پایان نامه ارشد: بررسی اثر چای و مقایسه آن با آنتی بیوتیک و پروبیوتیک و پری بیوتیک در جیره­ های بر پایه گندم بر عملکرد جوجه­ های گوشتی

متن کامل پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته : علوم دامی

گرایش : تغذیه دام و طیور

عنوان : بررسی اثر چای (کامبوچا و سبز) و مقایسه آن با آنتی بیوتیک، پروبیوتیک و پری بیوتیک در جیره­ های بر پایه گندم بر عملکرد جوجه­ های گوشتی

دانشکده کشاورزی

گروه علوم دامی

پایان نامه تحصیلی برای دریافت درجه کارشناسی ارشد رشته علوم دامی گرایش تغذیه دام و طیور

عنوان:

بررسی اثر چای (کامبوچا و سبز) و مقایسه آن با آنتی بیوتیک، پروبیوتیک و پری بیوتیک در جیره ­های بر پایه گندم بر عملکرد جوجه­ های گوشتی

استاد راهنما :

دکتر محسن افشارمنش

استاد مشاور :

دکتر امید دیانی

برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)فهرست مطالب:فصل1......................................................................... 1مقدمه........................................................................ 11-1- مقاومت به آنتی بیوتیک ها .....................................41-1-1- تعریف مقاومت.................................................... 41-1-2- مخاطرات ناشی از باقی مانده داروها....................... 41-1-3- مصرف بی رویه آنتی بیوتیک­ها در طیور و سایر حیوانات و خطرات آن برای بهداشت انسان.....51-1-4- پاتوژن­های مهم..................................................... 61-1-5- منع استفاده از آنتی بیوتیک­ها در جیره طیور............... 71-1-6- هزینه ممنوع کردن آنتی بیوتیک­های محرک رشد......... 81-2- داروهای با منشأ گیاهی........................................... 81-2-1- گیاهان دارویی به عنوان محرک­های رشد در حیوانات.....91-2-2- عصاره­های گیاهی و سیستم ایمنی.................... 111-3- هدف آزمایش....................................................... 11فصل 2....................................................................... 12بررسی منابع............................................................. 122-1- آنتی بیوتیک­ها....................................................... 122-1-1- ویرجینیامایسین................................................. 132-1-2- اثر ویرجینیامایسین بر عملکرد طیور........................ 142-1-3- اثر ویرجینیامایسین بر وزن نسبی اندام­های داخلی....152-1-4- اثر ویرجینیامایسین بر کلسترول سرم..................... 152-1-5- اثرات مرفولوژیکال آنتی بیوتیک­های محرک رشد ..........162-1-6- منع استفاده از آنتی بیوتیک­ها در جیره طیور.............. 162-1-7- چگونگی ایجاد مقاومت ژنی باکتریایی.................... 182-2- پری بیوتیک­ها....................................................... 192-2-1- اثر پری بیوتیک­ها بر عملکرد جوجه­های گوشتی........ 202-2-2- اثر پری بیوتیک­ها بر قابلیت هضم و جذب مواد مغذی... 212-2-3- اثر پری بیوتیک­ها بر جمعیت میکروبی روده............... 232-2-4- اثر پری بیوتیک­ها بر میزان کلسترول سرم................. 242-2-5- اثر پری بیوتیک­ها بر مرفولوژی روده......................... 252-2-6- اثر پری بیوتیک­ها بر آلودگی­های محیطی.................. 262-3- پروبیوتیک­ها......................................................... 272-3-1- تعریف پروبیوتیک ...............................................272-3-2- مکانیسم عمل پروبیوتیک­ها................................. 282-3-3- خصوصیات و مزایای پروبیوتیک­ها............................ 292-3-4- تفاوت آنتی بیوتیک­ها با پروبیوتیک­ها........................ 302-3-5- تأثیر پروبیوتیک­ها بر عملکرد جوجه ­های گوشتی........ 312-3-6- اثر پروبیوتیک­ها بر وزن نسبی اندام­های گوارشی و طول روده کوچک....332-3-7- اثرپروبیوتیک­ها برکاهش کلسترول سرم................... 332-3-8- اثر پروبیوتیک­ها برسیستم ایمنی............................ 342-3-9- اثر پروبیوتیک ها برمرفولوژی روده.......................... 362-4- چای کامبوچا...................................................... 382-4-1- طرز تهیه چای کامبوچا....................................... 422-4-2- خواص ضد میکروبی چای کامبوچا........................ 442-4-3- اثر چای کامبوچا بر سیستم ایمنی...................... 462-5- چای سبز.......................................................... 472-5-1-ترکیبات شیمیایی برگ سبز چای.......................... 502-5-1-1-کاتشین­ها....................................................... 532-5-1-2- میرستین، کوئرستین و کامپفرول....................... 542-5-1-3- تانن­ها........................................................... 552-5-1-4- تئانین........................................................... 552-5-2- خواص آنتی اکسیدانی چای سبز .........................562-5-3- خواص ضد باکتریایی چای سبز............................ 572-5-4- خواص ضد ویروس چای سبز ................................582-5-5- اثر چای سبز در کاهش سطح کلسترول پلاسما...... 592-5-6- اثر چای سبز بر وزن اندام­های گوارشی و خصوصیات لاشه...612-5-7- اثر چای سبز بر عملکرد طیور................................ 622-5-8- اثر چای سبز روی کیفیت تخم مرغ........................ 66فصل 3....................................................................... 68مواد و روشها.............................................................. 683-1- مکان و زمان آزمایش............................................. 683-2- آماده سازی سالن................................................ 683-3- مدیریت پرورش...................................................... 683-4- ترکیب جیره.......................................................... 693-5- تیمارهای آزمایش اول........................................... 703-6- متغییرهای اندازه گیری شده در آزمایش اول............... 703-7- تیمارهای آزمایش دوم.............................................. 703-8- کلیاتی در مورد نحوه اجرای آزمایش.......................... 713-9- متغیرهای اندازه گیری شده در مزرعه برای آزمایش دوم...713-9-1- افزایش وزن بدن.................................................. 713-9-2- خوراک مصرفی................................................... 723-9-3- ضریب تبدیل غذایی............................................. 723-9-4- تلفات............................................................... 723-9-5- کشتار جهت تفکیک لاشه ...................................733-9-6- تهیه نمونه برای بررسی­های مرفولوژی روده و تثبیت نمونه ­های روده....733-9-6-1- محلول ثابت کننده کلارک (Clark’s Fixative)...........743-9-6-2- محلول بافر فسفات سالین (P.B.S)...................... 743-9-7- تزریق گلبول قرمز گوسفند و خونگیری جهت تعیین پاسخ سیستم ایمنی...743-9-8- خونگیری جهت تعیین کلسترول، تری گلیسیرید و HDL سرم.....743-9-9- تهیه جیره­های حاوی مارکر به منظور تعیین قابلیت هضم ایلئومی......753-9-10- جمع آوری نمونه مدفوع جهت تعیین قابلیت هضم ایلئومی مواد مغذی...753-10- متغییرهای اندازه گیری شده در آزمایشگاه............... 753-10-1- اندازه گیری کلسترول سرم................................. 753-10-2- اندازه گیری تری گلیسیرید................................. 753-10-3- اندازه گیری کلسترول-HDL...................................3-10-4- تعیین عیار پادتن تولید شده علیه گلبول قرمز گوسفند.........763-10-5- تجزیه شیمیایی نمونه ­ها................................ 763-10-6- ماده خشک.................................................. 773-10-7- انرژی خام....................................................... 773-10-8- پروتئین خام..................................................... 773-10-9- اندازه گیری اکسید کروم در نمونه خوراک و مدفوع.....783-10-9-1- وسایل لازم................................................. 783-10-9-2- مواد شیمیایی لازم .....................................783-10-9-3- روش کار..................................................... 793-10-9-4- محاسبات.................................................. 793-10-10- اندازه گیری قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی........793-10-11- اندازه گیری ابعاد پرزهای روده کوچک و عمق کریپت ها.........803-10-12- محلول رنگ آمیزی PAS.................................3-11- مدل آماری طرح............................................... 81فصل 4.................................................................... 82نتایج و بحث ............................................................ 82آزمایش اول.............................................................. 824-1- عملکرد جوجه­ های گوشتی................................ 824-2- پارامترهای خونی.............................................. 884-3- وزن نسبی اندم­های گوارشی درسن 42 روزگی.......914-4- نتیجه گیری...................................................... 92آزمایش دوم..............................................................934-5- عملکرد جوجه­ های گوشتی................................. 934-5-1- وزن بدن........................................................ 934-5-2- مصرف خوراک................................................. 974-5-2- مصرف خوراک ................................................1004-6- پارامترهای خونی............................................... 1034-7- قابلیت هضم و جذب مواد مغذی............................ 1074-8- ارزیابی سیستم ایمنی....................................... 1094-9- وزن نسبی اندام­های گوارشی............................... 1124-10- اثر گروه­های آزمایشی بر روده باریک...................... 1144-10-1- ارتفاع پرز، عرض پرز، عمق کریپت و نسبت ارتفاع به عمق کریپت.....1144-10-2- وزن و طول نسبی روده باریک........................... 1204-11- نتیجه گیری..................................................... 1244-12- پیشنهادات....................................................... 125فصل 5..................................................................... 126منابع....................................................................... 126چکیده:با توجه به آزمایش مقدماتی به منظور تعیین بهترین سطح استفاده از چای کامبوچا بر عملکرد و تعیین سطح 20 درصد به عنوان سطح مطلوب، مطالعه حاضر به منظور ارزیابی اثرات چای کامبوچا به همراه آنتی بیوتیک، پروبیوتیک، پری بیوتیک و چای سبز بر عملکرد، فراسنجه­های خونی، قابلیت هضم مواد مغذی، سیستم ایمنی، مرفولوژی روده، وزن و طول نسبی قسمت­های مختلف روده باریک و وزن نسبی ارگان­های جوجه­های گوشتی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار و 4 تکرار و 10 جوجه در هر پن به اجرا در آمد. جیره­های آزمایشی شامل 1) جیره شاهد (فاقد هرگونه افزودنی)، 2) جیره شاهد+15 میلی گرم در کیلوگرم آنتی بیوتیک ویرجینیامایسین، 3) جیره شاهد+1 گرم در کیلوگرم پروبیوتیک گالیپرو،4) جیره شاهد+1 گرم در کیلوگرم پری بیوتیک فرمکتو، 5) جیره شاهد+2/1 گرم محلول کامبوچا 20 درصد به ازاء هر گرم جیره و 6) جیره شاهد+10 گرم در کیلوگرم پودر چای سبز بودند. لازم به ذکر است که به گروه­های شاهد، آنتی بیوتیک، پروبیوتیک، پری بیوتیک و چای سبز به ازاء هر گرم جیره 2/1 گرم آب اضافه گردید. نتایج این آزمایش نشان داد جوجه­های تغذیه شده با آنتی بیوتیک و چای کامبوچا از افزایش وزن بالاتری در مقایسه با گروه­های شاهد و چای سبز برخوردار بودند (p<0/01). همچنین در کل دوره استفاده از آنتی بیوتیک، کامبوچا و پری بیوتیک به طور معنی داری مصرف خوراک را افزایش داد (p<0/01). در این آزمایش جوجه­های که چای سبز دریافت کرده بودند، به طور معنی داری سطوح کلسترول و تری گلیسیرید پایین­تری در مقایسه با گروه شاهد داشتند (p<0/01). هر­چند که استفاده از آنتی بیوتیک سطوح کلسترول (p<0/01) و HDL (p<0/05) را بطور معنی داری افزایش داد. استفاده از آنتی بیوتیک در این آزمایش سبب بهبود در قابلیت هضم پروتئین شد (p<0/05). کاربرد پری بیوتیک در این آزمایش ارتفاع پرز و نسبت ارتفاع به عمق کریپت دوازدهه را افزایش داد (p<0/05). فصل اول: مقدمه1- مقدمهپرورش طیورگوشتی با توجه به جایگاه خاصی که در تأمین پروتئین حیوانی مورد نیاز کشور دارد به یک صنعت عظیم و پویا تبدیل شده است. ویژگی­های غذایی گوشت سفید از جنبه تغذیه و سلامتی، بازده اقتصادی، محدودیت­های افزایش گوشت قرمز از جمله دلایل رشد کمی این صنعت در کشور هستند. علاوه بر توسعه کمی، توجه به افزایش راندمان و عملکرد در واحد­های موجود پرورش طیور گوشتی می­تواند پاسخگوی نیاز کمبود پروتئین حیوانی باشد. اجرای تحقیقات مداوم پیرامون نیازهای تغذیه­ای، آنها را ضروری ساخته است. در این راستا افزودنی­های غذایی به عنوان محرک رشد از جایگاه ویژه­ای در قسمت تغذیه برخوردار هستند. افزودنی­های مغذی به عنوان عناصری با طبیعت غیر­مغذی شناخته شده­اند که رشد و یا سایر اشکال تولیدی را تحریک نموده، یا کارایی استفاده غذایی را بهبود می­بخشند و یا ممکن است برای سلامت و اعمال متابولیکی دام مفید باشند. شناخت نقش دستگاه گوارش به عنوان محلی برای هضم و جذب غذا و اهمیت آن برای رسیدن به وزن مورد نظر و بهبود راندمان تولید ضروری است.لوله‌ گوارش پرندگان به هنگام تفریخ کاملاً استریل می­باشد. جوجه­ها بلافاصله پس از تفریخ شروع به نوک­زدن و خوردن مواد درون آشیانه یا بقایای پوسته می­کنند. در این زمان میکروب­های آشیانه یا محل جوجه­کشی به سرعت در روده جایگزین می­شوند. در روده کوچک جمعیت باکتریایی مشابه با پرندگان بالغ، ظرف دو هفته پس از تفریخ ظاهر می­شود. این زمان برای سکوم­ها تا بیش از 30 روز به طول می­انجامد. این توسعه آهسته به نظر می­رسد که به علت تفریخ در شرایط بسیار بهداشتی و همچنین شرایط پرورش تجارتی جوجه­ها و عدم تماس با مرغ مادر باشد. بنابراین میکروفلور بالغ به سهولتی که در دنیای وحش حاصل می­شود، در شرایط پرورش تجارتی به دست نمی­آید. مجرای معدی-روده­ای حیوانات مهره­دار، متراکم­ترین محل استقرار میکروارگانیسم­ها است. این مجموعه میکروبی دارای تأثیر قوی بر میزبان خود می­باشند. در ماکیان میکروب­های بسیار متنوعی در طول روده زندگی می­کنند. تعداد سلول­های میکروبی موجود در دستگاه گوارش ماکیان (به صورت متصل به سطوح مخاطی یا ذرات غذا و یا به صورت آزاد در حفره گوارشی)، حاوی چند صد گونه میکروبی به تعدادی افزون بر سلول­های بدن میزبان می­باشند (مید، 2000).میکروفلور طبیعی روده را می­توان در سه دسته جای داد، که عبارت از: گروه عمده غالب ( بیش از 90 درصد و مطلقاً بی­هوازی هستند نظیر لاکتوباسیلوس­ها، بیفیدوباکتری­ها و باکتریوئیدها)، گروه میکروفلور همراه (کمتر از 5 درصد،‌ بی­هوازی اختیاری مانند ای. کولای و انتروکوکسی­ها) و گروه فلور باقیمانده (کمتر از 1 درصد، نظیر کلستریدیا و استافیلوکوک­ها). گونه­های باکتریایی از نظر ترجیح مواد غذایی و احتیاجات رشد با یکدیگر متفاوت هستند.فلور میکروبی طبیعی دستگاه گوارش، نقش بسیار مهمی در سلامتی و سالم بودن پرندگان ایفا می­کند. در حیوانات سالم نسبت میکروارگانیسم­های مختلف مهم می­باشد. ساز و کارهایی را که میکروارگانیسم­های مضر به وسیله آنها میزبان را تحت تأثیر قرار می­دهند، شامل تولید سم، مصرف مواد غذایی ضروری برای رشد پرنده و جلوگیری از فعالیت میکروب­هایی می باشند که ویتامین و یا دیگر عوامل رشد را برای میزبان تولید می­کنند (ادلمن، 2005). تنوع در گونه­های باکتریایی در دستگاه گوارش یکی از مهمترین عوامل برای ایجاد یک اکوسیستم پایدار در دستگاه گوارش می­باشد. هنگامی که تعداد گونه­های باکتریایی در دستگاه گوارش بالا باشد، به نظر می­رسد که اکوسیستم دستگاه گوارش پایدارتر است (تیمرمن و همکاران، 2004). بهداشت زیاد، درمان آنتی بیوتیکی و تنش به عنوان عوامل مهم مؤثر در ایجاد اختلال در توسعه میکروفلور محافظ و پایدار در روده مطرح شده­اند.آنتی بیوتیک­ها به میزان زیادی برای پیشگیری و درمان بیماری در پرندگان مصرف شده­اند.     آنتی بیوتیک­ها همچنین برای سالیان زیادی در تغذیه طیور به عنوان افزودنی در خوراک برای افزایش رشد و بهبود عملکرد گله، بوده است. آنتی بیوتیک­ها سبب افزایش وزن جوجه­های گوشتی، کاهش ضخامت دیواره روده، کاهش تعداد میکروارگانیسم­های مضر در روده، بهبود ضریب تبدیل خوراک، کاهش مرگ و میر به همراه کاهش جمعیت میکروبی مضر دستگاه گوارش و افزایش مواد غذایی قابل دسترس می­شوند. مکانیسم عمل، شامل کاهش تولید ترکیبات سمی توسط باکتری­ها، تغییر شکل دیواره روده، کاهش فعالیت میکروبی در دستگاه گوارش، کاهش میزان وقوع عفونت­های تحت بالینی و جلوگیری از تشکیل کلنی میکروب­های بیماریزا می­باشد. بنابراین تأثیر آنتی بیوتیک­ها بر رشد جوجه­های گوشتی از اثر مثبت آنها بر جمعیت میکروبی دستگاه گوارش ناشی می­گردد (تاج بخش ، 1383).استفاده از آنتی بیوتیک­ها معایبی به همراه دارد. فلور طبیعی روده را تغییر می­دهد که ممکن است سبب حساسیت حیوان نسبت به برخی عوامل بیماریزا گردد. با مصرف آنتی بیوتیک­ها، باکتری ها­به آنها مقاوم شده و می­توانند این مقاومت را از طریق ژنتیکی و پلاسمیدها به باکتری­های نسل بعد انتقال دهند. باقی ماندن این داروها در محصولات دامی مانند گوشت و تخم مرغ و مصرف آنها توسط انسان، امکان انتقال به انسان را فراهم می­کند. این امر باعث می­شود که پاتوژن­های بدن انسان به آنتی بیوتیک­ها مقاوم گردند، به طوری که در موقع بروز بیماری یا عفونت در افراد، مصرف آنتی بیوتیک­ها مؤثر واقع نگردد. کارایی هضم در طیور بستگی به میکروارگانیسم­هایی دارد که به طور طبیعی در دستگاه گوارش یافت می­شوند. بنابراین هنگام استفاده از آنتی بیوتیک­ها در خوراک یک خطر بالقوه وجود دارد و لازم است میزان این خطر، در برابر فایده­ای که از انجام آن حاصل می­شود، محاسبه و مقایسه شود.روش­های بسیاری برای کاهش مصرف آنتی بیوتیک به عنوان محرک رشد گسترش یافته است. امروزه افزودنی­های خوراکی جایگزین شونده آنتی بیوتیک­ها شامل پروبیوتیک­ها، پری بیوتیک­ها، آنزیم­ها، مواد محرک سیستم ایمنی، روغن­های گیاهی، اسیدهای آلی و فرمالدئید به میزان زیادی مصرف می­شوند.یکی از این افزودنی­های خوراکی گیاهان دارویی می­باشد.گیاهان دارویی به دلیل داشتن ترکیبات پیچیده می­توانند همزمان به اهداف مختلفی واکنش بدهند. ضمناً مقاومت به این ترکیبات گزارش نشده است. از دیگر مزایای این ترکیبات نسبت به محرک­های رشد شیمیایی می­توان به بهبود سیستم ایمنی خصوصاً در بیماری­های تضعیف کننده سیستم ایمنی اشاره کرد. هر چند واکسن­ها خواص تحریک ایمنی را دارند ولی به تنهایی برای حفاظت پرنده در مقابل عوامل بیماریزا کافی نیستند، در ضمن واکسن­ها خواص بهبود رشد ندارند. بنابراین استفاده از این ترکیبات در صنعت طیور می­تواند مفید باشد. با توجه به تاریخچه و گستردگی گیاهان دارویی در ایران، می­بایست استفاده از این منبع عظیم خدادادی و طبیعی که فاقد هر گونه آثار سویی می­باشد بیشتر مورد توجه قرار گیرد. امروزه بهره­گیری از دانش فن­آوری روز در صنعت گیاهان دارویی باعث تنوع تولید این فرآورده شده است، و انتظار می­رود که با تهیه انواع محصولات گیاهی با کاربردهای تخصصی در زمینه­ های مختلف پزشکی، دامپزشکی و دامپروری، در حذف مواد شیمیایی نامطلوب و کاهش ناهنجاری­ها و داشتن طبیعتی سالم، گام­های مؤثری برداشته شود. 1-1- مقاومت به آنتی بیوتیک ها1-1-1- تعریف مقاومتدر صورت مقاوم بودن یک باکتریوم به یک آنتی بیوتیک، دستیابی غلظت مناسب آنتی بیوتیک در بافت­های بدن موجود زنده به حد مساوی یا بالاتر از حداقل غلظت بازدارنده رشد باکتری (MIC[1]) امکان پذیر نبوده، و نتیجه حاصله شکست درمان خواهد بود. با وجود این، بطور سیستماتیک نباید نتیجه­گیری شود که شکست درمان مترادف مقاومت به آنتی بیوتیک است (موژنی، 1382).2-1-1- مخاطرات ناشی از باقی مانده داروهامخاطرات باقی ماندۀ داروها برای مصرف کننده: (موژنی، 1382)- خطرات مستقیم که شامل تأثیرات سمی بر روی عضو (بعنوان مثال، آپلازی مدولا ناشی از کلرامفنیکل)، آلرژی­های غذایی (بعنوان مثال، ناشی از پنی سیلین)، اثرات ناقص الخلقه سازی، جهش­زایی و سرطان­زایی (بعنوان مثال، فوران ها) شامل می­باشند.- خطرات غیر­مستقیم با انتخاب سویه­های باکتریایی مقاوم مربوط بوده که سرانجام می­تواند به بیماری­های باکتریایی در انسان منجر شود که درمان آنها در انسان مشکل خواهد بود.یک مثال در مورد مقاومت باکتریایی در مورد باکتری سالمونلا است. مقاومت آنتی بیوتیکی سالمونلاها نسبت به آنتی بیوتیک­های متداول در حال افزایش است، به طوری که مطالعات فرهودی (1368) نشان می­دهد در کشور ما مقاومت نسبت به آمپی سیلین در سال 1368 برابر 85 درصد و تحقیقات همین محقق در سال1376، 95 درصد بوده است. لذا یافتن مادۀ ضد میکروبی جدید به ویژه با منشأ گیاهی از اهمیت خاصی برخوردار است. مقاومت­های آنتی بیوتیکی تهدید جدی برای سلامتی انسان و دام به ویژه با ایمنی ضعیف بوده و لذا یافتن مواد ضد میکروبی ارزان و مؤثر لازم و ضروری است (دخیلی و همکاران، 1385).3-1-1- مصرف بی رویه آنتی بیوتیک­ها در طیور و سایر حیوانات و خطرات آن برای بهداشت انسانمصرف آنتی بیوتیک­ها به میزان کم در جیره طیور و سایر حیوانات، ضریب تبدیل غذائی را بهبود می­دهد و از نظر اقتصادی، مقرون به صرفه است. برای این کار، از داروهائی از قبیل تتراسیکلین،     پنی سیلین و غیره استفاده می­کنند. این گونه کاربرد آنتی بیوتیک­ها منتج به تکوین و نگهداشت جمعیت­های مقاوم باکتری­های گرم منفی روده­ای در دستگاه گوارش طیور و سایر حیوانات شده است. بسیاری از این اجرام عوامل ژنتیک خارج کروموزومی (عواملR) دارند که مقاومت شدید در برابر یک یا چند آنتی بیوتیک مورد مصرف در درمانگاه را ایجاد می­کنند. این امر از نظر بهداشت انسان و حیوانات به طور بالقوه زیان­آور است و مخصوصاً در انسان، می­تواند موجب پراکنده شدن سالمونلاهای بیماریزا شود. همچنین انتقال اشریشیاهای مقاوم از حیوانات به انسان گزارش شده است که موجب می­شود تا تعداد این باکتری های مقاوم در روده انسان افزایش یابد. (تاج بخش ،1383).جوجه­های کبابی یکی از منابع مهم باکتری­های مقاوم در برابر آنتی بیوتیک هستند و در کشتارگاه، سویه­های مقاوم محتویات جوجه­های آلوده، لاشه سایر طیور را آلوده می­کنند. معلوم شده که این سویه­های با منشأ طیور، می­توانند روده انسان­های داوطلب را تحت سیطره خود قرار دهند، در آنجا استقرار یابند، و پلاسمیدهای مربوط به مقاومت داروئی خود را به سویه­های مقیم روده انسان انتقال دهند. در یک بررسی، حضور پلاسمیدهای IncH (گروه عدم تجانسیH) را در لاشه­های طیور گزارش کرده­اند. این پلاسمیدها را عموماً مربوط به گونه­های سالمونلا می­دانند ولی به طور اتفاقی در سویه­های اشریشیاکلی انسانی یا حیوانی نیز یافت می­شوند. وجود این نوع پلاسمیدها در کلی باسیل­های لاشه طیور، از جنبه توان انتقال به سالمونلاها و تأثیر بد آن در بهداشت انسان، دارای اهمیت خاصی است. این پلاسمیدها، مقاومت در برابر داروهای آمپی­سیلین، استرپتومیسین، تتراسیکلین، کلرامفنیکل، کانامیسین، همچنین سولفانامیدها، و تری متوپریم را ایجاد می­کنند (تاج بخش ، 1383).در پژوهشی جالب، تعداد کل باکتری­ها و همچنین تعداد باکتری­های گرم منفی هوازی و یا بی­هوازی اختیاری مقاوم در برابرعوامل ضد­میکروبی را در مدفوع جوجه­های که به جیره غذائی آنها مواد ضد­میکروبی اضافه شده بود، مورد مطالعه قرار دادند. در این بررسی باکتری­های مقاوم در برابر تتراسیکلین، کلرامفنیکل، استرپتومیسین، آمپی سیلین، یا کانامیسین مشخص شد. اشریشیاهای مقاوم، از تمام نمونه­ها جدا گردیدند و تعداد آنها 105 تا 1010 CFU[1] به ازای یک گرم مدفوع بود. مقاومت، در پروتئوس میرابیلیس،کلبسیلا نمونیا و گونه­های سودوموناس، همگانی نبود و در جوجه­هائی که این نوع مقاومت را نشان می­دادند، تعداد مقاوم­ها از گروهی به گروه دیگر متفاوت بود (حدود 103 تا 108 CFU به ازای هر گرم مدفوع). در مجموع، مقاومت نسبت به تمام عوامل ضد میکروبی (به استثنای کلرامفنیکل در اشریشیاکلی) حدود 103 CFU به ازای هر گرم مدفوع در کل مجموع باکتری­ها بوده است. بطورکلی از این بررسی چنین بر می­آید که سیطره و تزاید باکتری­های هوازی و یا بی­هوازی اختیاری گرم منفی در برابر آنتی بیوتیک­ها در جوجه­های تازه متولد شده تا حدی مربوط به انتخاب ناشی از مصرف مکمل غذایی آنتی بیوتیک­دار است. ولی اجباری نیست که حتماً منشأ جایگزینی سویه­های مقاوم، مصرف غذای محتوی آنتی بیوتیک باشد، آنچه از این امر مهم­تراست وجود سویه های مقاوم، در محیط اطراف جوجه­های تازه متولد شده است. اگر باکتریهایی که اولین بار جوجه را مورد تهاجم قرار می­دهند، حساس و یا مقاوم باشند با همین خاصیت در روده سیطره پیدا می­کنند، چه پرنده با غذای مکمل­دار تغذیه شود یا نشود. بنابراین مصرف مداوم و بی رویه آنتی بیوتیک­ها چه در حیوان و چه در انسان بیش از آنکه برای خود حیوان و یا انسان خطر داشته باشد، برای محیط زیست خطرناک است که از این رهگذر حیوانات و انسان­های پاک، بطور آنی آلوده به میکروبی می­شوند که از قبل، مقاومت دارند (تاج بخش، 1383).[1] Colony forming unit[1] Microbial Inibiting Concentrationتعداد صفحه : 181قیمت : 14000تومان

بلافاصله پس از پرداخت ، لینک دانلود پایان نامه به شما نشان داده می شود

و در ضمن فایل خریداری شده به ایمیل شما ارسال می شود.

پشتیبانی سایت :        09309714541 (فقط پیامک)        info@arshadha.ir

در صورتی که مشکلی با پرداخت آنلاین دارید می توانید مبلغ مورد نظر برای هر فایل را کارت به کارت کرده و فایل درخواستی و اطلاعات واریز را به ایمیل ما ارسال کنید تا فایل را از طریق ایمیل دریافت کنید.

--  -- --

مطالب مشابه را هم ببینید

فایل مورد نظر خودتان را پیدا نکردید ؟ نگران نباشید . این صفحه را نبندید ! سایت ما حاوی حجم عظیمی از پایان نامه های دانشگاهی است. مطالب مشابه را هم ببینید. برای یافتن فایل مورد نظر کافیست از قسمت جستجو استفاده کنید. یا از منوی بالای سایت رشته مورد نظر خود را انتخاب کنید و همه فایل های رشته خودتان را ببینید