پایان نامه ارشد مهندسی نساجی: بررسی خواص آنتی باکتریال کالای پشمی رنگرزی شده با رنگزاهای حنا و پوست گردو

متن کامل پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی نساجی علوم الیاف

با عنوان : بررسی خواص آنتی باکتریال کالای پشمی رنگرزی شده با رنگزاهای حنا و پوست گردو

در ادامه مطلب می توانید تکه هایی از ابتدای این پایان نامه را بخوانید

و در صورت نیاز به متن کامل آن می توانید از لینک پرداخت و دانلود آنی برای خرید این پایان نامه اقدام نمائید.

دانشگاه آزاد اسلامی

واحد تهران جنوب

دانشکده تحصیلات تکمیلی

”M.Sc” پایان نامه برای دریا فت درجه کارشناسی ارشد

گروه مهندسی نساجی شیمی نساجی و علوم الیاف

عنوان:

بررسی خواص آنتی باکتریال کالای پشمی رنگرزی شده با رنگزاهای حنا و پوست گردو

برای رعایت حریم خصوصی اسامی استاد راهنما،استاد مشاور و نگارنده درج نمی شود

تکه هایی از متن به عنوان نمونه : (ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)

چکیده:

استفاده از رنگزاهای طبیعی برای الیاف پشم از دیر باز مرسوم بوده و امروزه به دلیل تمایل مصرف کنندگان به استفاده از ترکیبات طبیعی و توجه به مسائل زیست محیطی مورد توجه زیادی قرار گرفته است. ویژگی اثر ضد میکروبی برای برخی از رنگ های طبیعی نیز گزارش شده است. در این پروژه خواص ضد میکروبی کالای پشمی دندانه شده با دندانه های نیترات نقره، سولفات آهن، سولفات آلومینیوم، کلرید قلع و سولفات مس و همچنین رنگرزی شده با حناو پوست گردو بوسیله میکروب های، اشرشیاکولی گرم منفی (g-)، استافیلوکک اورئوس گرم مثبت (g+)، پسودوموناس گرم منفی (g-)، با استفاده از روش تست ضد میکروبی AATCC100 بررسی شده اند. همچنین غلظت های مختلف دندانه و اسیدهای آلی (استیک، سیتریک و لاکتیک) و غلظت های مختلف رنگزا مورد بررسی قرار گرفته اند. نتایج بررسی اثر اسیدهای مختلف نشانگر نتایج خوب ضد میکروبی با استفاه از اسید سیتریک بوده است. به علاوه نتایج اثر دندانه های مختلف نشان دادند که نیترات نقره از خواص ضدمیکروبی عالی، سولفات مس از خواص ضد میکروبی خوب و سولفات آلومینیوم از خواص ضد میکروبی رضایت بخشی برخوردار هستند. در بررسی اثر رنگزاهای حنا و پوست گردو روی کالای پشمی نتیجه شده که این کالاها در مجاورت غلظت های کم میکروبهای موردآزمایش مقاوم هستند. به هر حال استفاده از نیترات نقره به عنوان دندانه می تواند به تنهائی و یا همراه با رنگرزی اثر بسیار خوبی در حصول کالای پشمی ضد میکروب داشته باشد.

مقدمه:

در سال های اخیر جهت جلوگیری از انتقال عوامل باکتریایی استفاده از مواد ضدمیکروبی با اثر کوتاه مدت و درازمدت در ساخت و تکمیل الیاف اقدامات بسیار زیادی صورت گرفته است. مواد ضدباکتریایی به واسطه ویژگی های آنها جهت ضدعفونی در مراکز درمانی و اماکن عمومی و همچنین برای مصارف خانگی و صنعتی به کار می روند. در این تحقیق از این مواد جهت ضدباکتری نمودن الیاف و تاثیر آن روی کالاهای پشمی مورد بررسی قرار گرفته است.

باکتری ها و میکرو بها برای چندین قرن باعث ایجاد بیماری شده اند، تولید ترکیبات ضدمیکروبی برای استفاده روزمره طی چند سال گذشته افزایش یافته است و با توسعه پاک کننده، صابون های ضدمیکروبی، خمیردندان ها، اسباب بازی ها و البسه همگام بوده است. خصوصیات ذاتی الیاف محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیزم ها است و وجود رطوبت و حرارت محیط را مناسب تر می کند. عفونت ناشی از میکروب ها باعث ایجاد بوی بد در کالاهای نساجی، فساد و پوسیدگی آنها می شود. باتوجه به اینکه کالاهای نساجی در تماس مستقیم با پوست بدن قرار دارند مناس بترین شرایط جهت رشد و فعالیت میکروارگانیزم ها مخصوصاً باکتری ها و قارچ ها را فراهم می آورند. در اثر رشد میکروارگانیزم ها روی کالاهای نساجی سه مشکل عمده به وجود می آید:

1- به خطر افتادن سلامت انسان.

2- تخریب کالا.

3- ایجاد بوی بد در اثر فعالیت باکتر یها در محی طهای گرم و مرطوب مانند داخل کفش، چکمه، حوله ها و غیره.

مولکول های فراری مانند دی کربوکسیلیک اسید آلی و آلدئیدها، ناشی از عرق بدن تولید می شوند که عامل بوی بد می باشند. با توجه به مشکلات یاد شده انجام تکمیل ضدمیکروبی ضرورت دارد.

کالاهای نساجی قسمت قابل توجهی از محیط زندگی انسانها را پوشش می دهند، لباس، رختخواب، فرش، حوله مثال هایی از این کالاهای نساجی هستند. یکی از معمولی ترین راه های مورد استفاده برای جلوگیری از رشد و فعالیت باکتری های مضر و ناخوشایند، ضدعفونی کردن از طریق شستشو در درجه حرارت بالا است. مطالعات نشان داده است که معمولاً میکروارگانیزم های مضر در پارچه های آلوده توسط شست وشوی مکرر و ضدعفونی کردن کالا به طور کامل از بین نمی روند و بهترین راه مقابله با آنها میتواند تکمیل ضدمیکروبی باشد.

فصل اول: کلیات

1-1- هدف تحقیق

باکتری ها و میکروب ها برای چندین قرن باعث ایجاد بیماری شده اند. برای جلوگیری از به خطر افتادن سلامت انسان، تخریب کالا و ایجاد بوی بد وجهت ضدباکتری نمودن کالاهای پشمی از مواد فوق استفاده شده است: 5نوع دندانه زاج سبز، زاج سفید ، کات کبوت یا سولفات مس، سولفات آهن، کلرید قلع و دو نوع رنگزا (حنا ، پوست گردو) و همچنین 3 نوع اسید مختلف (استیک ، سیتریک، لاکتیک).

2-1- پیشینه تحقیق

در زمینه تکمیل ضد میکروبی تحقیقاتی توسط (Bell (1997 و (Chabrek and  Martell (1951 و (Q.L.Fen (2000 و J.Wu G.Q.Chen (2000، صورت گرفته است و مشخص شده که اسید سیتریک، نیترات نقره و سولفات مس از خواص ضدمیکروبی خوب برخوردار هستند. اما در زمینه تکمیل ضد میکروبی کالای پشمی دندانه شده و رنگرزی شده با رنگزاهای (حنا، پوست گردو) تحقیقاتی صورت نگرفته است.

3-1- روش کار و تحقیق

در این پروژه تکمیل ضد میکروبی کالای پشمی توسط 5 نوع دندانه زاج سبز، زاج سفید، کات کبوت یا سولفات مس، سولفات آهن، کلرید قلع و دو نوع رنگزای حنا و پوست گردو و همچنین 3 نوع اسید مختلف (استیک، سیتریک، لاکتیک) در برابر 3 نوع باکتری مختلف اشریشیاکولی (g-)، اورئوس (g+) و پسودوموناس (g-) مورد بررسی قرار گرفته است.

تعداد صفحه : 173

قیمت : شش هزار تومان

 

بلافاصله پس از پرداخت ، لینک دانلود به شما نشان داده می شود

و به ایمیل شما ارسال می شود.

پشتیبانی سایت :        09124404335        info@arshadha.ir

در صورتی که مشکلی با پرداخت آنلاین دارید می توانید مبلغ مورد نظر برای هر فایل را کارت به کارت کرده و فایل درخواستی و اطلاعات واریز را به ایمیل ما ارسال کنید تا فایل را از طریق ایمیل دریافت کنید.

شماره کارت :  6037997263131360 بانک ملی به نام محمد علی رودسرابی

11

مطالب مشابه را هم ببینید

فایل مورد نظر خودتان را پیدا نکردید ؟ نگران نباشید . این صفحه را نبندید ! سایت ما حاوی حجم عظیمی از پایان نامه های دانشگاهی است. مطالب مشابه را هم ببینید. برای یافتن فایل مورد نظر کافیست از قسمت جستجو استفاده کنید. یا از منوی بالای سایت رشته مورد نظر خود را انتخاب کنید و همه فایل های رشته خودتان را ببینید