پایان نامه ارشد: مقایسه چهار نوع پریمکس تجاری ویتامینه و معدنی (سواد کوه، آمینه گستر، آوای کاسپین شمال و داروسازان) بر عملکرد جوجه های نرگوشتی

متن کامل پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته: علوم دامی

گرایش: تغذیه دام

عنوان : مقایسه چهار نوع پریمکس تجاری ویتامینه و معدنی (سواد کوه، آمینه گستر، آوای کاسپین شمال و داروسازان) بر عملکرد جوجه های نرگوشتی

دانشگاه آزاد اسلامی

 واحد رشت

پایان نامه کارشناسی ارشد رشته علوم دامی

گرایش تغذیه دام

عنوان:

مقایسه چهار نوع پریمکس تجاری ویتامینه و معدنی (سواد کوه، آمینه گستر، آوای کاسپین شمال و داروسازان) بر عملکرد جوجه های نرگوشتی

استاد راهنما:

مهندس فرامین جواندل

برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود

(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)

تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :

(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)

فهرست مطالب:

فصل اول : مقدمه

1-1- مقدمه …………………………………………………………………………………………. 3

فصل دوم :‌کلیات و مرور منابع

2-1- عملکرد طیور………………………………………………………………………………… 8

2-2- مواد اولیه تامین انرژی …………………………………………………………………….. 8

2-2-1- ذرت……………………………………………………………………………………….. 8

2-3- مواد اولیه جهت تامین پروتئین…………………………………………………………… 11

2-3-1- کنجاله سویا……………………………………………………………………………….. 11

2-3-2-کنجاله کانولا……………………………………………………………………………….. 15

2-4- مکمل های موادمعدنی و ویتامین ها…………………………………………………….. 16

2-4-1- کلسیم و فسفر……………………………………………………………………………. 168

2-4-2- منیزیم………………………………………………………………………………………. 20

2-4-3- سدیم ، پتاسیم و کلر……………………………………………………………………. 21

2-4-4- مس…………………………………………………………………………………………. 21

2-4-5-منگنز………………………………………………………………………………………… 22

2-4-6- آهن………………………………………………………………………………………… 23

2-4-7-روی…………………………………………………………………………………………. 24

2-4-8-مولیبدن……………………………………………………………………………………… 25

2-4-9-سلنیوم………………………………………………………………………………………. 25

2-4-10-ید………………………………………………………………………………………….. 26

2-4-11-کروم………………………………………………………………………………………. 27

2-5-ویتامین های مورد نیاز………………………………………………………………………. 27

2-5-1- ویتامینA………………………………………………………………………………….. 28

2-5-2- ویتامینD3………………………………………………………………………………… 29

2-5-3- ویتامینE…………………………………………………………………………………… 30

2-5-4-ویتامینK……………………………………………………………………………………. 31

2-5-5ویتامین B……………………………………………………………………………………. 32

2-5-6- نیاسین……………………………………………………………………………………… 33

2-5-7-ویتامینB6………………………………………………………………………………….. 34

2-5-8-بیوتین……………………………………………………………………………………….. 35

2-5-9- فولاسین……………………………………………………………………………………. 36

2-5-10 -کولین…………………………………………………………………………………….. 37

2-5-11-ویتامینC………………………………………………………………………………….. 38

2-6-اسیدهای چرب ضروری……………………………………………………………………. 39

2-8-اسید های آمینه………………………………………………………………………………… 40

2-8-1- لیزینن………………………………………………………………………………………. 43

2-8-2-متیونین………………………………………………………………………………………. 43

2-8-3- تریپتوفان…………………………………………………………………………………… 44

2-8-4-آرژنین………………………………………………………………………………………. 44

2-8-5- ترئونین…………………………………………………………………………………….. 45

2-8-6-والین………………………………………………………………………………………… 46

فصل سوم : مواد و روش ها

3-1- موقعیت سالن پرورش ……………………………………………………………………. 49

3-2- روش انجام آزمایش………………………………………………………………………… 49

3-3- مدل آماری……………………………………………………………………………………. 50

3-4- جیره های غذایی……………………………………………………………………………. 51

3-5 – روش های اندازه گیری صفحات مختلف تولیدی…………………………………… 51

3-5-1- غذای مصرفی…………………………………………………………………………….. 51

3-5-2- افزایش وزن بدن………………………………………………………………………… 52

3-5-3- ضریب تبدیل غذایی……………………………………………………………………. 52

3-5- 4- هزینه غذا جهت 1 کیلوگرم افزایش وزن………………………………………….. 52

فصل چهارم : نتایج

4-1-1- عملکرد خوراک مصرفی……………………………………………………………….. 56

4-1-2- عملکرد افزایش وزن روزانه…………………………………………………………… 57

4-1-3- عملکرد ضریب تبدیل غذایی در دوره های مختلف و کل پرورش………….. 58

4-2- بررسی هزینه غذا جهت یک کیلوگرم افزایش وزن بدن در کل دوره …………… 59

فصل پنجم : بحث و نتیجه گیری

5-1-بحث……………………………………………………………………………………………. 62

5-2-1-میانگین خوراک مصرفی روزانه……………………………………………………….. 62

5-2-2-میانگین افزایش وزن روزانه……………………………………………………………. 63

5-2-3- ضریب تبدیل غذایی……………………………………………………………………. 64

5-3-بررسی هزینه غذا جهت یک کیلو گرم افزایش وزن بدن در کل دوره……………. 65

نتیجه گیری…………………………………………………………………………………………… 66

پیشنهادات…………………………………………………………………………………………….. 66

منابع……………………………………………………………………………………………………. 67

فهرست جداول

جدول 1-1-جمعیت مناطق مختلف جهان در بازه زمانی…………………………………… 4

جدول 1-2-تولیدات بخش دامداری و مرغداری…………………………………………….. 5

جدول 2-1-تنوع ترکیب شیمیایی 59 نمونه ذرت…………………………………………… 11

جدول 2-2- انرژی قابل متابولیسم، میزان پروتئین  کنجاله سویا…………………………. 15

جدول 2-3-نیازهای کلسیمی و فسقری جوجه های گوشتی……………………………… 19

جدول 2-4-منابع حاوی کلسیم و فسفر جوجه های گوشتی …………………………….. 20

جدول 3-1- دمای سالن در هفته ها……………………………………………………………. 49

جدول 3-2- زمان و نوع و روش واکسیناسیون………………………………………………. 50

جدول 3-3- جیره استفاده شده با انواع مکمل دو قلو………………………………………. 53

جدول 3-4- آنالیز مکمل های دو قلو………………………………………………………….. 54

جدول4-1- مقایسه میانگین های خوراک  (بر حسب گرم)……………………………….. 56

جدول4-2- مقایسه میانگین های افزایش وزن در هفته ها  (بر حسب گرم)………….. 57

جدول 4-3- مقایسه میانگین های ضریب تبدیل غذایی  پرورش ( بر حسب گرم)…. 59

جدول 4-4- بررسی هزینه غذا جهت یک کیلو گرم (برحسب ریال)…………………… 60

 

چکیده

این آزمایش به منظور بررسی تاثیر مصرف مکمل 5/0 درصد مرغ گوشتی بر عملکرد جوجه های گوشتی تغذیه شده با جیره های برپایه ذرت و سویا  در مراحل رشد، پایانی و کل دوره پرورش بر روی بستر انجام گرفت. تعداد 240 قطعه جوجه گوشتی نر راس ( 308 ) در قالب طرح کاملاً تصادفی به  16 گروه 15 قطعه ای با جهار تیمار و چهار تکرار تقسیم شدند.تیمارها با یک جیره یکسان بر اساس توصیه  NRC( 1994) و انرژی و پروتئین یکسان تغذیه شدند. چهار تیمار به ترتیب حاوی مکمل 5/0 درصد مرغ گوشتی سواد کوه، مکمل 5/0 درصد مرغ گوشتی اوای کاسپین شمال، مکمل 5/0 درصد مرغ گوشتی داروسازان و مکمل 5/0 درصد مرغ گوشتی آمینه گستر بود. آب و خوراک در مدت انجام آزمایش به طور آزاد در اختیار جوجه ها قرار گرفت. صفات مورد مطالعه شامل خوراک مصرفی، افزایش وزن، ضریب تبدیل غذایی و صفات لاشه برای دوره های آغازین، رشد، پایانی و کل دوره بود. تجزیه تحلیل آماری صفات مورد بررسی نشان داد که  خوراک مصرفی، افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی در کل دوره معنی دار بود (p<0/05  ). بطوری که جیره حاوی مکمل 5/0 درصد مرغ گوشتی آمینه گستر کم ترین، و سایر تیمارها بدون داشتن تفاوت معنی دار بیشترین مصرف خوراک و افزایش وزن را نشان دادند. در کل دوره جیره های حاوی مکمل 5/0 درصد مرغ گوشتی آوای کاسپین پایین ترین ضریب تبدیل غذایی را داشت. هم چنین کم ترین هزینه جهت یک کیلوگرم افزایش وزن در کل دوره، مربوط جیره حاوی مکمل 5/0 درصد مرغ گوشتی آوای کاسپین با 26664 ریال، و سایر تیمارها به ترتیب جیره حاوی مکمل 5/0 درصد مرغ گوشتی آمینه گستر با 28093 ریال، جیره حاوی مکمل 5/0 درصد مرغ گوشتی داروسازان با 28085 ریال، و مکمل 5/0 درصد مرغ گوشتی سواد کوه با 27914 ریال، بیشترین هزینه را داشتند. بنابراین می توان گفت که استفاده از مکمل 5/0 درصد مرغ گوشتی آمینه گستر از نظر اقتصادی مقرون به صرفه می باشد.

1-1 مقدمه:                                                                                                   

تأمین غذای موردنیاز هر جامعه‌ای از مهم‌ترین پیش‌نیازها جهت نیل به توسعه بیشتر است. در سال 2010، جمعیت جهان به حدود 7 میلیارد نفر رسید که در میان مناطق مختلف، قاره آسیا بیشترین سهم را در این افزایش جمعیت دارا می‌باشد (جدول 1-1). با رشد فعلی جمعیت در جهان پیش بینی می‌شود که جمعیت جهان در سال  2025 به 8.5 و در سال 2050 میلادی به مرز 10 میلیارد نفر برسد. تقریباً تمامی رشد جمعیت در آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین رخ خواهد داد که ایران نیز بخشی از آن است. افزایش جمعیت به معنی تخلیه شدید منابع طبیعی و نهایتاً گسترش فقر و گرسنگی در  دنیا است. این رشد روزافزون جمعیت، تأمین نیاز غذایی بشر را بیش از پیش با مشکل مواجه خواهد ساخت و تأمین غذای بشر از ضروری‌ترین مسائلی است که باید مورد توجه قرار گیرد در غیر این صورت  فقر غذایی و بحران دست‌یابی به غذا، بشر را با مشکلی بزرگ مواجه خواهد ساخت.  پروتئین در بین مواد مغذی مورد نیاز انسان از لحاظ تأمین سلامتی از الویت خاصی برخوردار است. پروتئین از مواد غذایی اساسی مورد نیاز بدن است، سازمان خوار و بار جهانی، حداقل پروتئین حیوانی مورد نیاز جهت تأمین سلامت انسان‌ها را 30 گرم در روز اعلام کرده است که باید از منابع حیوانی مختلف تأمین گردد. در ایران این رقم حدود 20 گرم است و بنابراین پروتئین سرانه دریافتی در کشور 30 درصد پایین‌تر از رقم توصیه شده است. با توجه به رشد جمعیت در کشور که آمارها بیانگر آن است که جمعیت کشور ما هر 30 سال دو برابر می‌گردد، تأمین غذای مورد نیاز چنین جمعیتی و رفع نیازهای پروتئینی آنها، لازمه بهبود شیوه‌های مدیریتی بخش‌های تولیدی به ویژه مدیریت تغذیه در بخش مرغداری  است.  پرورش طیور گوشتی به دلیل کوتاه بودن چرخه تولید، راندمان بالای مصرف غذا و تولید توده زنده زیاد در هر واحد تولیدی دارای اهمیت زیادی است. به علت محدودیت مراتع و پوشش گیاهی در کشور، تأمین پروتئین کافی با افزایش تولید گوشت قرمز عملاًٌ مشکل و حتی غیر ممکن است. از سوی دیگر بیماری‌های مختلف ناشی از مصرف گوشت قرمز و اثرات مفید تغذیه با گوشت سفید مانند گوشت مرغ موجب توجه خاصی به بخش مرغداری شده است. از سال 2002 تا 2008، تولید گوشت طیور در ایران در میان تولیدات بخش دامداری و مرغداری،  بیشترین رشد را داشته است (جدول 1-2). صنعت مرغداری گوشتی یکی از مجموعه های عمده بخش کشاورزی ایران محسوب می گردد. این صنعت با تولید بیش از یک میلیون تن گوشت مرغ نقش مهمی در تامین پروتئین مورد نیاز کشور به عهده دارد.  به علاوه، گوشت مرغ یکی از اقلام مهم در سبد خانوارها محسوب می شود، بطوری که با مصرف سرانه سالانه 87 کیلوگرم، رتبه اول را در میان گروه گوشت‌ها به خود اختصاص داده است. همچنین از لحاظ سهم هزینه‌ای 27 درصد از هزینه‌های گروه  گوشت های سبد خانوارها را تشکیل می دهد(کمال­زاده و همکاران، 2009).

با تحولی که در سه دهه اخیر در صنعت مرغداری ایران به وقوع پیوسته، گوشت مرغ به یک کالای ضروری خانوارها تبدیل شده و به عنوان یکی از مهم ترین منابع تامین پروتئین خانوارها مطرح گردیده است. صنعت مرغداری در امر تأمین مواد غذایی و اقتصاد کشور تأثیر به سزایی دارد و از طرفی ساده‌تر بودن تولید گوشت سفید در مقایسه با گوشت قرمز مؤید اهمیت این صنعت در رفع پروتئین حیوانی است. بنابراین افزایش تولید گوشت سفید و کاهش موانع موجود در بخش مرغداری از عوامل مهمی است که می‌بایست مورد توجه قرار گیرد و بدین جهت از عمده کارهایی است که باید به آن توجه بنیادی شود و در صورت استفاده درست از امکانات موجود حتی بدون توسعه بیشتر نیز خواهیم توانست ضمن رسیدن به خودکفایی کیفی و کمی به صادرات قابل‌توجه گوشت سفید نیز دست یابیم.

در همه رشته‌ها به ویژه متخصصین بخش کشاورزی که به عنوان زیربنای اقتصاد مطرح است می‌بایست سعی کنند که با استفاده از امکانات موجود در مملکت، حداکثر تلاش را در جهت افزایش تولید بنمایند. لازم به ذکر است که صنعت پرورش طیور در کشور ما نسبتاً نوپا است و طی 5 یا 6 دهه اخیر پا به عرصه وجود نهاده و تکامل پیدا کرده است. قبل از آن فراورده‌هایی نظیر گوشت و تخم‌مرغ در روستاها تولید و وارد بازار مصرف می‌گشت. بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، همگام با رشد فرهنگ دامپروری در کشور، صنعت طیور نیز چه به لحاظ کیفیتی و چه به لحاظ کمی، پیشرفت‌های چشمگیری داشته است. در واحدهای پرورش طیور، بخش اعظم هزینه‌ها مربوط به هزینه‌های خوراک است که حدود 75 درصد هزینه‌ها را به خود اختصاص می‌دهند. در چند دهه اخیر، پیشرفت‌های بخش انتخاب ژنتیکی منجر به تولید آمیخته‌هایی از جوجه‌های گوشتی گردیده است که در مدت زمان کوتاهی رشد می‌کنند. اگرچه این انتخاب ژنتیکی از برخی جهات مانند کوتاه کردن زمان رشد و سرعت بخشیدن به آن  دارای اثرات مفیدی بوده است اما موجب تجمع چربی‌ها، بد فرمی پاها، بیماری‌های متابولیکی مانند آسیت و سندروم مرگ ناگهانی گردیده است. بنابراین امروزه توجهات مجدداً به بهبود شیوه‌های تغذیه‌ای در پرورش جوجه‌های گوشتی جلب گردیده است. مکمل دوقلو از جمله مواد مهم مورداستفاده جهت بهبود تغذیه جوجه‌های گوشتی می‌باشند. مکمل دوقلو مجموعه‌ای متراکم از مواد اصلی موردنیاز جهت تولید دان هستند. بخش زیادی از مواد مورداستفاده در تغذیه جوجه‌های گوشتی از قبیل مکمل های دوقلو با صرف هزینه‌های زیاد و با مشکلات عدیده ارزی وارد مملکت می‌گردند. یافتن راهی که بتواند از طریق کاهش هزینه‌های تولید،حتی اندکی از هزینه‌های تولید بکاهد، بی‌تردید تأثیر بسیار چشمگیری بر روی سوددهی این تولید و بهبود وضعیت اقتصادی کشور خواهد گذاشت. چنانچه بتوانیم مواد خوراکی موردنیاز در این صنعت را در کشور تأمین کنیم، مشکل بزرگی از مملکت حل می‌گردد. در داخل کشور مکمل های  مختلفی برای تغذیه طیور تولید می‌گردد که دارای کارایی قابل‌رقابت با مکمل­های وارداتی می باشند می‌توان آنها را جایگزین انواع وارداتی نمود. استفاده از مکمل های ساخت داخل کشور، علاوه بر صرفه‌جویی در هزینه‌های مرغدار، در سطح کلان نیز از طریق کاهش خروج ارز از کشور و از بین‌رفت بازار سیاه برای خرید مکمل های وارداتی، دارای منافع زیادی خواهد بود. یکی از راهکارهای مؤثر در رفع موانع موجود توجه به اهمیت تحقیقات و از آن مهم‌تر ترویج و توسعه فرهنگ استفاده از نتایج تحقیقات و یا به عبارت دیگر فرهنگ تحقیق برای ترویج است. در این رابطه به نظر می‌رسد که نتایج تحقیقاتی که موضوع آنها برخواسته از نیاز یک صنف باشد (تحقیقات کاربردی) با سهولت بیشتری موردتوجه و استفاده دست‌اندرکاران آن صنف قرار می‌گیرد. در واقع موضوع تحقیق حاضر به همین جهت و با توجه به اهمیت حمایت از تولیدات داخلی با اهداف زیر صورت گرفت:

  • مقایسه چهار نوع پریمکس ویتامینه و معدنی بر عملکرد جوجه های نر گوشتی.
  • تعیین مناسب ترین پریمکس ویتامینه و معدنی در تغذیه جوجه های نر گوشتی.
  • ارزیابی هر یک از پریمکس های ویتامینه و معدنی در جیره جوجه های نر گوشتی.

تعداد صفحه : 93

قیمت : 14000تومان

بلافاصله پس از پرداخت ، لینک دانلود پایان نامه به شما نشان داده می شود

و در ضمن فایل خریداری شده به ایمیل شما ارسال می شود.

پشتیبانی سایت :        09199970560        info@arshadha.ir

در صورتی که مشکلی با پرداخت آنلاین دارید می توانید مبلغ مورد نظر برای هر فایل را کارت به کارت کرده و فایل درخواستی و اطلاعات واریز را به ایمیل ما ارسال کنید تا فایل را از طریق ایمیل دریافت کنید.

شماره کارت :  6037997263131360 بانک ملی به نام محمد علی رودسرابی

11

مطالب مشابه را هم ببینید

فایل مورد نظر خودتان را پیدا نکردید ؟ نگران نباشید . این صفحه را نبندید ! سایت ما حاوی حجم عظیمی از پایان نامه های دانشگاهی است. مطالب مشابه را هم ببینید. برای یافتن فایل مورد نظر کافیست از قسمت جستجو استفاده کنید. یا از منوی بالای سایت رشته مورد نظر خود را انتخاب کنید و همه فایل های رشته خودتان را ببینید