پایان نامه ارشد:تاثیر مصرف سالیسیلیک اسید و کودهای زیستی بر عملکرد و اجزاء عملکرد نخود در شرایط آبیاری تکمیلی

متن کامل پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته :کشاورزی

گرایش : زراعت

عنوان : تاثیر مصرف سالیسیلیک اسید و کودهای زیستی بر عملکرد و اجزاء عملکرد نخود در شرایط آبیاری تکمیلی

دانشگاه آزاد اسلامی

واحد علوم و تحقیقات

دانشکده: کشاورزی

 

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد در رشته کشاورزی(M.Sc)

گرایش: زراعت

 

عنوان:

تاثیر مصرف سالیسیلیک اسید و کودهای زیستی بر عملکرد و اجزاء عملکرد نخود در شرایط آبیاری تکمیلی

                                  

استادراهنما:

دکتر محمد میرزایی حیدری

 

استادمشاور:

دکتر عباس ملکی

شهریور 1393

 برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)فهرست مطالبچکیده ..1فصل اول : کلیات تحقیق1-1- مقدمه. 31-2 بیان مسأله. 41-3 اهمیت و ضرورت پژوهش.. 71-4 اهداف پژوهش.. 91-5 فرضیات پژوهش.. 10فصل دوم: مروری بر ادبیات تحقیق وپیشینه تحقیق2-1 تاریخچه. 122ـ2 اهمیت اقتصادی نخود 132-3  مشخصات گیاهشناسی نخود 152-4  مورفولوژی نخود 152-4-1ریشه. 162-4-2 ساقه. 162-4-3 برگ.. 172-4-4 گل. 182-5 رشد و نمو. 182-5-1 جوانه زنی و استقرار گیاهچه. 192-5-2 رشد و توسعه سطح برگ.. 202-5-3 تجمع ماده خشک و توزیع آن. 212-5-4 گلدهی. 222-5-5 نمو دانه. 222-6 تنش خشکی. 232-6-1 تنش خشکی و انواع آن. 232-6-2 چگونگی درک خشکی توسط گیاهان. 242-6-3 مکانیسم های مقاومت به تنش خشکی. 252-6-3-1 تنش خشکی و مراحل مختلف رشد گیاه 282-6-3-1-1تنش خشکی در مرحله ی جوانه زنی. 282-6-3-1-3 تنش خشکی در مرحله رشد زایشی. 292-7 تأثیر تنش خشکی بر گیاهان. 322-8 تعریف سالیسیلیک اسید 352-8-1سالیسیلیک اسید بعنوان تنظیم کننده 352-8-3 نقش سالیسیلیک اسید در تنش.. 352-8-4 نقش سالیسیلیک اسید در فیزیولوژی و تغییرات گیاهی. 362-8-5 بررسی تأثیر سالیسیلیک اسید بر خصوصیات رشدی گیاهان. 362-9 - بررسی تأثیر باکتری های محرک رشد بر خصوصیات رشدی گیاهان. 412-10 - تأثیر ازتوباکتر بر عملکرد و اجزاء عملکرد گیاهان زراعی. 412-11 - تاثیر سودوموناس بر عملکرد و اجزاء عملکرد گیاهان زراعی. 442-11- اثرات توأم باکتری های محرک رشد بر عملکرد و اجزاء عملکرد گیاهان زراعی. 46فصل سوم : روش اجرای تحقیق3-1 محل آزمایش.. 503-2 آزمایش خاک.. 503-3 مشخصات طرح آزمایش.. 503-4 عملیات زراعی. 513-5 نمونه برداری. 513-6 تجزیه و تحلیل داده ها 52فصل چهارم : تجزیه و تحلیل داده ها4-1- ارتفاع بوته. 544-2- تعداد شاخه جانبی. 564-3 طول دوره گلدهی. 574-4 طول دوره پر شدن دانه. 584-5 تعداد روز تا رسیدگی. 584-6 تعداد غلاف در بوته. 594-7 تعداد دانه در بوته. 604-8 وزن صد دانه. 614-9 عملکرد دانه. 624-10 عملکرد بیولوژیک.. 674-11 شاخص برداشت. 714-12 پروتئین دانه. 71فصل پنجم : نتیجه گیری و پیشنهادات5-1 بحث. 765-2 نتیجه گیری. 935-3 پیشنهادات. 94منابع. 95چکیده انگلیسی. 117طرح روی جلد به زبان انگلیسی فهرست جداولجدول 4-1: تجزیه واریانس اثر تیمارهای آزمایش بر برخی از صفات مورد بررسی. ..54جدول 4-2: مقایسه میانگین اثر اصلی اثر تیمارهای آزمایش بر برخی از صفات مورد بررسی. ..55جدول 4-3- مقایسه میانگین اثرات متقابل تیمارهای آزمایشی بر ارتفاع بوته (سانتیمتر) ..56جدول 4-4: تجزیه واریانس اثر تیمارهای آزمایش بر برخی از صفات مورد بررسی. ..62جدول 4-5- مقایسه میانگین اثرات متقابل تیمارهای آزمایشی بر عملکرد دانه (کیلوگرم در هکتار) ..66جدول 4-6- مقایسه میانگین اثرات متقابل تیمارهای آزمایشی بر عملکرد بیولوژیک (کیلوگرم در هکتار) ..68جدول 4-7- مقایسه میانگین اثرات متقابل تیمارهای آزمایشی بر پروتئین دانه (درصد) ..72فهرست اشکالشکل 4-1: اثر مقابل سالسیلیک اسید و باکتری­های محرک رشد بر تعداد شاخه جانبی. ..57شکل 4-2: تاثیر تنش بر تعداد غلاف در بوته. ..60شکل 4-3: تاثیر سالیسیلیک اسید بر تعداد غلاف در بوته. ..60شکل 4-4: تاثیر باکتری های محرک رشد بر تعداد غلاف در بوته. ..60شکل 4-5: تاثیر تنش بر تعداد دانه در بوته. ..62شکل 4-6: تاثیر سالیسیلیک اسید بر تعداد دانه در بوته. ..62شکل 4-7: تاثیر باکتری های محرک رشد بر تعداد دانه در بوته. ..63شکل 4-8: تاثیر تنش بر وزن صد دانه. ..64شکل 4-9: تاثیر سالیسیلیک اسید بر وزن صد دانه. ..64شکل 4-10: تاثیر تنش بر عملکرد دانه. ..65شکل 4-11: تاثیر سالیسیلیک اسید بر عملکرد دانه. ..66شکل 4-12: تاثیر باکتری های محرک رشد بر عملکرد دانه. ..66شکل 4-13: تاثیر تنش بر عملکرد بیولوژیک.. ..68شکل 4-14: تاثیر سالیسیلیک اسید بر عملکرد بیولوژیک.. ..68شکل 4-15: تاثیر باکتری های محرک رشد بر عملکرد بیولوژیک.. ..69شکل 4-16: اثر مقابل سالسیلیک اسید و باکتری های محرک رشد بر عملکرد بیولوژیک.. ..70شکل 4-17: تاثیر تنش بر پروتئین دانه. ..72شکل 4-18: تاثیر سالیسیلیک اسید بر پروتئین دانه. ..72شکل 4-19: تاثیر باکتری های محرک رشد بر پروتئین دانه. ..73شکل 4-20: اثر مقابل سالسیلیک اسید و باکتری های محرک رشد بر پروتئین دانه. ..74 چکیده:این آزمایش به صورت اسپلیت فاکتوریل در قالب بلوک‎های کامل تصادفی در 3 تکرار در شهرستان کرج (شهرک مهندسی زراعی) در اواخر اسفند ماه 1392 در کرج اجرا شد. این آزمایش شامل 3 فاکتور، آبیاری در 2 سطح (شرایط دیم و آبیاری تکمیلی در مرحله غلاف بندی)، باکتری‎های محرک رشد در 4 سطح (ازتوباکتر، سودوموناس، تلقیح توأم ازتوباکتر و سودوموناس و شاهد (بدون تلقیح)) و سالیسیلیک اسید نیز در 2 سطح (عدم مصرف و بذرمال با غلظت 1 میلی مولار) بود. نتایج این بررسی نشان داد که اثر تنش بر تمام صفات مورد بررسی به غیر از طول دوره پر شدن دانه، وزن صد دانه و شاخص برداشت معنی‎دار بود. سالیسیلیک اسید نیز تاثیر معنی­داری بر تمام صفات مورد بررسی به غیر از طول دوره پر شدن دانه، تعداد روز تا رسیدگی و شاخص برداشت داشت. باکتری‎های محرک رشد نیز تاثیر معنی­داری بر تمام صفات مورد بررسی به غیر از طول دوره پر شدن دانه، طول دوره گلدهی و شاخص برداشت داشت. نتایج نشان داد که اثر سالیسیلسک اسید، تنش و باکتری بر پروتئین دانه معنی دار بود. در حالت تلقیح بذر با ازتوباکتر، مصرف سالیسیلیک اسید و آبیاری تکمیلی پروتئین دانه به مقدار 3/28 درصد به دست آمد که در مقایسه با تیمار عدم تلقیح بذر با باکتری، عدم مصرف سالیسیلیک اسید و شرایط دیم (پروتئین دانه به مقدار 8/19 درصد) معنی دار گردید. در حالت تلقیح بذر با ازتوباکتر، مصرف سالیسیلیک اسید و آبیاری تکمیلی عملکرد دانه به مقدار 880 کیلوگرم در هکتار به دست آمد. در این تحقیق، اثرات متقابل سه گانه بر پروتئین دانه، عملکرد بیولوژیک و عملکرد دانه معنی‎دار گردید.کلمات کلیدی: نخود، تنش، سالیسیلیک اسید، باکتری.فصل اولکلیات تحقیق 1ـ1 مقدمهدر دنیای امروز تولید مواد غذایی از مهمترین مسایل بشری به حساب می‌آید و در بسیاری از کشورهای در حال توسعه غذای تولیدی تکافوی مصرف را نمی‌کند. رشد فعلی جمعیت در جهان در حدود 5/2 تا 3 درصد بوده و در سال 2150 حدود 10 میلیارد نفرپیش بینی شده است (رستگار، 1377). اکثر کشورهای آسیایی، آمریکایی جنوبی و مرکزی و تقریباً کل قاره آفریقا با کمبود مواد پروتئینی در غذای روزانه خود روبرو هستند. انسان برای رشد متعادل خود به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، یک گرم پروتئین لازم دارد و روزانه 25 تا 40 گرم حداقل میزان پروتئینی است که برای اعمال حیاتی بدن لازم است (پور نجف، 1385).حبوبات به علت این ویژگی خاص یعنی وجود باکتری‌های تثبیت کننده نیتروژن اتمسفری در ریشه آن ها، در حاصلخیزی خاک موثرند و هر ساله مقادیر زیادی نیتروژن بعد از برداشت این محصولات به خاک افزوده می­شود. سایر قسمت­های بعضی از گیاهان لگوم مثل برگ­ها، ساقه‌ها، گل­ها، غلاف­های نارس، غده به اضافه بذور جوانه زده، بعنوان غذای انسان، دام و کود سبز برای تقویت و بهبود وضع فیزیکی زمین می‌توانند مورد استفاده قرار بگیرند (مجنون حسینی، 1372).در بین حبوبات نخود با سطح زیر کشت حدود 11 میلیون هکتار و تولید حدود 650 کیلوگرم در هکتار از نظر سطح زیر کشت و تولید پس از لوبیا و عدس در مقام سوم قرار دارد و مقام نوزدهم را در بین گیاهان زراعی دارد (کوچکی و بنایان اول، 1373).طبق آمار موجود در بین حبوبات در کشور نخود (Cicer arietinum) با سطح زیر کشت 650000 هکتار و تولید تقریبی 340000 تن نسبت به سایر حبوبات از سطح زیر کشت، تولید و اهمیت بیشتری برخوردار است. به علاوه به نظر می‌رسد که این گیاه نسبت به دیگر حبوبات سازگاری بیشتری با شرایط اقلیمی کشور داشته و با توجه به محدودیت­های موجود در تامین پروتئین­های حیوانی، می‌تواند بخشی از پروتئین مورد نیاز کشور را تامین کند (باقری و همکاران، 1376).عملکرد نخود تحت تأثیر عوامل مختلفی از قبیل شرایط آب و هوایی، حاصلخیزی خاک، رطوبت قابل دسترس، تراکم بوته، میزان رشد و طول مراحل مختلف رشد، زودرس و دیررس بودن گیاه قرار دارد (مجنون حسینی، 1372). از طرفی رشد گیاه خود مجموعه‌ای از فرایندهای بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی خاص است که بر یکدیگر اثرات متقابل داشته و تحت تأثیر کلیه عوامل محیطی و ژنتیکی قرار می‌گیرد (پور نجف، 1385).تعداد صفحه : 109قیمت : 14000تومان

بلافاصله پس از پرداخت ، لینک دانلود پایان نامه به شما نشان داده می شود

و در ضمن فایل خریداری شده به ایمیل شما ارسال می شود.

پشتیبانی سایت :        09309714541 (فقط پیامک)        info@arshadha.ir

در صورتی که مشکلی با پرداخت آنلاین دارید می توانید مبلغ مورد نظر برای هر فایل را کارت به کارت کرده و فایل درخواستی و اطلاعات واریز را به ایمیل ما ارسال کنید تا فایل را از طریق ایمیل دریافت کنید.

--  -- --

مطالب مشابه را هم ببینید

فایل مورد نظر خودتان را پیدا نکردید ؟ نگران نباشید . این صفحه را نبندید ! سایت ما حاوی حجم عظیمی از پایان نامه های دانشگاهی است. مطالب مشابه را هم ببینید. برای یافتن فایل مورد نظر کافیست از قسمت جستجو استفاده کنید. یا از منوی بالای سایت رشته مورد نظر خود را انتخاب کنید و همه فایل های رشته خودتان را ببینید