پایان نامه : تاثیر جیره های متفاوت از لحاظ تفاوت کاتیون- آنیونی بر بروز هیپوکلسمی بالینی و تحت بالینی و ارتباط آن با بالانس منفی انرژی در گاوداریهای شیری

دانلود متن کامل پایان نامه (رساله) دکتری رشته دامپزشکی

عنوان : تاثیر جیره های متفاوت از لحاظ تفاوت کاتیون- آنیونی بر بروز هیپوکلسمی بالینی و تحت بالینی و ارتباط آن با بالانس منفی انرژی در گاوداریهای شیری

دانشگاه آزاد اسلامی

واحد علوم و تحقیقات

 

رساله دکتری رشته دامپزشکی (Ph.D)

 

عنوان :

تاثیر جیره های متفاوت از لحاظ تفاوت کاتیون- آنیونی بر بروز هیپوکلسمی بالینی و تحت بالینی و ارتباط آن با بالانس منفی انرژی در گاوداریهای شیری

 

استادان راهنما:

دکتر مهدی سخا

دکتر محمد قلی نادعلیان

 

استاد مشاور :

دکتر شهاب الدین صافی

سال تحصیلی 1392-1391

برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)فهرست مطالبعنوان                                                                                               صفحهچکیده............................................................................................................................ 1فصل اول: مقدمهدوره انتقالی در گاو شیری ..............................................................................................................3فصل دوم: کلیات2-1- هموستاز کلسیم .................................................................................................... 72-2- فلجی زایمان یا تب شیر........................................................................................ 82-3-1- اتیولوژی.................................................................................................. 92-3-2- اپیدمیولوژی .......................................................................................... 102-3-3- میزان ابتلا و مرگ و میر......................................................................... 112-3-4- عوامل خطر........................................................................................... 122-3-5- اهمیت اقتصادی..................................................................................... 152-3-6- پاتوژنز تب شیر .................................................................................... 162-3-7- علایم بالینی ......................................................................................... 172-3-8- علایم آزمایشگاهی................................................................................. 192-3-9- تشخیص تفریقی.................................................................................... 192-3-10- درمان ................................................................................................ 202-3-11- کنترل تب شیر ................................................................................... 222-3-12-هایپوکلسمی تحت بالینی ..........................................................................322-4- بالانس منفی انرژی (NEB)................................................................................. 342-4-1- اسیدهای چرب غیر استریفیه .................................................................. 342-4-2- راهنمای جمع آوری نمونه جهت برآورد وضعیت انرژی گاو در دوره انتقالی..352-4-3- زمان جمع آوری نمونه‌ها ....................................................................... 362-4-4- نگهداری نمونه‌ها.................................................................................... 36فصل سوم: مواد و روش کار3-1- جامعه مورد مطالعه.............................................................................................. 403-2- وسایل مورد نیاز ................................................................................................ 403-3- جمع آوری نمونه‌ها............................................................................................. 413-4- آنالیز نمونه‌های سرم و جیره................................................................................. 423-5- محاسبه DCAD................................................................................................. 423-6- آزمون‌های آماری................................................................................................ 44فصل چهارم: نتــــایج4-1- نتایج.................................................................................................................. 46فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری5-1- بحث و نتیجه گیری............................................................................................ 58منـــابعمنابع............................................................................................................................ 76چکیده انگلیسی............................................................................................................. 77فهرست جداولعنوان                                                                                               صفحهجدول شماره 3-1 : میانگین غلظت کلسیم بر اساس گاوداری‌های مختلف......................... 46جدول شماره 3-2 : ابتلا به هیپوکلسمی تحت بالینی بر اساس گاوداری های مختلف.......... 47جدول شماره 3-3 : ابتلا به هیپوکلسمی بالینی بر اساس گاوداری های مختلف................... 48جدول شماره 3-4 : میانگین غلظت NEFA بر اساس گاوداری های مختلف..................... 50جدول شماره 3-5 : درصد ابتلا به بالانس منفی انرژی بر اساس گاوداری های مختلف....... 51جدول شماره 3-6 : میانگین غلظت BHBA سرم بر اساس گاوداری های مختلف............. 52جدول شماره 3-7 : میانگین غلظت گلوکز سرم بر اساس گاوداری های مختلف................ 53فهرست نمودارهاعنوان                                                                                               صفحهنمودار شماره 3-1 : میانگین غلظت کلسیم سرم در گاوداری هایی با DCAD متفاوت........ 46نمودار شماره 3-2 : میانگین غلظت سرمی کلسیم در گاوداری های مختلف....................... 47نمودار شماره 3-3 : درصد ابتلا به هیپوکلسمی تحت بالینی در گاوداری های مختلف......... 48نمودار شماره 3-4 : درصد ابتلا به هیپوکلسمی  بالینی در گاوداری های مختلف................ 49نمودار شماره 3-5 : میانگین غلظت NEFA در گاوداری هایی با DCAD  مختلف............ 50نمودار شماره 3-6 : میانگین غلظت سرمی NEFA در گاوهای گاوداری های مختلف ....... 51نمودار شماره 3-7 : درصد ابتلا به بالانس منفی انرژی در گاوداری های مختلف................ 52نمودار شماره 3-8 : میانگین غلظت کلسیم سرم در گاوداری هایی با DCAD متفاوت........ 53نمودار شماره 3-9 : میانگین غلظت کلسیم سرم در گاوداری هایی با DCAD متفاوت........ 54تصویر 1-1 : هموستاز کلسیم در بدن............................................................................... 8    خلاصه فارسیهدف از انجام این تحقیق، بررسی تأثیر جیره‌هایی با تفاوت کاتیون ـ آنیونی (DCAD) مختلف بر بروز هیپوکلسمی بالینی و تحت بالینی و بالانس منفی انرژی بود. DCAD اندازه گیری چهار ماکرومنیرال اصلی (سدیم، پتاسیم، کلر و سولفور) در جیره است و با استفاده از فرمول  محاسبه شده و بر حسب میلی اکی والان در کیلوگرم ماده خشک (mEq/ kg DM) بیان می‌شود. به این منظور 3 گاوداری با DCAD، 24- (آنیونیک)، 80+ ( کاتیونیک) و 230+ (کاتیونیک) mEq/kgDM در دوره انتقالی (3 هفته قبل تا 3 هفته بعد زایش) انتخاب شدند. در هر گاوداری از تعداد 33 راس گاو هلشتاین cross – breed در2 مرحله (مرحله اول طی 48 ساعت اول بعد زایش جهت بررسی مقادیر کلسیم سرم و مرحله دوم طی هفته دوم بعد زایش جهت بررسی اسیدهای چرب غیر استریفیه (NEFA) بتاهیدروکسی بوتیرات اسید (BHBA و گلوکز ) خونگیری بعمل آمد. بر اساس نتایج بدست آمده میانگین غلظت کلسیم به طور معنی داری (P<0.05) در گاوداری شماره1 با DCAD منفی 24 بیشتر از گاوداری شماره2 (80+= DCAD ) و گاوداری شماره3 ( 230+= DCAD) بود. میزان ابتلا به هیپوکلسمی بالینی و تحت بالینی نیز به طور معنی داری در گاوداری شماره1، کمتر از گاوداریهای شماره 2و 3 بود. این نتایج نشان دهنده این است که استفاده از جیره‌هایی با DCAD منفی در دوره قبل زایش با افزایش کلسیم سرم، گاوشیری را در برابر هیپوکلسمی بالینی و تحت بالینی محافظت می‌کند. در مقابل درصد ابتلا به بالانس منفی انرژی بعد زایش (NEFA>0.7mmol/L) در گاوداری شماره 1 به طور معنی داری بیشتر از گاوداری شماره 2 و 3 بود (P<0.05) که به دلیل کاهش دریافت مواد غذایی بر حسب ماده خشک به دلیل اسیدوز متابولیک خفیف ایجاد شده توسط جیره‌های آنیونیک و کاهش خوش مزگی جیره است که توسط سایر محققین گزارش شده است. لذا تغییر جیره به سمت جیره کاتیونیک بلافاصله بعد زایش ( با حذف منابع آنیونیک جیره) توصیه می‌شود.مقدمه در میان حیوانات اهلی مزرعه، بیماریهای متابولیک اهمیت عمده‌ای را در گاوهای شیری و میش‌های آبستن دارند. در سایر گونه‌ها بیماریهای متابولیک معمولا تک گیر می‌باشند. گاو شیری پر تولید، همیشه مستعد هموستاز غیر طبیعی است، از طرفی سیستم تغذیه‌ای گاوشیری جهت تولید شیر زیاد ارتباط نزدیکی با بیماریهای متابولیک در این حیوانات دارد.زمانی که تولید شیر در گاو شیری افزایش یافت و گله بزرگتر شد، رخداد بیماریهای متابولیک افزایش خواهد یافت. در گاو شیری رخداد بیماریهای متابولیک در دوره نزدیک گوساله زایی تا اوج[1] تولید بیشتر است. در این دوره به دلیل تبادلات سریع آب، سدیم، کلسیم، منیزیم، کلر، فسفر، ترشح یا دفع این املاح در شیر و تغییرات در میزان دریافت مواد غذایی، محیط داخلی حیوان دچار تغییرات اساسی خواهد شد از طرفی ممکن است نیازهای آبستنی در دوره خشکی توسط جیره تامین نشودو حیوان را مستعد بیماریهای متابولیک نماید. دوره انتقالی در گاو شیری[2]دوره انتقالی در گاوشیری به 3 هفته قبل از زایش تا 3 هفته بعد از زایش اطلاق میشود. این دوره از اهمیت بسیار بالایی در سیکل تولید گاوشیری برخوردار است. هیچ دوره دیگری تا این حد نمی‌تواند تولید، سلامت و توان تولید مثلی را تحت تاثیر قرار بدهد (10،23). موفقیت در دوره انتقالی، سود آوری گاو دردوران شیرواری را مشخص می‌کند. محدودیت‌های تغذیه‌ای یا مدیریتی دوره انتقالی ممکن است مانع از رسیدن گاو به حداکثر تولید شیر بشود.رخداد بیماریها در دوره انتقالی منجر به کاهش تولید شیر در دوره شیرواری خواهد شد.یکی از نکات قابل توجه در دوره انتقالی، متابولیسم چربی است(12). افزایش متابولیسم لیپیدها در بافت چربی[3] در ارتباط با بیماریهای حول و حوش زایمان مثل کتوز و کبد چرب است. دریافت مواد غذایی برحسب ماده خشک[4] در هفته آخر آبستنی کاهش می یابد. این کاهش و تغییرات آندوکرینی منجر به افزایش اسیدهای چرب غیر استریفیه[5](NEFA) در خون خواهد شد. افزایش NEFA که نشان دهنده بالانس منفی انرژی است منجر به افزایش رخداد کتوز، جابجایی شیردان و جفت ماندگی می‌شود اما تاثیری بر تب شیر ندارد.استراتژی که درگاوداری در دوره انتقالی باید مد نظر باشد شامل اندازه گیری NEFA در هفته آخر آبستنی و اندازه گیری BHBA (بتا هیدروکسی بوتیرات اسید) در هفته اول بعد از زایش است تا با کنترل بالانس منفی انرژی و کتوز و بیماریهای مرتبط، از تولید بالا در دوره شیرواری و افزایش بهره اقتصادی برخوردار بود.در طول دوره انتقالی، گاو شیری سازگاری متابولیک بزرگی را به گلوکز، اسیدهای چرب و مواد معدنی متحمل می‌شود (38). هدف کاربردی مدیریت تغذیه ای در این دوره ایجاد این تطابق متابولیک است. ایجاد استراتژی تغذیه‌ای برای گاو خشک جهت جلوگیری از پرخوری[6] در اوایل دوره خشکی حائز اهمیت است. اما امروزه افزایش حمایت تغذیه ای در اواخر دوره خشکی پیشنهاد می‌شود(38).افزایش انرژی جیره توسط کربوهیدرات‌ها در دوره قبل زایش منجر به تاثیر مثبت بر توان گاو در دوره انتقالی می‌شود. اما تلاش جهت افزایش حمایت انرژی با خوراندن منابع چربی در جیره، یاکاهش خروج چربی درشیر در اوایل شیرواری منجر به کاهش آزاد شدن NEFA از بافت چربی نخواهد شد. هدف از انجام این تحقیق بررسی تاثیرجیره هایی با DCAD متفاوت بررخداد هیپوکلسمی بالینی و تحت بالینی و بالانس منفی انرژی بود.با انجام این تحقیق مشخص خواهد شد که آیا DCAD منفی قبل زایش در رخداد هیپوکلسمی بالینی و تحت بالینی نقشی دارد؟آیا DCAD بر بالانس منفی انرژی تاثیر دارد؟آیا DCAD منفی قبل از زایش باعث کاهش بروز هیپوکلسمی بالینی و تحت بالینی می شود؟  وآیا DCAD مثبت باعث کاهش بروز بالانس منفی انرژی میشود؟تعداد صفحه : 95قیمت : 14000تومان

بلافاصله پس از پرداخت ، لینک دانلود پایان نامه به شما نشان داده می شود

و در ضمن فایل خریداری شده به ایمیل شما ارسال می شود.

پشتیبانی سایت :        09309714541 (فقط پیامک)        info@arshadha.ir

در صورتی که مشکلی با پرداخت آنلاین دارید می توانید مبلغ مورد نظر برای هر فایل را کارت به کارت کرده و فایل درخواستی و اطلاعات واریز را به ایمیل ما ارسال کنید تا فایل را از طریق ایمیل دریافت کنید.

--  -- --

مطالب مشابه را هم ببینید

فایل مورد نظر خودتان را پیدا نکردید ؟ نگران نباشید . این صفحه را نبندید ! سایت ما حاوی حجم عظیمی از پایان نامه های دانشگاهی است. مطالب مشابه را هم ببینید. برای یافتن فایل مورد نظر کافیست از قسمت جستجو استفاده کنید. یا از منوی بالای سایت رشته مورد نظر خود را انتخاب کنید و همه فایل های رشته خودتان را ببینید