پایان نامه مهندسی صنایع گرایش صنایع: توسعه مدل ریاضی برای بهبود کیفیت و سلامت محصول همراه با پایداری محیط زیست و کارآمدی حمل و نقل در زنجیره تامین صنایع غذایی

متن کامل پایان نامه با فرمت ورد

پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته صنایع

برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده درج نمی شود

تکه هایی از متن به عنوان نمونه :

فهرست مطالب:

چکیده: ‌ب

فهرست مطالب… ‌ج

فهرست شکل­ها ‌و

فهرست جدول­ها ‌ز

فصل اول : کلیات تحقیق.. 1

1-1 مقدمه. 2

1-2 اهمیت و ضرورت تحقیق.. 2

1-3 اهداف تحقیق.. 4

1-4 ساختار تحقیق.. 4

فصل دوم : ادبیات و پیشینه تحقیق.. 5

2-1 مقدمه. 6

2-2 زنجیره تامین و ضرورت وجود آن. 6

2-3 زنجیره تامین یک­پارچه. 9

2-4 فرآیندهای عمده­ی مدیریت زنجیره تامین.. 10

2-4-1 مدیریت اطلاعات… 10

2-4-2 مدیریت لجستیک… 12

2-4-3 مدیریت روابط.. 12

2-5 ابعاد فیزیکی زنجیره تامین.. 13

2-6 روند توسعه سیستم‌های اطلاعاتی و نقش آن­ها در زنجیره تامین.. 14

2-7 زنجیره تامین غذایی.. 16

2-7-1 جایگاه زنجیره تامین غذایی در ایران. 18

2-7-2 مزایای ایجاد زنجیره تامین غذایی در کشور ایران. 20

2-7-3 توجه به کیفیت و سلامت محصول در زنجیره تامین غذایی.. 20

2-7-4 کارآمدی حمل و نقل در زنجیره تامین غذایی.. 22

2-7-5 زنجیره تامین سبز. 25

2-7-5-1 تفاوت زنجیره تامین سنتی و سبز. 27

2-7-6 بررسی روابط میان چالش­های مطرح شده 27

2-8 رویکرد مدل­سازی و حل.. 29

2-9 نتیجه­گیری.. 31

فصل سوم : مدل سازی زنجیره تامین غذایی.. 34

3-1 مقدمه. 35

3-2 مسئله­ی زنجیره تامین و مدیریت آن. 35

3-3 معرفی مدل. 35

3-4 روش تخمین تولید گاز دی اکسید کربن.. 38

3-5 فرض­های مدل. 39

3-6 نشانه گذاری.. 39

3-7 فرمول­بندی مدل. 43

3-8 مثال عددی.. 47

3-9 تحلیل حساسیت… 51

3-10 نتیجه­گیری.. 53

فصل چهارم : مطالعه­ی موردی.. 54

4-1 مقدمه. 55

4-2 معرفی شرکت… 55

4-3 تعریف مسئله. 56

4-4 داده­های ورودی مسئله برای مدل­سازی.. 57

4-5 حل مدل. 60

4-6 تحلیل نتایج.. 63

4-7 فصل پنجم : نتیجه­گیری و پیشنهادها 65

5-1 مقدمه. 67

5-2 نتایج تحقیق.. 67

5-3 پیشنهادهای آتی.. 68

مراجع. 69

پیوست… 75

Abstract 80

فهرست شکل­ها

شکل(2-1) شمایی از زنجیره تامین.. 7

شکل (2-2) زنجیره­ تامین بدون جریان اطلاعات… 11

شکل (2-3) زنجیره­ تامین همراه با جریان اطلاعات… 12

شکل(2-4) شمایی از زنجیره تامین غذایی.. 16

شکل(2-5) حمل و نقل در زنجیره تامین.. 23

شکل(2-6) شمایی از تاثیرات چالش­های مختلف زنجیره­ تامین غذایی بر هم. 32

شکل(3-1) بخش­های مختلف زنجیره تامین و ارتباطات آن­ها 36

شکل(3-2) روش تخمین تولید گاز دی اکسید کربن در حمل و نقل جاده­ای.. 38

شکل (3-3) نمایش شماتیک خروجی مدل. 47

شکل(4-1) مقایسه­ی هزینه­ها 64
فهرست جدول­ها

جدول(2-1) مقاصد زنجیره تامین فرآورده­های غذایی.. 19

جدول (2-2) مروری بر پیشینه­ی تحقیق.. 31

جدول (3-1) موجودی انبارهای ورودی.. 48

جدول (3-2)  تعداد واحدهای مورد نیاز در هر انبار. 48

جدول (3-3) میزان تولید در هر خط تولید. 48

جدول­های (3-4) و (3-5) جریان مواد. 49

جدول (3-6) تعداد وسایل نقلیه­ی به کار گرفته شده 49

جدول (3-7)  هزینه­های بخشهای مختلف… 50

جدول (3-8)  مقایسه­ی زمان حل مدل در مقیاس­های مختلف… 50

جدول (3-9)  مقایسه­ی هزینه­ها در شرایط مختلف… 52

جدول (3-10)  مقایسه­ی مسئله در دو حالت استفاده از 3pl و عدم استفاده از آن. 53

جدول (4-1) اطلاعات مربوط به مواد خام. 57

جدول (4-2) اطلاعات مربوط به تامین­کنندگان. 57

جدول (4-3) محصولات و اطلاعات آن­ها 58

جدول (4-4) تقاضای هر محصول در هر خرده فروش… 58

جدول (4-5) مشخصات انبار. 59

جدول (4-6) فاصله­ی خرده فروشان از انبارهای خروجی.. 59

جدول (4-7) مشخصات وسایل نقلیه. 59

جدول (4-8) موجودی انبار ورودی.. 60

جدول (4-9) موجودی انبار خروجی و تولید خط تولید. 60

جدول (4-10)  جریان مواد. 61

جدول (4-11) تعداد وسایل نقلیه­ی به کار گرفته شده 61

جدول (4-12)  هزینه­های بخشهای مختلف… 62

جدول (4-13)  مقایسه­ی مسئله در دو حالت استفاده از 3pl و عدم استفاده از آن. 63

جدول (پ-1) اطلاعات انبارها 75

جدول (پ-2) اطلاعات وسایل نقلیه. 75

جدول (پ-3) شرایط نگه­داری مواد اولیه. 75

جدول (پ-4) تامین مواد توسط تامین کنندگان. 76

جدول (پ-5) ظرفیت تولید. 76

جدول(پ-6) تقاضای مواد اولیه. 76

جدول (پ-7) تقاضای محصولات… 76

جدول (پ-8) فاصله­ی تسهیلات… 77

جدول (پ-9) هزینه تولید. 77

جدول (پ-10) مقدار عرضه توسط هر عرضه کننده 78

جدول (پ-11) هزینه مواد اولیه. 79

چکیده:

امروزه به دلیل رقابتی شدن بازار، یک زنجیره تامین کارآمد در هر صنعتی می­تواند نقش بسزایی در موفقیت آن داشته باشد. صنایع غذایی هم از این موضوع مستثنی نمی­باشند. این صنعت به دلیل وجود بازار فروش گسترده و سود زیاد، در سال­های اخیر به شدت مورد توجه سرمایه گذاران قرار گرفته است. در یک زنجیره تامین غذایی موفق می­توان، کیفیت و سلامت محصول، کارآمدی حمل و نقل و پایداری محیط زیست را به عنوان فاکتورهای اصلی در نظر گرفت.

این پژوهش مدلی ارایه می­دهد که در آن جریان مواد از تامین کننده تا خرده فروش در نظر گرفته شده است و شرایط نگه­داری آن­ها در هر لحظه از فرآیند جهت حفظ کیفیت و سلامت محصول  تحت کنترل قرار دارد. همچنین در این مدل توجه خاصی به ارایه محصول با کیفیت­های متفاوت برای مشتریان شده است تا پاسخ­گوی تمامی سلایق باشد. تابع هدف این مدل از جنس هزینه است و در پی کمینه کردن مجموع هزینه­ها می­باشد. کاهش میزان انتشار گاز دی اکسید کربن نیز در این تحقیق مورد توجه قرار گرفته است و مدل با انتخاب روشی مناسب برای حمل و نقل علاوه بر کاهش هزینه، موجب کمینه شدن میزان تولید گاز دی اکسید کربن و آسیب به محیط زیست می­شود.

نتایج نشان می­دهد چالش­های فوق تناقضی با یکدیگر نداشته و در صورت وجود یک مدل حساب شده، یک زنجیره تامین غذایی می­تواند بدون تحمل هزینه­های اضافه و با احترام به محیط زیست محصولاتی سالم و با کیفیت را در اختیار مشتریان خود قرار دهد.

1-1 مقدمه

با توجه به سرعت اجتناب ناپذیر بین المللی شدن تجارت و ورود اغلب کشورهای در حال توسعه به این جریان، اهمیت توجه به کارآمدی زنجیره تامین بیشتر نمایان می­شود. در بازار رقابتی امروز محصول سالم و با کیفیت باید در کوتاه­ترین زمان ممکن در اختیار مشتری قرار بگیرد تا بنگاه اقتصادی بتواند رضایت مشتری را جهت حفظ آن و جلب مشتری­های جدید فراهم کند. یک زنجیره تامین کارآمد در هر صنعتی نقش بسزایی در موفقیت آن دارد و صنایع غذایی نیز از این قضیه مستثنی نمی­باشند. در حالی که صنایع غدایی در حال حاضر درگیر مسایلی مانند امنیت غذایی، دورریز محصولات، کشاورزی و سلامت عمومی می­باشد چالش­های جدیدی مانند تغییرات آب و هوایی و تجارت منصفانه ظهور یافته­اند و نگرانی­هایی هم در مورد صنایع غذایی پایدار ایجاد شده­است [11]. از طرفی صنایع غذایی با توجه به آثار مستقیم و غیر مستقیمی که در زندگی افراد می­گذارد می­تواند در شکوفایی اقتصاد کشورهای دنیا نقش بسزایی داشته باشد و تاثیرات مثبت بسیاری در آن ایجاد کند. از جمله­ی این آثار می­توان به افزایش بهره­روی نیروی انسانی و سرمایه، ایجاد بازار مصرف برای بیشتر محصولات، کاهش ضایعات، عرضه بهداشتی­تر محصولات غذایی، رعایت استانداردهای مواد غذایی و صرفه­جویی در وقت و هزینه اشاره کرد.

***ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل و با فرمت ورد موجود است***

متن کامل را می توانید دانلود نمائید

چون فقط تکه هایی از متن پایان نامه در این صفحه درج شده (به طور نمونه)

ولی در فایل دانلودی متن کامل پایان نامه

 با فرمت ورد word که قابل ویرایش و کپی کردن می باشند

موجود است

تعداد صفحه : 93

قیمت : چهارده هزار تومان

 

 

بلافاصله پس از پرداخت ، لینک دانلود به شما نشان داده می شود

و به ایمیل شما ارسال می شود.

پشتیبانی سایت :        09124404335        info@arshadha.ir

در صورتی که مشکلی با پرداخت آنلاین دارید می توانید مبلغ مورد نظر برای هر فایل را کارت به کارت کرده و فایل درخواستی و اطلاعات واریز را به ایمیل ما ارسال کنید تا فایل را از طریق ایمیل دریافت کنید.

شماره کارت :  6037997263131360 بانک ملی به نام محمد علی رودسرابی

11

مطالب مشابه را هم ببینید

فایل مورد نظر خودتان را پیدا نکردید ؟ نگران نباشید . این صفحه را نبندید ! سایت ما حاوی حجم عظیمی از پایان نامه های دانشگاهی است. مطالب مشابه را هم ببینید. برای یافتن فایل مورد نظر کافیست از قسمت جستجو استفاده کنید. یا از منوی بالای سایت رشته مورد نظر خود را انتخاب کنید و همه فایل های رشته خودتان را ببینید