پایان نامه ارشد رشته نساجی: تعیین درجه مرسریزاسیون با استفاده از روش پردازش تصویر

متن کامل پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی نساجی

با عنوان : تعیین درجه مرسریزاسیون با استفاده از روش پردازش تصویر

در ادامه مطلب می توانید تکه هایی از ابتدای این پایان نامه را بخوانید

و در صورت نیاز به متن کامل آن می توانید از لینک پرداخت و دانلود آنی برای خرید این پایان نامه اقدام نمائید.

دانشگاه آزاد اسلامی

واحد تهران جنوب

دانشکده تحصیلات تکمیلی

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد

مهندسی نساجی - شیمی نساجی و علوم الیاف

عنوان:

تعیین درجه مرسریزاسیون با استفاده از روش پردازش تصویر

برای رعایت حریم خصوصی اسامی استاد راهنما،استاد مشاور و نگارنده درج نمی شود

تکه هایی از متن به عنوان نمونه :(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)چکیده:مرسریزاسیون فرایندی برای منسوجات (معمولا پنبه) است که در این فرایند منسوج با محلول یک قلیای قوی جهت بهبود درخشندگی، زیردست، واکنش با سایر مواد شیمیایی، استحکام، مقاومت و ازدیاد طول، نرمی و افزایش میل ترکیب با رنگ، عمل می گردد. این نام به جهت کاشف این فرایند، جان مرسر، نامگذاری گردیده است.هنگامی که پنبه در محلول قلیایی قوی مانند: هیدروکسید لیتیم، هیدروکسید پتاسیم، سود سوزآور و یا آمونیاک مایع فرو برده می شود، الیاف تورم و جمع شدگی پیدا می کنند. اگر الیاف متورم شده تحت کشش قرار گیرند و سپس آبکشی گردند، قلیای مصرفی خارج گردیده و یک شفافیت ابریشم مانند حاصل می گردد.در این تحقیق فرایند قلیایی به وسیله سود سوزآور انجام گردیده است.درجه تورم سلولز مهمترین فاکتور در فرایند مرسریزاسیون می باشد و بستگی به غلظت محلول قلیایی دارد و تمام روشهای اندازه گیری درجه مرسریزاسیون به وسیله مقایسه سلولز I با سلولز II به دست می آیند، اما به دلیل تورم لیف سلولز در محلول قلیایی تغییراتی نیز در شکل ظاهری لیف به وجود می آید که اندازه گیری دقیق بسیار مشکل می باشد.برای اندازه گیری درجه مرسریزاسیون نخ روش های مختلفی وجود دارد. هریک از این روش ها محدودیت های خاص خود را دارد. با رایج شدن استفاده از کامپیوتر در صنعت نساجی تلاش هایی نیز در جهت اندازه گیری درجه مرسریزاسیون با استفاده از روش پردازش تصویر صورت گرفته است. در پژوهش حاضر تلاش گردیده تا با استفاده از این روش و اندازه گیری میزان گرد بودن سطح مقطع لیف توسط پردازش تصویر، مقدار درجه مرسریزاسیون آن محاسبه گردد. تصاویر تهیه شده در محیط نرم افزاری متلب پردازش شده و در نهایت عددی که برآورد کننده خاصیت مورد بررسی است به دست آمده است.نتایج حاصله به نحو مطلوبی با پاسخ های حاصل از روش ارزیابی بصری مطابقت می نماید، نتایج مؤید آن است که همبستگی میان دو روش فوق 99% می باشد.مقدمه:در این تحقیق ابتدا کلیاتی درباره الیاف پنبه که شامل مشخصات و خصوصیات الیاف و اثر حرارت و رطوبت و مواد شیمیایی بر روی این الیاف می باشد اشاره گردیده و در ادامه کارهای انجام گرفته در مرسریزاسیون که شامل تاریخچه و تعریف، اثر و عوامل موثر در مرسریزاسیون می باشد را توضیح داده و در ادامه به بررسی روش ها و دستگاه های مختلف در این عملیات پرداخته و روش های اندازه گیری درجه مرسریزاسیون به صورت بصری نیز شرح داده شده است.در این فصل به بررسی پردازش تصویر و تاریخچه آن و استفاده از آن در نساجی اشاره گردیده است.در فصل سوم تجربیات و نتایج تحقیقات آمده که به طور دقیق می توان مشاهده نمود در این فصل به نتایج آزمایشات تعیین درجه مرسریزاسیون به صورت پردازش تصویر اشاره گردیده، و با روش بصری مقایسه شده است.امید است این تحقیق بتواند کمکی به پیدا نمودن درجه مرسریزاسیون توسط پردازش تصویر در زمان کمتر و با انرژی کمتر بکند.فصل اول1- کلیات1-1- الیاف پنبه:پنبه واژه ایرانی پهلوی بوده و گیاهی است دارای ساقه سبز و کوتاه و شاخه های نازک درست با گل های زرد یا سرخ رنگ به بار میوه آن غوزه گویند تارهای پنبه همگی یک اندازه نبوده بلکه در هر دوره درازی آنها متفاوت می باشد پنبه را در مناطقی که هوای آن گرم و مرطوب است می گذارند و پنبه صورت بوته می روید ارتفاع بوته پنبه 0/6 تا 2 متر است و احتیاج به هوای گرم و مرطوب به مدت 6 تا 7 ماه دارد محل کشت پنبه، اثر فراوانی بر کیفیت آن دارد و از این رو در دنیا انواع پنبه با کیفیت های متفاوت از نقطه نظر طول، قطر و رنگ وجود دارد. به طور مثال پنبه مصر از شفافیت بسزایی برخوردار است و طول الیاف آن به طور متوسط 3 تا 5 سانتی متر است و رنگ آن از کرم روشن تا قهوه ای روشن متغیر است اما پنبه هندی دارای الیاف کوتاهتری است و از 2/5 سانتی متر تجاوز نمی کند و رنگ آن خاکستری یا قهوه ای است. رنگ آنها برحسب نوع بذر آن، سفید زرد و یا صورتی است هر غوزه پنبه از 20 تا 40 تخم به رنگ قهوه ای تشکیل شده است که اطراف آن را الیاف و یا کرک های پنبه پوشانده است وزن کرک های پنبه تقریبا 1/3 وزن غوزه است، غوزه ها معمولا پس از 45 تا 60 روز بعد از گل دادن شروع به باز شدن می کنند و پس از رسیدن و خشک شدن پنبه از آن خارج می شود این لیف به صورت یک نوار نایکنواخت و تابدار است که به طرف راس ظریف تر می گردد.2-1-1- مشخصات قسمت های مختلف ساختمان تار پنبه (مقطع عرضی):1-2-1-1- لایه ها:الف) کوتیکل:این لایه خارجی ترین قشر لیف پنبه است سلول های این قسمت به یکدیگر بسیار نزدیک هستند و به مقدار زیادی از اثرات زیان بخش عوامل خارجی و نفوذ آب به داخل لیف جلوگیری می کنند. یکی دیگر از خواص مهم این لایه جلوگیری از عمل اکسیداسیون در مجاورت اکسیژن هوا و اشعه ماوراء بنفش موجود در تابش شدید آفتاب است. که به این لایه کوتیکل گفته می شود.ب) لایه اولیه:در اولین مرحله رشد لایه لیف پنبه لایه اولیه شامل هسته و پروتوپلاسم است و این 2 ماده هستند که اجزاء اساسی و شالوده زندگی هر موجود زنده ای را تشکیل می دهند.ج) لایه دوم:این لایه که تقریبا 90% وزن کل لیف را تشکیل می دهد در مرحله دوم رشد لیف به وجود می آید. لیف دیواره از رطوب طبقات متوالی لایه های سلولز در داخل لیف تشکیل می شود. بدون این که قطر لیف افزایش یابد. در لایه دوم شبکه فیبریل وجود دارد.تعداد صفحه : 153قیمت : شش هزار تومان
 

بلافاصله پس از پرداخت ، لینک دانلود به شما نشان داده می شود

و به ایمیل شما ارسال می شود.

پشتیبانی سایت :        09124404335        info@arshadha.ir

در صورتی که مشکلی با پرداخت آنلاین دارید می توانید مبلغ مورد نظر برای هر فایل را کارت به کارت کرده و فایل درخواستی و اطلاعات واریز را به ایمیل ما ارسال کنید تا فایل را از طریق ایمیل دریافت کنید.

--  -- --

مطالب مشابه را هم ببینید

فایل مورد نظر خودتان را پیدا نکردید ؟ نگران نباشید . این صفحه را نبندید ! سایت ما حاوی حجم عظیمی از پایان نامه های دانشگاهی است. مطالب مشابه را هم ببینید. برای یافتن فایل مورد نظر کافیست از قسمت جستجو استفاده کنید. یا از منوی بالای سایت رشته مورد نظر خود را انتخاب کنید و همه فایل های رشته خودتان را ببینید

0 پاسخ

ارسال یک پاسخ

می خواهید در گفتگو ها شرکت کنید؟
Feel free to contribute!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *