پایان نامه ارشد رشته کشاورزی : بررسی اثرات انواع مختلف اسید هیومیک بر خصوصیات کمی و کیفی پسته

متن کامل پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته کشاورزی گرایش تولیدات گیاهی- تولیدات باغی

با عنوان : بررسی اثرات انواع مختلف اسید هیومیک بر خصوصیات کمی و کیفی پسته

در ادامه مطلب می توانید تکه هایی از ابتدای این پایان نامه را بخوانید

و در صورت نیاز به متن کامل آن می توانید از لینک پرداخت و دانلود آنی برای خرید این پایان نامه اقدام نمائید.

     دانشگاه آزاد اسلامی

 واحد دامغان

پایان‌نامه کارشناسی‌ارشد رشته تولیدات گیاهی- تولیدات باغی

عنوان:

بررسی اثرات انواع مختلف اسید هیومیک بر خصوصیات کمی و کیفی پسته رقم عباسعلی

استاد راهنما:

دکتر حسین افشاری

استاد مشاور:

دکتر حسین حکم آبادی

برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده درج نمی شودتکه هایی از متن به عنوان نمونه : (ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است) چکیدهبه منظور مطالعه اثرات چند نوع اسید هیومیک مختلف در بازار بر خصوصیات کمی و کیفی پسته رقم عباسعلی آزمایشی به صورت طرح بلوکهای کامل تصادفی با 5 تیمار (کود هیومکس 4 لیتر در 200 لیتر آب، کود فلورا2 در 200 لیتر آب، کود پارس هیومیک 5 کیلوگرم،کود هومی پارس 5 کیلو گرم و شاهد) در 3 تکرار اجرا شد. این تیمارها در اسفند ماه با توجه به میزان توصیه شرکت تولیدی بصورت شیار کود در قطعات 1000 متری اعمال شد. بعد از اعمال تیمارها طول شاخه سال جاری، تعداد برگ، میزان سطح برگ و دور تنه اندازه گیری شد. همچنین در زمان رشد سریع آندوسپرم در اوایل تیر ماه شاخص های اکوفیزیولوژیک (میزان فتوسنتز، میزان فلورسنس کلروفیل، شدت و سرعت تعرق، میزان مقاومت روزنه ای، میزان هدایت روزنه ای دمای سطح برگ و همچنین میزان کلروفیلa،کلروفیلb وکلروفیل کل برگ) اندازه گیری شد. در مرداد ماه نمونه های برگی جهت اندازه گیری عناصر غذایی جمع آوری شد. در شهریور ماه جهت ارزیابی اثرات این تیمار ها بر روی سال آوری، میزان جوانه های ریزش یافته اندازه گیری گردید. در زمان برداشت فاکتورهای کمی وکیفی میوه پسته (میزان محصول تر با خوشه وفرابر، میزان محصول خشک، درصد پوکی، انس وخندانی، درصد پسته های زودخندان و ترک خورده نامنظم) در قطعات تیمار شده و شاهد اندازه گیری شد. نتایج نشان داد تیمار هیومکس نسبت به شاهد که کمترین تعداد جوانه را تولید کرده است، حدود 46درصد جوانه بیشتری باقی مانده است. هومی پارس حدود 12درصد کمتر از هیومکس جوانه باقی مانده است. درصد خندانی توسط هیومکس بهبود یافت. بیشترین تعداد پسته های پوک مربوط به شاهد می باشد که در مقایسه با تیمارهای پارس هیومیک، هومی پارس، فلورا و هیومکس به ترتیب 33، 46، 49 و 64 درصد پسته های پوک بیشتری تولید کرده است. تیمار شاهد بیشترین تعداد عددی پسته های با ترک نامنظم ایجاد کرده است که با تیمار هیومکس اختلاف معنی داری داشته ولی با سایر تیمارها اختلاف معنی داری ندارد. کمترین تعداد پسته های ترک نامنظم مربوط به هیومکس می باشد که حدود 40 درصد کمتر از شاهد می باشد. تیمار هیومکس که بیشترین سطح برگ را نشان می دهد با تیمار پارس هیومیک که کمترین سطح برگ را بوجود آورد، حدود 37 درصد سطح برگ بیشتری ایجاد کرده است. اثر انواع مختلف اسید هیومیک بر میزان سرعت فتوسنتز، هدایت روزنه ای، مقاومت روزنه ای، تعرق و نسبت فلورسانس کلروفیل متغیر به حداکثر   رقم عباسعلی مشخص شد که هیومکس بیشترین اثر را داشت. نتایج همچنین مشخص ساخت اثر انواع اسید های هیومیک بر خصوصیات رشدی و جذب عناصر غذایی برگ تاثیری نداشت.کلمات کلیدی: مواد هیومیکی، مواد آلی، کوددهی، خصوصیات کمی و کیفی، پسته رقم عباسعلیفهرست مطالب
عنوانصفحه
فصل اول: مقدمه  
1-1- مقدمه ...............................................................................................................................................2
فصل دوم: کلیات و بررسی منابع 
2-1- اهمیت پسته کاری ........................................................................6
2-2- تاریخچه و منشاء ..........................................................................................8
2-3- مناطق عمده پسته کاری در دنیا ...................................................................11
2-4- گیاهشناسی .......................................................................................13
2-4-1-گیاهشناسی خانواده آناکاردیاسه .................................................................13
2-4-2- گیاه شناسی جنس پسته (Pistacia) ....................................................................14
       2-4-2-1-گونه های جنس پسته ..............................................................14
2-4-3-گیاهشناسی پسته اهلی (L.Pistacia vera) ..................................................................17
   2-4-3-1- ریشه ...................................................................................17
 2-4-3-2- تنه ..............................................................................17
   2-4-3-3- تاج ............................................................18
       2-4-3-4- برگ .....................................................................18
   2-4-3-5- جوانه ................................................................................................................................19
   2-4-3-6- ساختمان گل نر..................................................................................................................19
    2-4-3-7- میوه ................................................................................20
2-4-4- نیاز سرمایی ..............................................................................20
2-4-5-گلدهی و گرده افشانی ..................................................................................21
2-5- مواد آلی خاک ...............................................................................21
 2-5-1- منابع مواد آلی خاک ....................................................... 21
   2- 5-2- ساختمان شیمیایی مواد آلی .......................................................22
عنوانصفحه
   2-5-3- تجزیه مواد آلی در خاک .........................................23
2-5-4- تأثیر شرایط محیطی در تجزیه مواد آلی خاک ..........................................................................25
2-5-5- نتایج تجزیه مواد آلی ..........................................................................27
   2-5-5-1- تجزیه مواد کربن دار خاک ...................................................................28
       2-5-5-1-1- تجزیه گلوسیدهای ساده .............................................................28
      2-5-5-1-2- تجزیه نشاسته .............................................................29
      2-5-5-1-3- تجزیه پکتین .............................................................30
        2-5-5-1-4- تجزیه سلولز ...............................................................31
        2-5-5-1-5-تجزیه همی سلولز ......................................................................33
       2-5-5-1-6- تجزیه لیگنین ...................................................................34
       2-5-5-1-7- تجزیه تانن ها .................................................................37
         2-5-5-1-8- تجزیه صمغ ها .................................................................38
        2-5-5-1-9- تجزیه موم ها ...........................................................38
 2-5-5-2- تجزیه ترکیبات آلی ازت دار ................................................................................................39
       2-5-5-2-1- تجزیه پروتئین ها .......................................................................40
       2-5-5-2-2- اسید نوکلئیک .................................................................43
2-6- هوموس خاک .............................................................................44
   2-6-1- تشکیل هوموس ...........................................................................44
   2-6-2- ساختمان شیمیایی هوموس ..........................................................................45
   2-6-3- نتیجه تجزیه هوموس ............................................................................47
         2-6-3-1- ازت.................................................................................47
         2-6-3-2- فسفر .......................................................................................49
         2-6-3-3- گوگرد ...................................................................................50
   2-6-4- فرم های هوموس .......................................................................................51
       2-6-4-1- هوموس مول ..............................................................................52
عنوانصفحه
      2-6-4-2- هوموس مور ..............................................................................53
     2-6-4-3- هوموس مودر .......................................................................54
   2-6-5- خواص هوموس ........................................................................54
2-6-6- نسبت C/N ................................................58
2-6-7- مقدار هوموس خاکها ....................................................................61
2-6-8- حفظ تعادل هوموس در خاک ........................................................................62
2-7- مدیریت مواد آلی خاک ..............................................................................65
2-8- هدف از اجرای تحقیق ............................................................................................68
فصل سوم: مواد و روشها 
3-1- محل انجام آزمایش ................................................................................................71
3-2- مواد گیاهی ..........................................................................................71
3-3- طرح آزمایشی و نحوه اجرا ....................................................................................73
3-4- اندازه‌گیری شاخص های اکوفیزیولوژیک .......................................................................75
   3 -4-1- تعیین میزان فتوسنتز، تعرق، هدایت روزنه‌ای، مقاومت روزنه‌ای و دمای برگ ............................75
   3-4-2- تعیین فلورسانس کلروفیل ............................................................................76
   3-4-3- اندازه گیری میزان کلروفیل برگ ..........................................................77
فصل چهارم: نتایج و بحث
4-1- نتایج ........................................................................................................79
   4-1-1- اثر انواع اسید هیومیک در رشد شاخه ............................................................84
   4-1-2- اثر انواع اسید هیومیک در دور تنه .............................................................85
     4-1-3- اثر انواع اسید هیومیک در تعداد جوانه باقی مانده ..........................................86
   4-1-4- اثر انواع اسید هیومیک در تعداد جوانه ریزش کرده .............................87
   4-1-5- اثر انواع اسید هیومیک بر وزن پوست تر ...........................................................88
   4-1-6- اثر انواع اسید هیومیک بر وزن پسته تر .......................................................89
عنوان صفحه
   4-1-7- اثر انواع اسید هیومیک بر وزن پسته خشک ......................................................90
   4-1-8- اثر انواع اسید هیومیک بر وزن پوست خشک ........................................91
   4-1-9- اثر انواع اسید هیومیک بر تعداد پسته های خندان ....................................92
   4-1-10-اثر انواع اسید هیومیک بر تعداد پسته های پوک ............................................93
   4-1-11- اثر انواع اسید هیومیک بر تعداد پسته های دهن بست .......................................94
   4-1-12- اثر انواع اسید هیومیک بر تعداد پسته های گو ..............................................95
   4-1-13- اثر انواع اسید هیومیک بر تعداد پسته های زود خندان ......................................96
   4-1-14- اثر انواع اسید هیومیک بر تعداد پسته های با ترک نامنظم ................................97
   4-1-15- اثر انواع اسید هیومیک بر انس پسته های تیمارشده ..........................................98
   4-1-16- اثر انواع اسید هیومیک بر غلظت کلرفیل a ..................................................................99
   4-1-17- اثر انواع اسید هیومیک بر غلظت کلرفیل b ..................................................................100
   4-1-18- اثر انواع اسید هیومیک بر غلظت کاروتنوئید ............................................101
   4-1-19- اثر انواع اسید هیومیک بر سطح برگ .......................................................102
   4-20- اثر انواع اسید هیومیک بر غلظت عنصر ازت .................................................103
   4-1-21- اثر انواع اسید هیومیک بر غلظت عنصر فسفر ........................................104
   4-1-22- اثر انواع اسید هیومیک بر غلظت عنصر پتاسیم ...............................................105
   4-1-23- اثر انواع اسید هیومیک بر غلظت عنصر کلسیم ...........................................106
   4-1-24- اثر انواع اسید هیومیک بر غلظت عنصر منیزیم ............................................107
   4-1-25-اثر انواع اسید هیومیک بر غلظت عنصر آهن .................................................108
   4-1-26- اثر انواع اسید هیومیک بر غلظت عنصر روی ..............................................109
   4-1-27- اثر انواع اسید هیومیک بر غلظت عنصر منگنز ...............................................110
   4-1-28- اثر انواع اسید هیومیک بر غلظت عنصر مس ...............................................111
   4-1-29- اثر انواع اسید هیومیک بر غلظت عنصر بُر ........................................................112
   4-1-30- شاخص های اکوفیزیولوژیکی .........................................................113
     4-1-30-1- اثر انواع اسید هیومیک بر میزان سرعت فتوسنتز ........................................113 
عنوانصفحه
     4-1-30-2- اثر انواع اسید هیومیک بر میزان هدایت روزنه ای .........................................114
     4-1-30-3- اثر انواع اسید هیومیک بر میزان مقاومت روزنه ای ..............................................115
     4-1-30-4- اثر انواع اسید هیومیک بر میزان تعرق .......................................................116
   4-1-30-5- اثر انواع اسید هیومیک بر میزان فلورسانس کلروفیل متغیر به حداکثر ...................................117
4-2- بحث .............................................................................................................118
پیشنهادات ..................................................................................125
منابع مورد استفاده ..................................................................................126
مقدمهپسته یکی از مهمترین محصولات کشاورزی کشور است که از جنبه های مختلف اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی و … اهمیت فوق العاده ای دارد. ارزش تولید این محصول گرانبها و بی نظیر حدود 10 درصد از درآمدهای غیر نفتی کشور می باشد. حدود 152000 خانوار شهری و روستایی کشور که جمعیتی بالغ بر یک میلیون نفر را شامل می گردند، در حرفه های مربوط به تولید این محصول بکار اشتغال دارند. پسته به عنوان آخرین محصول کشاورزی قابل کشت در بیشتر مناطق پسته خیز ایران، ‌نقش اولین کالای کشاورزی صادراتی را ایفا می نماید. مشکلات مربوط به شوری و کم آبی حاشیه کویر از یک سو و خشکسالی های اخیر توأم با مسائل عدیده از سوی دیگر باعث شده است تا این محصول تنها با تکیه بر تحقیقات و فناوری پیشرفته قادر به ادامه حیات باشد.آخرین محصول قابل کشت بدین مفهوم است که اگر باغات پسته از بین بروند هیچ محصول دیگری قابل کشت نیست و مرحله بعدی در مناطق پسته خیز کشور پیشرفت کویر و بیابان زایی خواهد بود که منتج به مهاجرت افراد و بیکاری خواهد شد. بنابراین تلاش در جهت حفظ این محصول که تنها با تکیه بر تحقیقات امکانپذیر است، نه تنها منافع اقتصادی حاصل از کشت آن را بدنبال دارد بلکه مزایای ناشی از کویرزدایی را نیز به همراه دارد. لذا مطالعاتی که در راستای حفظ این محصول صورت می گیرد شامل روشهای افزایش بازده آبیاری، یافتن گونه های مقاوم به شوری و خشکی، ‌یافتن گزینه های جدید تامین آب و … می تواند از بازده اقتصادی بسیار بالایی برخوردار باشد.ایران قرن ها بدون رقیب، عمده ترین تولید کننده پسته جهان بوده اما در حال حاضر کشورهاى دیگر در زمینه تولید و تجارت پسته به رقابت با ایران پرداخته اند. به عنوان مثال، ترکیه که سابقه تولید و تجارت پسته آن قدمت چندانى ندارد و در یکصد سال گذشته در زمره مشتریان پسته ایران بوده در سال هاى اخیر تولید محصول خود را بالا برده و به رقیبى براى پسته ایران مبدل شده است. توسعه باغ هاى کالیفرنیا در آمریکا نیز باعث شده است که آمریکا به عنوان رقیبى نیرومند براى پسته ایران در بیاید. آمریکا پس از ایران دومین کشور تولید کننده و صادر کننده پسته در جهان محسوب مى شود. استان سمنان و بخصوص شهرستان دامغان یکی از قدیمی ترین مناطق پسته کاری ایران و جهان می­باشد. شهرستان دامغان که در عرض جغرافیایی´08 38 و طول ´19 54 درجه واقع گردیده و 1155 متر از سطح دریا ارتفاع دارد، دارای اقلیمی گرم و خشک می­باشد. با عنایت به شرایط اقلیمی خاص منطقه و تناسب این شرایط با نیازهای گیاه پسته می­توان گفت که گسترش و توسعه پسته کاری در این منطقه آینده خوبی دارد و به همین جهت انجام تحقیقات و استفاده از روشهای نوین در تولید پسته در این منطقه ضروری به نظر می­رسد.از مسائلی که مخصوصا در سالیان اخیر گریبانگیر باغداران بوده است پایین بودن عملکرد و کیفیت پسته میباشد. علاوه بر مسائل مربوط به آب آبیاری و کمبود آب که به نظر می رسد نقش اساسی در این مسئله ایفا نماید، عدم تعادل عناصر غذایی و تغذیه مناسب و مطلوب باغهای پسته بایستی مورد توجه قرار گیرد. ماهیت خاکهای مناطق خشک و بالا بودن املاح محلول (نمک) و کم محلول (گچ و آهک) در خاکهای مناطق پسته کاری مسئله عدم وجود تعادل در عناصر غذایی خاک و برگ مناطق پسته کاری را به اثبات می رساند. در این مناطق درختان سالیان زیادی از ذخیره عناصر غذایی خاک استفاده نموده اند بدون اینکه به جبران و جایگزینی علمی آنها توجه گردد. به طوریکه باغداران تنها به کاربرد یکی دو نمونه کود ازته و فسفره آن هم نه بر اساس اصول علمی پرداخته اند. این مسائل باعث عدم تعادل تغذیه ای در باغهای پسته شده است. آثار عدم تعادل غذایی، علاوه بر کاهش عملکرد کمی و کیفی پسته به صورت علائم مختلفی مانند حاشیه سوختگی و زردی برگها، ریز برگی یا قرمزی و لکه پوست استخوانی مشهود است و روز به روز نیز این مسائل و مشکلات ابعاد جدید تری به خود می گیرد.   اسید هیومیک از نظر بیو­شیمیایی ماده مؤثره هوموس است و از طریق اثرات هورمونی و بهبود جذب عناصر غذایی، سبب افزایش بیومس ریشه و اندام هوایی می­شود. بخش هوایی گیاه مواد پرورده را برای رشد ریشه تأمین می­کند و نقش ریشه تأمین مواد خام است، لذا رابطه متقابلی بین ریشه و بخش هوایی وجود دارد. رشد ریشه تحت تأثیر محیط و عواملی چون رطوبت، دما و عناصر غذایی خاک است. اسید هیومیک و اسید فولوئیک به ترتیب سبب تشکیل کمپلکس­های پایدار و نامحلول و کمپلکس های محلول با عناصر میکرو می­گردند و سبب افزایش جذب عناصر شده، باروری خاک و تولید در گیاهان را افزایش می­دهند. در چند سال اخیر مواد هیومیکی مختلفی در بازار نهادهای کشاورزی بخصوص در مناطق پسته کاری آمده است که اثرات آنها و تفاوت آنها در عملکرد و خصوصیات کمی و کیفی پسته نامشخص است. در این تحقیق اثرات چند نوع اسید هیومیک مختلف در بازار بر خصوصیات کمی و کیفی پسته رقم عباسعلی مطالعه شد.تعداد صفحه :148قیمت : چهارده هزار تومان

بلافاصله پس از پرداخت ، لینک دانلود به شما نشان داده می شود

و به ایمیل شما ارسال می شود.

پشتیبانی سایت :        09124404335        info@arshadha.ir

در صورتی که مشکلی با پرداخت آنلاین دارید می توانید مبلغ مورد نظر برای هر فایل را کارت به کارت کرده و فایل درخواستی و اطلاعات واریز را به ایمیل ما ارسال کنید تا فایل را از طریق ایمیل دریافت کنید.

--  -- --

مطالب مشابه را هم ببینید

فایل مورد نظر خودتان را پیدا نکردید ؟ نگران نباشید . این صفحه را نبندید ! سایت ما حاوی حجم عظیمی از پایان نامه های دانشگاهی است. مطالب مشابه را هم ببینید. برای یافتن فایل مورد نظر کافیست از قسمت جستجو استفاده کنید. یا از منوی بالای سایت رشته مورد نظر خود را انتخاب کنید و همه فایل های رشته خودتان را ببینید