پایان نامه ارشد : بررسی اثرات ضد باکتری و ضد قارچی عصاره اسفنج دریایی .Callyslpongiasp خلیج فارس

دانلود متن کامل پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته بیو تکنولوژی دریا

عنوان : بررسی اثرات ضد باکتری و ضد قارچی عصاره اسفنج دریایی .Callyslpongiasp خلیج فارس

دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر

 

دانشکده پردیس دانشگاهی

گروه بیوتکنولوژی دریا

پایان نامه ی کارشناسی ارشد رشته بیوتکنولوژی دریایی

 

عنوان پایان نامه

بررسی اثرات ضد باکتری و ضد قارچی عصاره اسفنج دریایی .Callyslpongiasp خلیج فارس

 

استادان راهنما:

دکترحسین ذوالقرنین

دکتر نسرین سخایی

 

خردادماه 93

برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود

(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)

تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :

(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)

فهرست مطالب

عنوان                                                                                                             صفحه

فصلاول : مقدمهوکلیات

1-1 مقدمه. 2

1-2 معرفیاسفنج. 2

1-3 اسفنجومیکروارگانیسمهایهمزیست.. 2

1-4 اهمیتکاربردارگانیسمهایدریایی.. 3

1-5 اسفنجهایدریاییمنابعغنیازترکیباتفعالزیستی.. 4

1-6 تنوعمتابولیتهایثانویهاسفنجدریایی.. 4

1-7نقشترکیباتطبیعیدریاییدرزندگیانسان. 4

1-8 متابولیتهایفعالزیستیاسفنجدریاییباخواصدارویی.. 5

1-8-1 متابولیتهایاسفنجدریاییباخواصضدپاتوژنی.. 5

1-8-2 متابولیتهایاسفنجدریاییباخواصضدسرطانی.. 6

1-8-3 متابولیتهایاسفنجدریاییباخواصآنتیبیوتیکی.. 6

1-9 ترکیباتفعالزیستیاسفنجدریاییدرمرحلهکاربردبالینی.. 6

1-10اهمیتمسئله. 7

1-11اهدافتحقیق: 7

فصلدوم : مروریبرپیشینهیپژوهش

2-1خاصیتضدمیکروبیباکتریهایهمزیستاسفنجدریایی.. 9

2-2 خاصیتضدباکتریعصارهاسفنجدریایی.. 9

2-3 عصارهمتانولیضدباکتریاییوضدقارچیاسفنجHaliclona sp. 9

2-4 عصارهمتانولیضدباکتریاییوضدقارچیاسفنج Sigmadocia pumila. 10

2-5 عصارهمتانولیضدباکتریاییوضدقارچیاسفنجZygomycale sp. 10

2-6 بررسیاثرضدقارچیچهارنوععصارهازنهگونهاسفنجدریایی.. 11

2-7 خواصضدباکتریاییعصارهاسفنجAxinella sinoxeaازجزیرهلارکخلیجفارس… 11

فصلسوم : موادوروشها

3-1 نمونهبرداری.. 13

3-2 تهیهعصارهاسفنجدریایی.. 14

3-2-1 تهیهعصارهاسفنجخشکشده 14

3-3-2 تهیهعصارهالکلیاسفنج. 16

3-3 تهیهمیکروبوقارچهایبیماریزایانسان. 17

3-4کشتمیکروبوقارچ. 18

3-5 استخراج DNAوشناساییمولکولیاسفنجگونهcallyspongia sp. 18

3-5-1 استخراجDNA.. 18

3-5-2 بررسیکیفیتDNA.. 19

3-5-3  PCR.. 20

3-6 سنجشمیکروبی.. 20

3-6-1آزمونحساسیتآنتیبیوتیککربیبایر. 20

3-6-2 بررسیاثرضدمیکروبیعصارهاسفنج . Callyslpongia spخشکشده 20

3-7-3 بررسیاثرضدمیکروبیعصارهالکلیاسفنجCallyslpongia sp. 21

3-6-4 بررسیاثرضدمیکروبیعصارهاسفنجمنجمدشدهCallyslpongia sp. 21

3-6-5 (Minimum Inihibitory Concentration)MICو ) MBC (Minimum Bacteria Concentration. 21

3-7کدورتسنجیمحیطکشتمیکروبیمایع. 22

3-7-1تهیهسوسپانسیونمیکروبی 5/0 مکفارلند. 22

3-8-1رقتمهارکنندههایرشدمیکروبی.. 22

3-8-2 دستگاهاسکتروفتومتری.. 22

3-8 رقیقسازیعصارهاسفنجCallyslpongiasp.خشکشدهوسنجشMIC.. 23

3-8-1رقیقسازی.. 23

3-8-2MIC(Minimum Inihibitory Concentration) 25

3-9 شمارشومحاسبهکلنیباکتری.. 25

3 –10 کشتقارچی.. 26

3-11عصارهالکلیغلیظشده 26

کلیهجدولونمودارهابانرمافزارMicrosoft Office Excel 2007طراحیورسمشدهاند. 26

فصلچهارم : نتایج

4-2 خاصیتباکتریواستاتیکیوباکتریوسیدالیعصارهاسفنجCallyslpongiasp. 29

4-3 بررسیقطرهالهعدمرشدباکتریبراثرتلقیحعصارهاسفنج Callyslpongia spدرمحیطکشتمیکروبی.. 31

4-4 کدورتسنجیمحیطکشتدررقتهایمتفاوت.. 32

4-5شمارشباکتریهایزنده 33

4-6 نمودارمقایسهحداکثرقطرهالههایممانعتازرشدمیکروبیعصارهاسفنجدریایی. Callyslpongia sp. 34

4-7 غلیظسازیعصارهالکلیاسفنجدریاییsp.Callyslpongia. 35

4-8بررسیاثرضدقارچیعصارهاسفنجCallyslpongia sp. 38

فصلپنجم : بحثونتیجهگیری

5-1 شناساییمولکولیگونهاسفنجCallyslpongia sp. 40

5-2 قطرهالهممانعتازرشدعصارهاسفنجCallyslpongiasp. 40

5-3 (MIC( Minimum Inihibitory Concentration و(Minimum Bacteria Concentration)MBC.. 40

5-4عصارهالکلیغلیظشده 41

5-5 نتیجهگیریکلی.. 42

5-6 پیشنهادات.. 43

منابعومآخذ. 44

 

 

 

فهرست جداول

عنوان صفحه

جدول 2-1ترکیباتفعالزیستیودرصدفراوانیآنهادرعصارهاسفنجدریاییZygomycale sp. 10

جدول 4-1 قطرهالهعدمرشدمیکروبباتلقیحعصارههایمتفاوتاسفنجCallyslpongia sp.   برحسبمیلیمتر. 32

جدول 4-2 مقدارجذبنوریدرمحیطکشت.. 33

جدول 4-3 شمارشمیکروبیبهروشمحاسبهاستاندار 34

جدول4-4 جذبنوریعصاره غلیظشدهاسفنجدریاییsp.Callyslpongia. 36

جدول 4-5 عصاره غلیظشدهاسفنجدریاییsp.Callyslpongia. 36

جدول4-6 عصاره غلیظشدهاسفنجدریاییsp.Callyslpongia. 36

فهرست تصویر و نمودارها

عنوان                                                                                                             صفحه

تصویر 3-1 محلنمونهبرداری.. 13

تصویر3-2 اسفنجدریاییCallyslpongia sp. ازجزیرههرمزخلیجفارس… 14

تصویر 3-3 اسفنجخیسشدهدرحلالوفازمیانیایجادشده 15

تصویر3-4 محلولعصارهگیریبعدازفیلترکردنباکاغذصافیواتمنشماره 1. 15

تصویر 3-5 دستگاهروتاریHeidolph مدلLaboreta 4011digital 15

تصویر3-6 عصارهاسفنچبعدازتبخیرحلالبااستفادهازدستگاهروتاری.. 16

تصویر3-7محیطکشتاستافیلوکوکوساورئوس… 17

تصویر 3-8 محیطکشتاشریشاکلای.. 17

تصویر 3-9 محیطکشتشیگلا. 17

تصویر 3-10 اسفنجپودرشدهبااستفادهازنیتروژنمایع. 19

تصویر 3-11 مقایسهمحلولهایمیکروبی 5/0 مکفارلندوکلریدباریم. 22

تصویر3-12رقتهایمختلفعصارهاسفنجCallyslpongia sp. 24

تصویر 3-13 دستگاهاسپکتروفتومتریمدلUnico uv-1200. 24

تصویر3-14کلنیهایایجادشدهدرمحیطکشتمیکروبی.. 26

تصویرشماره 4-1مارکرco1. 28

تصویرشماره4-2 محدودهیباندهایPCR.. 28

تصویر 4-3خاصیتباکتریواستاتیکیعصارهE بر S.aureus. 29

تصویر 4-4 خاصیتباکتریوسیدیعصارهالکلیبرمیکروبShiglla sp. 29

تصویر 4-5 خاصیتباکتریوسیدیعصارهالکلیبرمیکروبE.coli 30

تصویر 4-6 محیطکشتCandida albicanc. 30

تصویر 4-7 محیطکشتPinicillum sp. 30

تصویر 4-8 محیطکشتAspergillus. 31

نمودار4-1 حداکثرقطرهالهممانعتازرشدمیکروبیعصارهاسفنجCallyslpongia sp. 35

نمودار 4-2 مقدار MICباکتریاشریشاکلای.. 37

نمودار 4-3 مقدار MICباکتریشیگلا. 37

نمودار 4-4 مقدارMICباکتریاستافیلوکوکوساورئوس… 38

چکیده

اسفنج ها ی دریایی جانوران پرسلولیمتصل به بستر دریامی باشند ودر محیط های قطبی تا معتدل استوایی یافت می شوندآنها فیلترکننده آب دریاهستند. باکتری و میکروارگانیسم های فراوانی با اسفنج ها زندگی همزیست دارند. اسفنج توانایی تولید ترکیبات زیست فعالی را دارند و احتمالا نتیجه تعامل میکروارگانیسم با اسفنج است که دارای خاصیت ضد پاتوژن های انسانی می باشد. دراین تحقیق یک گونه اسفنج دریایی از جزیره هرمز خلیج فارس تهیه گردیددر شناسایی ژنتیکی مشخص شد که گونه اسفنجمتعلق بهsp.Callyslpongia ازگونه هایاسفنجخلیج فارس می باشد. با یک روش عصاره گیری از اسفنج خشک شده (D)، اسفنج منجمد شده(F)و عصاره الکلی اسفنج(E)و اثرضد باکتری و ضد قارچی عصاره ها بر باکتری گرم مثبت Shigella sp.,Staphylococcusaureus، باکتری گرم منفیEscherichia coli، دو گونه قارچAspergillusFlavis, Penicilliumsp. و مخمرCandidaalbicansبررسیشد. نتیجه موثر بودن عصاره نوعDاسفنجCallyslpongiasp.بر باکتری Staphylococcusaureus باایجادحداکثر قطر هاله عدم رشد میکروبی 9 میلی متری اثر کشندگی خوب وبر Shigellasp. قطر 4 میلی متری اثر کشندگی نسبتا خوب را نشان داد. عصاره اسفنج گونه sp.Callyslpongiaبر هیچ یک از قارچ ها و مخمر خاصیت مهار کنندگی رشد را نشان نداده است.

معرفی اسفنج

اسفنج های دریایی متعلق به  سلسله یAnimaliشاخه ی Porifera زیر شاخه ی Celdulariaکه دارای ردههایCaleareaوGlassspongeوDemospongiaeمی باشندتا کنون بیش از هشت  تا ده هزار گونه اسفنج دریایی شناسایی شده اند (Dhinakaranand Lipton, 2012).

اسفنج ها جانوران پرسلولی بدون ریشه متصل به بستر دریاها و فاقد لایه یا اندامک بافتی هستندآنهاجانورانی هستند که در محیط های دریایی از قطبی تا معتدل و استوایی یافت می شوند البته در نواحی قطبی در صخره های مرجانی فراوان تر می باشند. این موجودات با فیلتر کردن آب دریا از باکتری و میکروارگانیسم های دریایی تغذیه میکنند همچنین برخی از میکروارگانیسم ها با اسفنج زندگی همزیستی دارندو تا 40 درصد زیست توده ی اسفنج را در بر می گیرند که ممکن است تراکم آنهابه بیش از 2تا 3 برابر تعداد باکتری هایی که در حجم مشخصی از آب دریاموجود باشند برسند.اسفنج ها حجم زیادی از آب را با روند صافی خواری از سیستم عروقی وکانالی منحصر به فردخود پمپ می کننداز طریق فاگوسیتوز باکتریو مواد مغذی را از ستون آب جذب می کنند.از آنجایی که آب دریا به طور متوسط محتوی باکتری در میلی لیتر می باشد، مشکلات گرفتگی منافذ سیستم کانالی، فرم های بیوفیلم و فولینگ بر سطح اسفنج وجود ندارند(Thakur et al., 2003).

اسفنج ها مرفولوژیک و مکانیسم دفاع سلولی خاص ندارند و کمتر با میکروب بیماریزا آلوده می شوند (Newbold et al., 1999 ) به همین دلیل موفق ترین جانوران بنتیک از 800 میلیون سال پیش تاکنون می باشند (Dhinakaran and Lipton,2012).

1-3 اسفنج و میکروارگانیسم های همزیست

اسفنج ها میزبان تعداد زیادی از 26 شاخه باکتری کشف شده در مطالعات اخیر می باشند.میکروب هامی توانند 50 تا 60 در صد زیست توده اسفنج میزبان را در اختیار گیرند و از این طریق در به دست آوردن مواد غذایی،سوخت وساز،تثبیت اسکلت اسفنج،پردازش مواد زاید و تولید متابولیست ثانویه نقش مهمی راایفا کنند. شواهد اخیر نشان داده اند که مواد فعال زیستی نتیجه تعامل مشترک بین اسفنج و میکروارگانیسم همزیست آنها می باشند(Zeng et al., 2013). باکتری هایی که بر سطح اسفنج ها زندگی می کنند از لحاظ دسترسی به مواد غذایی و محیط زندگی با هم در رقابت هستند. تولید متابولیت های ثانویه بوسیله ی باکتری های همزیست اسفنج بیشتر از تولیدباکتری های پلانکتونی است.چندین ترکیب با خواص درمانی مشخص و بالقوه از اسفنج ها بدست آمده که شباهت قابلتوجهی با متابولیت های میکروارگانیسم های مرتبط با آنها دارند از این رو باکتری های همزیست اسفنج یک منبع بسیار فعال برای تولید آنتی بیوتیک ها محسوب می شوند (Devi et al., 2010 ).

کلید واژه: اسفنج sp.Callyslpongia ، عصاره ضد باکتری ، عصاره ضد قارچ ،خلیج فارس.

تعداد صفحه : 60

قیمت : 14000تومان

بلافاصله پس از پرداخت ، لینک دانلود پایان نامه به شما نشان داده می شود

و در ضمن فایل خریداری شده به ایمیل شما ارسال می شود.

پشتیبانی سایت :        09361998026        info@arshadha.ir

در صورتی که مشکلی با پرداخت آنلاین دارید می توانید مبلغ مورد نظر برای هر فایل را کارت به کارت کرده و فایل درخواستی و اطلاعات واریز را به ایمیل ما ارسال کنید تا فایل را از طریق ایمیل دریافت کنید.

شماره کارت :  6037997263131360 بانک ملی به نام محمد علی رودسرابی

11

مطالب مشابه را هم ببینید

فایل مورد نظر خودتان را پیدا نکردید ؟ نگران نباشید . این صفحه را نبندید ! سایت ما حاوی حجم عظیمی از پایان نامه های دانشگاهی است. مطالب مشابه را هم ببینید. برای یافتن فایل مورد نظر کافیست از قسمت جستجو استفاده کنید. یا از منوی بالای سایت رشته مورد نظر خود را انتخاب کنید و همه فایل های رشته خودتان را ببینید