفاده....................................................................................................................... 723-1: مقدار میانگین و انحراف استاندارد گروه­های مورد مطالعه در سه متغیر وابسته(آنزیم های کبدی)............. 783-2- تاثیرعصاره یونجه بر کاهش مسمومیت ........................................................................................................................ 793-3- آزمون مقایسه­های زوجی دانت بین گروه­های آزمایشی و شاهدمسموم از نظر آنزیم کبدی AST.............. 803-4- آزمون مقایسه­ای زوجی دانت، بین گروه­های آزمایشی و شاهد مسموم از نظر آنزیم کبدی ALT............. 823-5- آزمون مقایسه­های زوجی بین گروه­های آزمایشی و شاهد مسموم از نظر آنزیم کبدی ALP....................... 833- 6- مقدار میانگین و انحراف استاندارد گروه­های مورد مطالعه در شش متغیر وابسته.......................................... 853-7- جدول تحلیل واریانس تاثیر کاربندی­های مختلف بر 6 متغیر وابسته.................................................................. 873-8- آزمون مقایسه­های زوجی بین گروه­های آزمایشی و شاهد مسموم از نظر 6 متغیر وابسته............................ 88

چکیده:

مقدمه: اکثر بیماری­های رایج در صنعت مرغداری کشورکه بطور همه­گیر جوجه­های گوشتی را مبتلا می­کنند، عملکرد کبد را مختل می­نمایند. کبد به عنوان اندام تشخیصی بسیار مهمی در جوجه­های گوشتی مطرح است. از طرفی به دلیل تشدید متابولیسم در جوجه­های گوشتی به منظور افزایش تولید و راندمان، کبد به عنوان مرکز مهم درگیر در متابولیسم و واسطه­ی مهم دستگاه گوارش و خون از اهمیت خاصی برخوردار است، بطوری­که هر گونه آسیب کبدی در جوجه­های گوشتی در نخستین گام روی تغذیه و نهایتاٌ راندمان تولید جوجه­ها تاثیر خواهد داشت.روش بررسی: تعداد 120 قطعه جوجه یک‏روزه به‏طور تصادفی به دو گروه مسموم و غیر مسموم با سه تیمار برای هر گروه و 20 تکرار برای هر تیمار تقسیم شدند. تیمارها شامل: کنترل شاهد، یونجه1رقیق، یونجه2غلیظ؛ شاهد مسموم، یونجه1رقیق مسموم، یونجه2غلیظ مسموم می­باشد؛ که در پایان دوره پرورش، آنزیم‏های شاخص عملکرد کبد(AST,ALT,ALP) به همراه فاکتورهای خونی: پروتئین تام، آلبومین و بیلیروبین، کلسترول و تری­گلیسیرید سرم تعیین شدکه نتایج به شرح زیر می­باشد: از لحاظ آماری یونجه 1/0 ٪ برای آنزیم کبدی AST در سطح P<0/05 و آنزیم کبدی ALP در سطح01/0P< بطور معنی­دار کاهش نشان داد. آنزیم ALT کاهش معنی­داری نداشت. فاکتور بیلی­روبین در دوز 15/0 ٪ بطور معنی­داری در سطح P<0/05 افزایش نشان داد. فاکتور پروتئین تام نیز کاهش معنی­داری در سطح01/0P< داشت. فاکتور آلبومین تغییر معنی­داری نسبت به شاهد مسموم نشان نداد. فاکتور تری­گلیسیرید بطور معنی­داری درسطح01/0P< کاهش یافت. کلسترول به همراه متغیر وزن، افزایش معنی­داری در سطح01/0P< داشتند.نتیجه گیری: عصاره الکلی یونجه در غلظت 1/0 درصد در شرایط مسمومیت اثر حافظتی بر کبد دارد و سبب کاهش آنزیم­های کبدیASTوALTوALP در جوجه­های گوشتی می­گردد و در غلظت بالاتر ممکن است به­دلیل افزایش بیلی­روبین و کاهش پروتئین تام، باعث تشدید مسمومیت گردد.واژگان کلیدی: عصاره­یونجه، آنزیم‏های عملکردی کبد، فاکتورهای خونی، مسمومیت، طیور گوشتی.

فصل اول: مقدمه

1-کلیات

1-1-مقدمه

گوشت طیور یکی از منابع اصلی تامین کننده نیازهای پروتئین حیوانی در تغذیه­ جوامع انسانی بشمار می­رود و امروزه با پیشرفت­هایی که در این زمینه به وجود آمده، این صنعت روز به روز از اهمیت بیشتری برخوردار شده و توجه مسئولین تغذیه را بخود جلب کرده است تا جهت تولید سریعتر و بیشتر پروتئین، شیوه­های متنوع و مختلفی را در رابطه با ضریب تبدیل غذایی به گوشت در طیور ارائه دهند(39) در سالهای اخیر سرعت رشد جوجه­های گوشتی به دلیل پیشرفت­های موجود در زمینه تغذیه و ژنتیک افزایش یافته است(149) از جمله اقدامات انجام شده در این زمینه، مصرف آنتی­بیوتیک­ها و افزودنی­ها، جهت ضدعفونی و مکمل در تغذیه طیور می­باشد که علاوه بر اثر پیشگیرانه و درمانی، در دوز پایین در مراحل اولیه دوره رشد، باعث افزایش رشد نیز می­گردد(9).طیور، کارآمدترین راه تبدیل محصولات فرعی و ضایعات کشاورزی به گوشت و تخم‏مرغ برای مصرف انسان می‏باشد. بنابراین پرورش طیور و افزایش تولیدات آنها یکی از مهم‏ترین و عملی‏ترین راه‏های تأمین پروتئین حیوانی در کشور ما است. پرورش طیور صنعتی توسعه یافته می‏باشد، به­طوری­که قادر است غذای قابل مصرف بیشتر و با هزینه­ی کمتر، برای جمعیت کشور فراهم سازد(39).کشور ایران هفتمین کشور تولیدکننده مرغ جهان با تولید 2 میلیون تن مرغ آماده طبخ در سال1392 بوده است(19). استان فارس چهارمین استان تولیدکننده مرغ گوشتی با سهم 5/7 درصدی به­شمار می‏آید و پیش بینی می­شود به استان دوم کشور در سال 1393 تبدیل شود(5). گوشت مرغ مهم‏ترین منبع تأمین کننده پروتئین حیوانی مردم کشور با مصرف سرانه 25 کیلوگرم در سال، محسوب می­شود(5). سند امنیت غذایی کشور و چشم‏انداز توسعه صنعت مرغداری کشور، نشان­دهنده­ی افزایش تولید و مصرف این محصول در سال‏های آتی است(34). با پیشرفتهایی که در این زمینه به وجود آمده، این صنعت روز به روز از اهمیت بیشتری برخوردار شده و توجه مسئولین تغذیه را به­خود جلب کرده است تا جهت تولید سریعتر و بیشتر پروتئین، شیوه­های متنوع و مختلفی را در رابطه با ضریب تبدیل غذایی به گوشت در طیور ارائه دهند(38). در سال­های اخیر سرعت رشد جوجه­های گوشتی به دلیل پیشرفت­های موجود در زمینه تغذیه و ژنتیک افزایش یافته است(149). امروزه از مواد افزودنی خوراکی ضد­میکروبی، بطور گسترده در پرورش حیوانات مزرعه­ای، برای افزایش بهره­وری و فراهم نمودن شرایط اکولوژیکی مناسب سیستم گوارشی به­منظور افزایش سرعت رشد، کاهش ریسک در برابر خطر بیماری­ها، استفاده می­شود(209). افزایش توجه به توسعه مقاومت آنتی­بیوتیکی در باکتری­ها و احتمال وجود بقایای آنتی­بیوتیکی در فرآورده­های طیور و همچنین ایجاد سمیت کبدی ناشی از مصرف آنتی­بیوتیک­ها در دوز بالا، تلاش محققان برای یافتن راه­های دیگری غیر از استفاده از آنتی­بیوتیک­ها در جیره­ی غذایی طیور را سبب شده است(51).با توجه به مشکلات استفاده از آنتی­بیوتیک­ها در تغذیه جوجه­های گوشتی، نظر محققان به سمت مواد افزودنی دیگری به عنوان جانشین آنتی­بیوتیک­ها در غذای طیور معطوف شد، که این مواد افزودنی باعث سلامتی و بهبود میکرو فلور دستگاه گوارش طیور شوند(102).از این رو محققین، ترکیبات گیاهی مختلفی را به عنوان جایگزین آنتی­بیوتیک­ها در مواد تولیدی حیوانی مورد مطالعه قرار داده­اند؛ که باعث بهبود سیستم ایمنی و عملکرد ارگان­های مهم بدن مانند کبد شده و نهایتاٌ سبب افزایش در عملکرد تولیدی آنها نیز شده است(149). گیاهان دارویی و فرآورده­های آنها از جمله­ی این افزودنی­های طبیعی هستند که می­توان از آنها به عنوان آنتی­بیوتیک­های طبیعی استفاده کرد(11) گیاهان دارویی به عنوان افزودنی­های خوراکی طبیعی؛ اخیراً در جیره غذایی طیور جهت بهبود عملکرد و افزایش پاسخ­های ایمنی پرندگان به جای آنتی بیوتیک­ها مطرح شده است(69و71).تمایل به استفاده از گیاهان دارویی در تغذیه دام و طیور را می­توان به صورت افزایش معنی­دار مقالات علمی چاپ شده از سال 2000 به بعد مشاهده کرد(175). عامل اصلی این رخداد، شروع ممنوعیت استفاده از آنتی­بیوتیک­ها در اتحادیه اروپا از سال 1999 و قطع کامل آن در سال 2006 بوده است(163). گیاهان دارویی و فرآورده­های آنها، یکی از جایگزین­های مطرح آنتی­بیوتیک­ها هستند که در سال­های اخیر به خاطر ممنوعیت استفاده از آنتی­بیوتیک­ها، مورد توجه قرار گرفته­اند(188).گیاهان دارویی و فرآورده­های آنها به دلیل عواملی چون؛ ارزش بالای اقتصادی و کم­هزینه بودن تولید آنها، نداشتن اثرات تخریبی بر محیط زیست، ارگانیک بودن این داروها، کم بودن عوارض جانبی در مقایسه با داروهای شیمیایی، کاهش ایجاد مقاومت نسبی عوامل بیماری­زا، انحصاری بودن درمان برخی بیماری­ها با گیاهان دارویی و وجود تجربیات مختلف بالینی، باعث شده­ است تا این منابع دارویی در سال­های اخیر از ارزش و جایگاه خاصی در پرورش، تولید و درمان دام و طیور برخوردار باشند(30). همچنین استفاده از پرو­بیوتیک، پری­بیوتیک و ترکیبات طبیعی به عنوان جانشین آنتی بیوتیک­ها مد نظر قرار گرفته است؛ که برخلاف آنتی­بیوتیک­ها، این ترکیبات طبیعی، اثرات جانبی بسیار کمی داشته و مطمئن­تر هستند(195).تحقیقات نشان می­دهد که بهبود در وزن و سن ارائه به بازار سویه­های امروزی جوجه­های گوشتی، بیشتر ناشی از افزایش شدت انتخاب برای رشد بالاتر می­باشد(177). به­گزینی ژنتیکی، نقش موثری در بهبود سرعت رشد و افزایش وزن جوجه­های گوشتی ایفا کرده است(114). با افزایش شدت انتخاب، میزان اشتهای جوجه­های گوشتی کنونی، افزایش معنی­داری داشته و نمی­توانند بطور بهینه، مصرف اختیاری را مطابق با انرژی مورد نیاز طیور، تنظیم کنند و زمانی که بطور آزاد به خوراک دسترسی داشته باشند؛ حالت پرخوری، نشان داده و بیش از 2 تا 3 برابر نیاز نگهداری و رشد، غذا مصرف می­کنند(46). به­این دلیل است که؛ افزایش شدت انتخاب برای رشد بالاتر همراه با تغذیه کامل، بروز مشکلاتی مانند افزایش بافت ذخیره چربی ؛ به سطحی بالاتر از نیاز فیزیولوژیک(139)، افزایش اختلالات سیستم­های قلبی و عروقی، افزایش نرخ متابولیکی، اختلالات اسکلتی، حساسیت بالاتر به بیماری­های متابولیکی مانند سندرم مرگ ناگهانی(210)، آسیت(177)، کاهش ایمنی و مقاومت در برابر بیماری­ها؛ که در نهایت امر، منجر به افزایش مرگ و میر و تلفات می­گردد(104).امروزه با توجه به بالا رفتن میزان تولید و مصرف گوشت مرغ، توجه بیشتری به سلامت محصولات طیور می‏شود. مصرف آنتی‏بیوتیک‏ها باعث ظهور مقاومت آنتی‏بیوتیکی شده و عوارض جبران ناپذیری برجای می‏گذارند. از مهم ترین جانشین‏های آنتی‏بیوتیک‏های محرک رشد در صنعت طیور می توان به گیاهان دارویی اشاره کرد(132). گیاهان دارویی علاوه بر اثرات ضدمیکروبی، اثرات مفیدی؛ از جمله: کاهش لیپیدهای سرمی و بهبود دیگر فاکتورهای خونی از جمله آنزیم­های کبدی دارند(12).در طی سالیان اخیر و به دلیل محدودیت استفاده از آنتی‏بیوتیک‏ها به عنوان افزودنی غذایی در تغذیه دام و طیور و حتی ممنوعیت مصرف، به کارگیری افزودنی‏هایی مانند فیتوبیوتیک‏ها[1]، پروبیوتیک‏ها[2] و به عنوان ترکیبات جایگزین آنتی‏بیوتیک‏ها، مورد توجه صنعت دامپروری و به ویژه صنعت پرورش طیور قرار گرفته است. نتایج حاصل از انجام برخی مطالعات به عمل آمده در ایران نیز نشان‏دهنده امکان استفاده ازاین افزودنی‏ها در تغذیه طیور به منظور افزایش بازدهی تولید آنها می‏باشد(44). پروبیوتیک‏ها، ترکیبات میکروبی زنده­ای هستند که مستقیماً به جیره دام و طیور اضافه می‏شوند و تاثیر بسیار مطلوبی بر عملکرد و سلامت این حیوانات دارند. در سال‏های اخیر پروبیوتیک‏ها به خاطر عدم ماندگاری در لاشه و تأثیرات مفید بر خصوصیات تولیدی طیور جایگاه ویژه‏ای را به خود اختصاص دادند(89). از مهمترین ترکیب­های جایگزین آنتی بیوتیک­ها، گیاهان دارویی و عصاره­های آنها می­باشد. گیاهان دارویی علاوه بر اثرات ضدمیکروبی، فواید دیگری نیز دارند. این اثرات مفید شامل اثرات کاهش لیپیدهای سرمی و بهبود دیگر فاکتورهای خونی است(2). افزودنی­های خوراکی فیتوژنیک[3] به عنوان مواد مشتق شده از گیاهان تعریف می‏شوند که با بهبود ویژگی­های جیره، افزایش تولید حیوان و بالا بردن کیفیت محصولات حیوانی به جیره افزوده می­شوند(77). شکی وجود ندارد که جیره­های غذایی سرشار از اسیدهای چرب اشباع، برای انسان زیان آور است و موجب تشدید بیماری تصلب شرائین در افراد می‏گردد و این امر در کشورهای پیشرفته که دارای منابع غذایی بسیار متنوع هستند باعث نگرانی‏هایی شده است. بحث حاضر مربوط به ترکیبات فیتوژنیک می­باشد که اخیراً از آن‏ها به عنوان افزودنی­های محرک رشد در تغذیه دام و طیور استفاده شده است. از جمله مزایای استفاده از گیاهان دارویی می­توان به ساده بودن کاربرد و نداشتن اثرات سوء در اکثر آن‏ها بر عملکرد حیوانات و نیز باقیتعداد صفحه : 146قیمت : 14000تومان

بلافاصله پس از پرداخت ، لینک دانلود پایان نامه به شما نشان داده می شود

و در ضمن فایل خریداری شده به ایمیل شما ارسال می شود.

پشتیبانی سایت :        09309714541 (فقط پیامک)        info@arshadha.ir

در صورتی که مشکلی با پرداخت آنلاین دارید می توانید مبلغ مورد نظر برای هر فایل را کارت به کارت کرده و فایل درخواستی و اطلاعات واریز را به ایمیل ما ارسال کنید تا فایل را از طریق ایمیل دریافت کنید.

--  -- --

مطالب مشابه را هم ببینید

فایل مورد نظر خودتان را پیدا نکردید ؟ نگران نباشید . این صفحه را نبندید ! سایت ما حاوی حجم عظیمی از پایان نامه های دانشگاهی است. مطالب مشابه را هم ببینید. برای یافتن فایل مورد نظر کافیست از قسمت جستجو استفاده کنید. یا از منوی بالای سایت رشته مورد نظر خود را انتخاب کنید و همه فایل های رشته خودتان را ببینید