پایان نامه ارشد: بهبود عمر گلجایی¬گلهای شاخه بریده رز، آفتابگردان و لیسیانتوس با استفاده از سدیم نیتروپروساید

متن کامل پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته: مهندسی کشاورزی - علوم باغبانی

گرایش: گیاهان زینتی

عنوان : بهبود عمر گلجایی­ گلهای شاخه بریده رز، آفتابگردان و لیسیانتوس با استفاده از سدیم نیتروپروساید

دانشگاه آزاد اسلامی

واحد رشت

پایان نامه کارشناسی ارشد رشته مهندسی کشاورزی - علوم باغبانی

گرایش: گیاهان زینتی

عنوان:

بهبود عمر گلجایی­گلهای شاخه بریده رز، آفتابگردان و لیسیانتوس با استفاده از سدیم نیتروپروساید

استاد راهنما:

دکتر داود هاشم آبادی

برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)فهرست مطالب:چکیده............................................................................................................................... 1فصل اول : مقدمه1-1- تاریخچه، گیاهشناسی و پراکنش گل رز....................................................................... 31-2- اهمیت اقتصادی گل رز............................................................................................... 41-3-گیاهشناسی و پراکنش اکولوژیکی گل آفتابگردان ........................................................... 41-4- اهمیت اقتصادی گل آفتابگردان................................................................................... 51-5- گیاهشناسی گل لیسیانتوس......................................................................................... 51-6- اهمیت اقتصادی گل لیسیانتوس.................................................................................. 51-7- بیان مسئله................................................................................................................. 61-8- هدف آزمایش.................................................................................................................6فصل دوم : بررسی منابع2-1- پیری........................................................................................................................ 82-2- اتیلن و نقش آن در پیری گل های بریده...................................................................... 82-2-1- عوامل مؤثر در تولید اتیلن .................................................................................... 92-2-2- بیوسنتز اتیلن........................................................................................................ 92-3- تیمار با مواد ضد اتیلن............................................................................................... .102-3-1- سدیم نیتروپروساید............................................................................................... .102-4-انسداد آوندی............................................................................................................. 11فصل سوم : مواد  و روش­ها3-1- مواد گیاهی............................................................................................................... 133-2- نحوه آماده سازی گل ها و انجام تیمار سدیم نیتروپروساید............................................ 133-3- پیاده کردن طرح آزمایشی و معرفی تیمارها ................................................................ 133-4- صفات کمی و کیفی مورد اندازه گیری......................................................................... 153-4-1- عمر گلجایی......................................................................................................... 153-4-2- جذب محلول ...................................................................................................... 153-4-3- درصد ماده خشک................................................................................................ 153-4-4- شمارش باکتری.................................................................................................... 153-4-4-1- تهیه محیط کشت.............................................................................................. 163-4-4-2- شمارش باکتری در محلول پالس........................................................................ 163-4-4-3- شمارش باکتری در ساقه................................................................................... 163-4-5- روند باز شدن گل و گلچه و کاهش قطر گل........................................................... 173-4-6- کاهش درجه بریکس (درصد ساکارز موجود در ساقه­ی گل)...................................... 183-4-7- محتوای کلروفیل.........................................................................................................193-4-8- اندازه گیری اتیلن........................................................................................................193-4-9- محتوای پروتئین گلبرگ...............................................................................................203-5- تجزیه و تحلیل داده ها.....................................................................................................20فصل چهارم : نتایج و بحث4-1- عمر گلجایی............................................................................................................. .224-2- درجه بریکس............................................................................................................ .254-3- باکتری ساقه.............................................................................................................. 274-4- باکتری محلول........................................................................................................... 294-5- باز شدن گل و گلچه.................................................................................................. 314-6- درصد ماده خشک..................................................................................................... 334-7- جذب محلول............................................................................................................ 354-8- اتیلن........................................................................................................................ 374-9- کلروفیل b.......................................................................................................................394-10- کلروفیل a................................................................................................................................414-11- پروتئین گلبرگ...............................................................................................................434-12- بحث..............................................................................................................................46نتیجه گیری کلی.................................................................................................................. ..48پیشنهادها............................................................................................................................ ..48منابع................................................................................................................................... ..49 فهرست جداولجدول 4-1- تجزیه­ی واریانس اثر سدیم نیتروپروساید بر برخی خصوصیات............................ 22جدول 4-2- مقایسه­ی میانگین اثر سدیم نیتروپروساید بر برخی خصوصیات............................. 23فهرست اشکالشکل 2-1- تصویر سدیم نیتروپروساید........................................................................................10شکل 3-1- روش پیاده کردن طرح آزمایشی.................................................................................14شکل 3-2- تهیه محیط کشت باکتری...........................................................................................17شکل 3-3- انداره گیری قطر گل رز.............................................................................................18شکل 3-4- اندازه گیری قطر گل آفتابگردان.................................................................................18شکل 3-5- تهیه نمونه از برگ ها................................................................................................19شکل 3-6- روش استفاده از اسپکتروفتومتر.................................................................................19شکل3-7- نمونه های تهیه شده برای اندازه گیری اتیلن...............................................................19شکل 3-8- نمونه گیری از هوای داخل ظرف..............................................................................19شکل 3-9- بالون حاوی گلبرگ و اسید سالیسیلیک و اسید سولفوریک روی هیتر..........................20شکل 4-1- اثر تکی سدیم نیتروپروساید بر عمر گلجایی گلهای رز، لیسیانتوس و آفتابگردان..........24شکل 4-2- اثرمتقابل سدیم نیتروپروساید بر عمر گلجایی گلهای رز، لیسیانتوس و آفتابگردان..........25شکل 4-3- اثر تکی سدیم نیتروپروساید بر درجه بریکس گلهای رز، لیسیانتوس و آفتابگردان.........26شکل 4-4- اثرمتقابل سدیم نیتروپروساید بر درجه بریکس گلهای رز، لیسیانتوس و آفتابگردان........27شکل 4-5- اثر تکی سدیم نیتروپروساید بر باکتری ساقه گلهای رز، لیسیانتوس و آفتابگردان...........28شکل 4-6- اثر متقابل سدیم نیتروپروساید بر باکتری ساقه گلهای رز، لیسیانتوس و آفتابگردان.........29شکل 4-7- اثر تکی سدیم نیتروپروساید بر باکتری محلول گلهای رز، لیسیانتوس و آفتابگردان.........30شکل 4-8-  اثر متقابل سدیم نیتروپروساید بر باکتری محلول گلهای رز، لیسیانتوس و آفتابگردان......31شکل4-9- اثر تکی سدیم نیتروپروساید بر باز شدن گل و گلچه گلهای رز.........................................32  شکل4-10-اثرمتقابل سدیم نیتروپروساید برباز شدن گل و گلچه گلهای رز.......................................33شکل 4-11- اثر تکی سدیم نیتروپروساید بر درصد ماده خشک گلهای رز..........................................34شکل 4-12- اثرمتقابل سدیم نیتروپروساید بر درصد ماده خشک گلهای رز.........................................35شکل 4-13- اثر تکی سدیم نیتروپروساید بر جذب محلول گلهای رز، لیسیانتوس و آفتابگردان.........36شکل 4-14- اثر متقابل سدیم نیتروپروساید بر جذب محلول گلهای رز، لیسیانتوس و آفتابگردان.......37شکل 4-15- اثر تکی سدیم نیتروپروساید بر تولید اتیلن گلهای رز، لیسیانتوس و آفتابگردان..............38شکل 4-16- اثر متقابل سدیم نیتروپروساید بر تولید اتیلن گلهای رز، لیسیانتوس و آفتابگردان...........39شکل 4-17- اثر تکی سدیم نیتروپروساید بر کلروفیل b گلهای رز، لیسیانتوس و آفتابگردان..............40شکل 4-18- اثر متقابل سدیم نیتروپروساید بر کلروفیل b گلهای رز، لیسیانتوس و آفتابگردان...........41شکل 4-19- اثر تکی سدیم نیتروپروساید بر کلروفیل a گلهای رز، لیسیانتوس و آفتابگردان..............42شکل 4-20- اثر متقابل سدیم نیتروپروساید بر کلروفیل a گلهای رز، لیسیانتوس و آفتابگردان...........43شکل 4-21- اثر تکی سدیم نیتروپروساید بر مقدار پروتئین گلهای رز، لیسیانتوس و آفتابگردان.........44شکل 4-22- اثر متقابل سدیم نیتروپروساید بر مقدار پروتئین گلهای رز، لیسیانتوس و آفتابگردان......45 چکیدهبه منظور بررسی اثرسدیم نیتروپروساید برعمر گلجایی گل های شاخه بریده رز، آفتابگردان و لیسیانتوس مطالعه ای در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با دو فاکتور سدیم نیتروپروساید در چهار سطح(0، 20، 40 و 60 میکرومولار) در 12 تیمار،3 تکرار و 36 کرت با 180 شاخه گل انجام شد. در این آزمایش صفاتی همچون قطر گل(شاخص کاهش قطر گل)، شمارش گلچه، درصد ماده خشک، کاهش درجه بریکس، عمر گلجایی، جذب آب، میزان پروتئین گلبرگ، شمارش باکتری در محلول گلجایی و ساقه، میزان کلروفیل برگ و میزان اتیلن ارزیابی شدند. بیشترین عمر گلجایی در گل رز با غلظت 20 میکرومولار سدیم نیتروپروساید و آفتابگردان با غلظت 60 میکرومولار سدیم نیتروپروساید حاصل شد. تیمار با سدیم نیتروپروساید در مقایسه با تیمار شاهد میزان جذب آب و درجه بریکس و درصد ماده خشک را افزایش دادند. تحقیق حاضر نشان می دهد که با استفاده از غلظت های مناسب سدیم نیتروپروساید می توان عمر پس از برداشت گل های شاخه بریده رز، آفتابگردان و لیسیانتوس را افزایش داد. (مقدمه)1-1- تاریخچه، گیاه شناسی و پراکنش گل رزقدمت گل رز به دوران باستان باز می گردد. فسیل های گل رز مربوط به 35 تا 70 میلیون سال پیش بوده اند. در تمدن کهن یونان و روم و در اسطوره شناسی و ادبیات از گل رز به عنوان سمبل عشق، زیبایی و شادی یاد می شود. رزهای وحشی از زمان ماقبل تاریخ وجود داشته اند و حدود 150 گونه از آن ها در اروپا، آسیا و خاورمیانه رشد پیدا کرده اند و بعدها به دست بشر مورد کشت و کار و اصلاح نژاد قرار گرفته اند (گودین، 2001).واژه rosa در زبان لاتین به معنای گل سرخ است که به زبان اسکانی یونانی های مهاجر در جنوب ایتالیا بوده است. در قرن 12 میلادی این گل به اروپا راه یافت و به علت رنگ قرمز روشن آن را گل سرخ یا رز نامیدند. اولین بار میشل آدانسون، طبیعی شناس فرانسوی در سال های 1763 تا 1963 نام رزا را برای خانواده گل سرخیان انتخاب کرد (هی وود،2007).گل رز با نام علمی Rosa hybrida متعلق به تیره گل سرخیان می باشد و از لحاظ نحوه رشد، شکل بوته و تولید گل به انواع رزهای مینیاتوری، پاسیویی، هیبرید چای، فلوریبندا، درختچه ای و بالا رونده تقسیم می شود. گیاهان این خانواده به صورت علفی، درخت یا درختچه ای هستند. رز دارای گل های مشخص، منظم، دوجنسی و گاهی تک جنسی است که گلبرگ ها در آن آزادند. برگ های گل رز متناوب و ساقه های آن تیغ دارند که البته انواع اصلی و قدیمی دارای ساقه های بسیار پرتیغ بوده اند. در این گل 5 عدد کاسبرگ و 15 عدد یا بیشتر پرچم وجود دارد و دانه های بدون آلبومن هستند. تخمدان به صورت فوقانی یا تحتانی است که این به جنس آن بستگی دارد(ویسمان و ریتز، 2007).تعداد صفحه : 66قیمت : 14000تومان

بلافاصله پس از پرداخت ، لینک دانلود پایان نامه به شما نشان داده می شود

و در ضمن فایل خریداری شده به ایمیل شما ارسال می شود.

پشتیبانی سایت :        09309714541 (فقط پیامک)        info@arshadha.ir

در صورتی که مشکلی با پرداخت آنلاین دارید می توانید مبلغ مورد نظر برای هر فایل را کارت به کارت کرده و فایل درخواستی و اطلاعات واریز را به ایمیل ما ارسال کنید تا فایل را از طریق ایمیل دریافت کنید.

--  -- --

مطالب مشابه را هم ببینید

فایل مورد نظر خودتان را پیدا نکردید ؟ نگران نباشید . این صفحه را نبندید ! سایت ما حاوی حجم عظیمی از پایان نامه های دانشگاهی است. مطالب مشابه را هم ببینید. برای یافتن فایل مورد نظر کافیست از قسمت جستجو استفاده کنید. یا از منوی بالای سایت رشته مورد نظر خود را انتخاب کنید و همه فایل های رشته خودتان را ببینید