پایان نامه کارشناسی ارشد: بررسی امکان اصلاح نشاسته با کمک میدانهای الکتریکی پالسی

متن کامل پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته: مهندسی کشاورزی

گرایش: شیمی مواد غذایی

عنوان : بررسی امکان اصلاح نشاسته با کمک میدانهای الکتریکی پالسی

دانشگاه آزاد اسلامی

واحد دامغان

پایان نامه کارشناسی ارشد رشته مهندسی کشاورزی- علوم و صنایع غذای

گرایش شیمی مواد غذایی

موضوع:

بررسی امکان اصلاح نشاسته با کمک میدانهای الکتریکی پالسی

استاد راهنما:

دکتر حبیب الله میرزایی

برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود

(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)

تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :

(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)

فهرست مطالب:

چکیده                                                                                       1

مقدمه                                                                                       2

1-1-کربوهیدراتهای:                                                                             2

1-2-منوساکاریدها:                                                                               3

1-3-پلی ساکاریدها:                                                                              6

1-4- نشاسته :                                                                                    7

1-4-1-ژلاتینی شدن :                                                                         11

1-4-2-نشاسته ذرت:                                                                           12

1-4-3- بیاتی نان                                                                               18

1-4-4- نشاسته های تغییر یافته                                                             19 

1-5- گلیکوژن                                                                                  21

1-6-  تولید شربت ذرت                                                                  21

 

فصل دوم- مبانی نظری

2-1- تعریف فرآیند میدانهای الکتریکی پالسی یا PEF:                                23

2-2- اجزاء سیستمهای میدان الکتریکی پالسی:                                            24

2-3-طرح محفظه های ثابت  :                                                                25

2-3-1-  محفظه سیل وهمیلتون:                                                             25

2-3-2- محفظه دان و پرلمن:                                                                 26

23-3– محفظه گرال و همکاران:                                                            27

2–34–محفظه دانشگاه ایالتی واشنگتن :                                                  27

2-3-5- محفظه میزونو و هوری:                                                             28

2-3-6- محفظه زنگ – یینگ و یان                                                         29

2-4- طرح محفظه های مداوم :                                                               30

2-4-1-  محفظه دان و پرلمن:                                                                30

2-4-2- محفظه مداوم دانشگاه ایالتی واشنگتون:                                          31

2-5- طراحی محفظه مداوم با الکترود های متحد المحور                                32

2-5-1- محفظه دانشگاه ایالتی واشنگتن :                                                  32

2-5-2-  محفظه مداوم متحد المحور بوشنل                                               33

2-5-3- محفظه واکنش میدان الکتریکی همگرای ماتسومو و همکاری :              34

2-6- تولید ولتاژهای مختلف :                                                               35

2-7- پالسهای نمایی:                                                                          35

2-7-1- پالسهای دایره ای                                                                    37

2-7-2 پالسهای دو قطبی :                                                                    37

2-7-3- پالسهای متناوب:                                                                    38

2-8-  مکانیسمهای غیر فعال شدن سلولها در میدانهای الکتریکی پالسی:             38

 

فصــل سوم

3-1- روش کار:                                                                              47

 

فصــل چهارم

4-1-بحث:                                                                                              49

4-2-خصوصیات تغییر رنگ در نشاسته:                                                            50

4-3- خصوصیات تغییر حلالیت در نمونه های نشاسته:                                        51

 

فصــل پنجم

5-1-نتایج:                                                                                             53

5-2-بررسی نهایی نمونه های نشاسته سیب زمینی و ساگو و تاپیوکا:                        54

منابع:                                                                                                  58

چکیده:

در این تحقیق از میدانهای الکتریکی قوی با پالسهای کوتاه مربعی و مقیاس زمانی بین میکروثانیه و میلی ثانیه جهت سالم سازی مواد غذایی مایع استفاده شد و مواد غذایی تحت شرایط محیطی و یا دماهای پایین و با صرف انرژی کم فرآوری گردد و جهت اصلاح نشاسته سیب زمینی و ساگو  و تاپیوکا و ذرت استفاده شد.

پالسهای الکتریکی کوتاه که با شدت میدان بالا (kv/cm   8 تا  20) و با تعداد پالس 30 تا 60 هرتز از نوع مربعی به یک نمونه که بین دو الکترود در یک اتاقک تیمار (محفظه فرآیند) به صورت بچ یا مداوم قرار دارد، اعمال گردید. وقتی جریان الکتریسیته از مواد غذایی عبور گردید جریان به صورت پالسی ولی با شدت میدان بالا به صورت خیلی کوتاه اعمال شد؛ در واقع جریان در کسری از ثانیه اعمال گردید.

در این روش نمونه باید قابل پمپ و رسانای الکتریسیته باشد. بنابراین برای مواد غذایی مایع یا مایع حاوی ذرات بسیار ریز بکار می رود. در این تحقیق یک گرم نمونه نشاسته سیب زمینی یا ساگو یا تاپیوکا یا ذرت را در آب نمک 3 درصد حل کردیم و درون محفظه تیمار از نوع( سیمی- استوانه ای) محفظه میزونو و هوری قرار دادیم و در مدت زمانهای مختلف تحت میدان الکتریکی پالسی قرار دادیم و نمونه خارج شده از میدان الکتریکی را در پلیت ریخته در انکوباتور در دمای 43 درجه سانتیگراد خشک کردیم و در جداولی نگاشته شد و در نهایت خصوصیات رنگ و بافت و میکروسکوپی و حلالیت در آب، نمونه های اصلاح شده با هم مقایسه گردید. در انتها معلوم شد که در همه نمونه های نشاسته در 30 هرتز و 20 کیلو ولت در زمان 5 دقیقه در همه نمونه ها می تواند موثر و مفید باشد و در همه نشاسته ها در ولتاژ Kv/cm  30 و فرکانس 20 هرتز  و زمان تا حدود 45 دقیقه در همه نمونه ها به تدریج افزایش تغییر رنگ را خواهیم داشت.

مقدمه

  • کربوهیدراتهای:

    کربوهیدراتها فراوانترین ترکیبات آلی موجود در طبیعت هستند و سه چهارم ماده خشک دنیای گیاهی را تشکیل می دهند. اطلاق نام کربوهیدرات به این دسته از مواد ریشه در دورانی دارد که تصور می شد تمام ترکیبات متعلق به این گروه از نظر فرمولی هیدراتی از کربن هستند و از این جهت فرمول کلی YCx (H2O)y  نیز برای آنها پیشنهاد گردید. اگرچه بعدها مشخص شد که این فرمول در مورد تمام ترکیبات وابسته به این گروه صادق نمی باشد مثل پکتین یا همی سلولز اما از نظر اینکه این ترکیبات دارای خصوصیات مشترک دیگری با مواد با فرمول ذکر شده بودند؛ واژه کربوهیدرات جایگاه خود راحفظ نموده و همچنان مورد استفاده قرار می گیرد.

با توجه به فراوانی و همچنین ارزانی، کربوهیدراتهای تامین کننده بخش اعظم انرژی در رژیم غذایی اکثر ساکنان زمین می باشند و در تغذیه دام و طیور نیز که خود مورد استفاده انسان قرار می گیرند نقش بسیار مهمی دارند. صرف نظر ازنشاسته و گلیکوژن سایر پلی ساکاریدها( سلولز، همی سلولز و پکتین) تقریبا بدون تغییر از دستگاه گوارش انسان خارج می شوند. این گروه که تحت نام فیبرهای غذایی از آنها نام برده می شود و عمدتا در دیواره سلوهای گیاهی وجود دارند اگر چه بظاهر فاقد اهمیت تغذیه ای هستند ولی عملا نقش مهمی در تغذیه و سلامت انسان ایفا می کنند. زیرا باعث ایجاد حجم در مواد غذایی مصرف شده می شوند که این وضع به تخلیه مواد از روده کمک موثری می نماید. این ویژگی سبب خارج شدن مواد تجزیه شده یا تجزیه نشده و غیر قابل جذب در روده می گردد که باقی ماندن آنها در روده می تواند باعث تحریک و نارساییهایی در دستگاه گوارش شود و نهایتا موجب سرطان روده گردد. از طرف دیگرفیبرهای غذایی به اسیدهای صفراوی متصل می شوند و عمل جذب مجدد آنها را کاهش می دهند، که چنین عملی طبیعتا می تواند کاهش کلسترول در خون را به همراه داشته باشد. میزان انرژی حاصله از هر گرم کربوهیدرات قابل هضم یک چهارم کیلو کالری می باشد. در جدول یک میزان کربوهیدرات بعضی از مواد غذایی مشخص شده است.

تعداد صفحه : 67

قیمت : 14000تومان

بلافاصله پس از پرداخت ، لینک دانلود پایان نامه به شما نشان داده می شود

و در ضمن فایل خریداری شده به ایمیل شما ارسال می شود.

پشتیبانی سایت :        09199970560        info@arshadha.ir

در صورتی که مشکلی با پرداخت آنلاین دارید می توانید مبلغ مورد نظر برای هر فایل را کارت به کارت کرده و فایل درخواستی و اطلاعات واریز را به ایمیل ما ارسال کنید تا فایل را از طریق ایمیل دریافت کنید.

شماره کارت :  6037997263131360 بانک ملی به نام محمد علی رودسرابی

11

مطالب مشابه را هم ببینید

فایل مورد نظر خودتان را پیدا نکردید ؟ نگران نباشید . این صفحه را نبندید ! سایت ما حاوی حجم عظیمی از پایان نامه های دانشگاهی است. مطالب مشابه را هم ببینید. برای یافتن فایل مورد نظر کافیست از قسمت جستجو استفاده کنید. یا از منوی بالای سایت رشته مورد نظر خود را انتخاب کنید و همه فایل های رشته خودتان را ببینید