کبررسی تاثیر افزودن متیونین به جیره­های حاوی تانن بر عملکرد رشد و قابلیت هضم مواد مغذی در بره­های عربیپایان نامه ارشد

دانلود متن کامل پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته علوم دامی

گرایش : تغذیه دام

عنوان : بررسی تاثیر افزودن متیونین به جیره­های حاوی تانن بر عملکرد رشد و قابلیت هضم مواد مغذی در بره­های عربی

دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی

گروه علوم دامی

پایان‌نامه‏ کارشناسی ارشد تغذیه دام

عنوان

بررسی تاثیر افزودن متیونین به جیره­های حاوی تانن بر عملکرد رشد و قابلیت هضم مواد مغذی در بره­های عربی

 

استادان راهنما

دکتر محسن ساری

دکتر طاهره محمد آبادی

استادان مشاور

دکتر محمد بوجار پور

دکتر سمیه سالاری

شهریور 1393

برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)فهرست مطالبعنوان................................................................................................................................... صفحهفصل اول: مقدمه1-1 مقدمه. 22-1 فرضیه­ها 53-1 اهداف اصلی.. 54-1 نوآوری.. 5فصل دوم: بررسی منابع1-2 پوست انار. 71-1-2 تاریخچه انارکاری در ایران و جهان. 81-2-2 گیاه شناسی انار. 81-2-3 ترکیبات شیمیایی پوست انار. 92-2 ترکیبات فنولیک... 113-2تانن­ها 113-1-2ساختار شیمیایی و انواع تانن.. 124-2 اثرات تانن بر نشخوارکنندگان. 134-2-1 اثرات تانن­های متراکم 134-2-2 اثرات تانن­های قابل هیدرولیز. 135-2 اثرات بازدارنده تانن بر درشت ملکول­ها 145-1-2 اثرات تانن بر پروتئین.. 145-2-2 اثرات تانن بر قابلیت هضم پروتئین.. 166-6 اثرات تانن بر قابلیت هضم ماده خشک... 167-2 اثرات تانن بر مصرف خوراک.. 178-2 تاثیر تانن بر pH شکمبه. 189-2 تاثیر تانن بر تولید آمونیاک در شکمبه. 1910-2 تاثیر تانن بر تولید پروتئین میکربی در شکمبه. 2011-2 تاثیر تانن بر تعادل نیتروژن. 2112-2 اثر تانن بر تخمیر میکروبی شکمبه. 2213-2 تانن و میکروارگانیسم‌های شکمبه. 2414-2 متابولیسم تانن در شکمبه. 2415-2 تانن و پلی­­اتیلن­گلیکول. 2516-2 عادت پذیری آزمایشی و طبیعی به مصرف تانن.. 2617-2 تانن و آزمون تولید گاز. 2918-2 ساختار و وظایف بیولوژیکی متیونین.. 3118-1-2 متابولیسم متیونین.. 3418-2-2 متابولیسم متیونین در میکروارگانیسم­ها 39فصل سوم: مواد و روش­ها1-3 محل و زمان انجام آزمایش... 422-3 تهیه مواد خوراکی.. 423-3 مشخصات مکمل­های مورد استفاده 434-3 تیمارهای آزمایشی.. 435-3 آزمایش اول. 445-1-3 آزمایش تولید گاز. 455-2-3 تهیه مایع شکمبه. 455-3-3 محلول بزاق مصنوعی.. 455-4-3 تهیه بزاق مصنوعی.. 465-5-3 روش کار. 475-6-3 آماده کردن ویال‌ها برای انکوباسیون. 475-7-3 مواد و وسایل مورد نیاز. 485-8-3 اندازه گیری پارتیشنینگ فاکتور 485-9-3 معادلات و محاسبات تولید گاز. 485-10-3 اندازه‌گیری pH. 506-3 آزمایش دوم. 506-1-3 آماده سازی دام­ها 506-2-3 جیره غذایی.. 516-3-3 نگهداری و تغذیه دام­ها 526-4-3  نمونه برداری از خوراک.. 536-5-3 وزن کشی بره­ها 536-6-3 بهداشت و واکسیناسیون بره­ها 536-7-3 نمونه گیری از خون و اندازه گیری متابولیت‌های آن. 536-8-3 تعیین غلظت نیتروژن آمونیاکی و  pH شکمبه. 546-8-1-3 آماده‏سازی محلول فنل 546-8-2-3 آماده‏سازی محلول هیپوکلریت... 556-8-3-3  آماده‏سازی محلول استاندارد. 556-8-4-3 رسم نمودار استاندارد. 556-8-5-3 اندازه‏گیری نمونه‏ها 557-3 تعیین ترکیب شیمیایی.. 567-1=3  اندازه‌گیری الیاف نامحلول در شوینده خنثی (NDF) 567-1-1-3  تهیه محلول NDF. 567-1-2-3  وسایل لازم جهت اندازه گیری NDF 567-1-3-3- اندازه گیری الیاف نامحلول در شوینده اسیدی (ADF) 577-2-3  تهیه محلول ADF. 577-2-1-3  روش اندازه‌گیری.. 577-3-3 تعیین لیگنین.. 577-4-3 تعیین پروتئین­خام. 587-5-3 تعیین چربی خام. 598-3 برآورد قابلیت هضم ظاهری جیره‌ها 599-3  کشتار و تجزیه لاشه بره­ها 6010-3  رنگ سنجی گوشت 6211-3  طرح آماری و تحلیل داده‌ها 62فصل چهارم: نتایج و بحث1-4 ترکیب شیمیایی مواد خوراکی.. 652-4 آزمون تولید گاز. 662-1-4 اثرات اصلی تانن.. 662-2-4 اثرات اصلی متیونین 712-3-4 اثرات متقابل تانن و متیونین.. 753-4 بررسی اثرات افزودن متیونین به جیره حاوی تانن بر عملکرد بره‌ها 813-1-4 وزن نهایی و افزایش وزن زنده 813-2-4 ماده خشک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی.. 853-3-4 قابلیت هضم ظاهری 903-4-4 تاثیر جیره­های آزمایشی بر pH شکمبه. 973-5-4 تاثیر جیره­های آزمایشی بر آمونیاک شکمبه. 993-6-4 غلظت فراسنجه­های خونی.. 1023-6-1-4 غلظت گلوکز خون. 1023-6-2-4 غلظت نیتروژن اوره­ای خون. 1033-7-4 بررسی اثر جیره­های حاوی تانن بر صفات لاشه. 1063-8-4 شاخص رنگ سنجی.. 1093-8-1-4 رنگ سنجی بافت شکمبه. 1093-8-2-4 رنگ سنجی بافت راسته و فیله کمری.. 110فصل پنجم: نتیجه‏گیری و پیشنهادات1-5  نتیجه­گیری.. 1132-5  پیشنهادات.. 115فصل ششم: منابع منابع. 117 فهرست جداول عنوان.............................................................................................................................................................................. صفحهجدول 2-1 میزان ترکیبات فنولیک در پوست سه رقم انار ایرانی.. 10جدول2-2 قابلیت هضم ماده خشک برگ درختان با مقادیر مختلف تانن.. 17جدول 3-2 قابلیت هضم ماده خشک یونجه در حضور انواع و مقادیر مختلف تانن.. 17جدول 1-3 اجزای تشکیل دهنده و ترکیب مواد مغذی جیره‏های آزمایشی در تکنیک تولید گاز. 44جدول 2-3 اجزای تشکیل دهنده و ترکیب مواد مغذی جیره بره­ها 52جدول 1-4 مقدار ترکیبات شیمیایی مواد خوراکی.. 65جدول 2-4 فراسنجه­های تولید گاز برای اثرات اصلی جیره­های حاوی سطوح مختلف پوسته انار. 68جدول3-4 اثر سطوح مختلف تانن بر روند تولید گاز. 69جدول 4-4 فراسنجه­های تولید گازبرای اثرات اصلی جیره­های حاوی سطوح مختلف متیونین.. 73جدول 5-4 اثر سطوح مختلف متیونین بر روند تولید گاز جیره حاوی 80 درصد مواد متراکم. 74جدول 6-4 فراسنجه­های تولید گاز در جیره­های آزمایشی حاوی سطوح مختلف تانن و متیونین.. 78جدول7-4 اثر سطوح مختلف تانن و متیونین بر روند تولید گاز جیره حاوی 80 درصد مواد متراکم. 79جدول8-4 میانگین وزن اولیه، وزن هفتگی و وزن نهایی بره‌های آزمایشی (کیلوگرم). 83جدول 9-4 میانگین افزایش وزن هفتگی بره­های تغذیه  شده با جیره­های آزمایشی (کیلوگرم(. 85جدول 10-4  میانگین ماده خشک مصرفی بره­های تغذیه شده با جیره­های آزمایشی.. 88جدول 11-4 ضریب تبدیل غذایی کل بره­های تغذیه شده با جیره­های آزمایشی.. 90جدول 112-4 روند قابلیت هضم ظاهری روز 20 آزمایش (درصد). 91جدول 13-4 روند قابلیت هضم ظاهری روز 40 آزمایش(درصد). 92جدول 14-4 روند قابلیت هضم ظاهری روز 60 آزمایش(درصد). 92جدول 15-4  روند قابلیت هضم ظاهری روز 75 آزمایش(درصد(. 93جدول 16-4  روند قابلیت هضم ظاهری کل دوره آزمایش(درصد(. 94جدول 17-4 بررسی روند تغییرات pH شکمبه در بره­های تحت آزمایش... 98جدول 18-4 بررسی روند تغییرات نیتروژن آمونیاکی شکمبه در بره­های تحت آزمایش... 101جدول 19-4  بررسی روند غلظت فراسنجه­های خونی در روز 40 آزمایش... 105جدول20-4  غلظت فراسنجه­های خونی روز 75 آزمایش... 105جدول21-4 میانگین وزن و انداره قطعات لاشه. 108جدول 22-4 میانگین شاخص­های رنگ سنجی بافت... 109جدول 23-4  میانگین شاخص­های رنگ سنجی بافت فیله کمر. 111   فهرست شکل­هاعنوان.............................................................................................................................................................................. صفحهشکل2-1 معرفی ساختار تانن­های انار. 10شکل 2-2 انواع ساختار متیونین.. 33شکل 3-2 متابولیسم متیونین.. 38شکل4-2  سنتز متیونین بوسیله باکتری­ها 40شکل3-1 تجزیه لاشه. 60  فصل اولمقدمه1-1 مقدمهبهره­برداری بی­رویه از منابع پایه، محدودیت در توسعه تولیدات کشاورزی، تخریب مراتع و خشکسالی از جمله عواملی هستند که محدودیت منابع مواد خوراکی در دسترس برای تغذیه دام را موجب گردیده‌اند. سالانه حجم عظیمی از بقایای کشاورزی حاصل می­شود که می­توان از آنها درتغذیه دام استفاده نمود (فضائلی و زاهدی فر،  1383).  به طور کلی بیش از نیمی از منابع گیاهی تولیدی در کشور به صورت پس­مانده و تولیدات  فرعی در مزارع و باغات و نیز اماکن فراوری محصولات کشاورزی بر جای می­ماند که دآرای ارزش غذایی متنوعی بوده و می­توان از آنها در تغذیه دام استفاده نمود. با انجام پژوهش­ها و افزایش اطلاعات مربوط به ارزش غذایی پس­ماند­ها، توسعه و به کارگیری فن­آوری­های مناسب جهت فرآوری و غنی­سازی و تلاش برای کاهش اثرات برخی مواد ضد تغذیه‌ای موجود در آنها، کاربرد آنها در تغذیه دام، امکان پذیر بوده و می­توان به کمک آنها برخی از محدودیت­های موجود در رابطه با خوراک دام را برطرف نمود.انار از جمله محصولات کشاورزی است که فرآورده­های فرعی آن (پوست و تفاله دانه) حدود 40 تا 45 درصد وزن میوه را تشکیل می­دهد ولی اطلاعات اندکی درباره ارزش غذایی آن وجود دارد.  یکی از محدودیت­های استفاده از  پوست میوه انار مقادیر بالای تانن در آن می­باشد که علاوه بر خاصیت قابض بودن سبب رسوب پروتئین­های موجود در ساختمان میکروارگانیسم­های شکمبه دام نیز می­شود. پوست میوه انار علاوه بر تانن دارای آلکالوئید  نیز می‌باشد (فیضی، 1382). میزان تانن پوست انار 2/206 گرم در کیلو گرم ماده خشک می­باشد (فیضی و همکاران، 1389). عمده ترین ویژگی تانن­ها ظرفیت باند شدن با پروتئین‌ها می‌باشد که باعث اثر ممانعت آنزیمی می‌گردد (دانش مسگران، 1388).بر اساس آمارهای ارائه شده سطح زیر کشت باغات انار کشور با احتساب درختان پراکنده انار حدود 2/74795 هزار هکتار بوده که 60/49 درصد آن درختان بارور انار می­باشند (آمار­نامه کشاورزی، 1388-1389). استان فارس با سهم 98/31 درصد سطح بارور انار کشور از نظر سطح در جایگاه نخست قرار دارد. استان­های یزد، اصفهان، کرمان، خوزستان، سیستان و بلوچستان و زنجان به ترتیب با 53/14، 27/8، 13/7، 73/3، 48/3 و 11/3 درصد سهم در سطح بارور انار کشور در رتبه­های بعدی قرار گرفته­اند. در مجموع 23/72 درصد سطح باور انار کشور در هفت استان می باشد و سایر استان­ها 77/27 درصد سطح بارور انار کشور را داشته­اند. تولید انار کشور حدود 396984 هزار تن بوده که 78/96 درصد آن از کشت آبی حاصل شده است. استان­های فارس، یزد، لرستان، کرمان، سیستان و بلوچستان، مازندران و اصفهان به ترتیب با 28/50، 2/12، 72/4، 50/4، 53/3، 30/3 و 30/3 درصد تولید انار جزء هفت استان برتر کشور در تولید انار هستند. علاوه بر مصرف انسانی یک از موارد استفاده از انار تولید آب­ انار در کارخانه­های آب میوه­گیری و تولید کنسانتره است.  پوست انار محصول فرعی حاصل از کارخانجات آب میوه گیری می­باشد. که پس از گرفتن آب انار، محصولی که باقی می­ماند تفاله انار نامیده می­شود. در واقع پوست انار یک پسمانده لیگنو سلولزی و باقی مانده فرایند آب میوه گیری است. پوست و تفاله دانه انار حدود 45-40 درصد وزن مرطوب میوه اولیه را تشکیل می­دهند ( پوست انار حدود 24 درصد) که از آنها استفاده بهینه­ای نشده و به عنوان ضایعات محسوب می­شوند. متا­­سفانه آمار دقیقی از مقدار پوسته انار تولید شده در باغات کشور در دسترس نیست. یکی از ترکیبات ضد مغذی موجود در پوست انار تانن می­باشد که بیشتر از نوع تانن متراکم است (فیضی، 1382). مقدار تانن آن بستگی به نوع انار(وحشی و اصلاح شده) آن دارد.نشخوار­کنندگان نیز همانند تک معده­ای­ها به مواد غذایی حاوی اسید ­آمینه ضروری احتیاج دارند. اگر چه میکروارگانیسم­های شکمبه منبع عمده تامین کننده پروتئین بوده و الگوی اسیدهای آمینه جیره را تغییر می­دهند. در نتیجه، منابع اسید­آمینه که از شکمبه وارد روده باریک شده و دارای قابلیت جذب هستند، از اهمیت زیادی برخوردار می باشند. زمانی که پروتئین میکروبی به دلایلی محدود باشد و یا احتیاجات اسید آمینه­ای حیوان زیاد باشد، ممکن است پروتئین میکروبی تکافوی نیاز حیوان برای نگهداری و تولید (رشد و شیردهی) را نکند (مارجین[1] و تیت گمر[2]، 1992). متیونین یکی از اولین اسیدهای آمینه محدود کننده برای شیر و پروتئین شیر در بسیاری از جیره­های غذایی گاوهای شیری است. متیونین موجود در جیره غذایی ابتدا تحت تاثیر تجزیه میکروبی قرار می­گیرد و سپس از شکمبه عبور و در روده بزرگ جذب شده و در دسترس سلول­های بدن قرار می­گیرد. جریان متیونین در روده بزرگ می­تواند با اضافه کردن مکمل متیونین و یا حمایت تولید پروتئین میکروبی افزایش یابد به دنبال آن جریان پروتئین میکربی در روده کوچک افزایش می­یابد. 80-50 درصد پروتین­ها از تولید پروتئین میکروبی در روده بزرگ بوجود می­آید که ترکیب اسید­های آمینه آنها شبیه شیر است. توانایی تانن در باند شدن با پروتئین‌ها سال­هاست که اثبات شده است و تحقیقات زیادی در این زمینه انجام گرفته است. نمونه تاریخی آن تهیه چرم از پوست حیوانات با استفاده از عصاره گیاهان حاوی تانن می‌باشد. چگونگی واکنش تانن و پروتئین به ساختار پروتئین و تانن واکنش ‌دهنده بستگی دارد. خصوصیات پروتئین که می تواند باعث ایجاد پیوند قوی با تانن ‌شود، شامل وزن مولکولی زیاد، داشتن ساختمان باز و انعطاف‌پذیر و غنی‌بودن از اسید آمینه پرولین می‌باشد. همچنین خصوصیات تانن که باعث ایجاد کمپلکس تانن ـ پروتئین می‌شود شامل وزن مولکولی زیاد و ساختار گسترده و انعطاف‌پذیر می‌باشد(هروات[3]، 1981).در ایران تا کنون در مورد تعیین اثر تانن بر روی اسیدهای آمینه در شکمبه گزارشی منتشر نشده است. همچنین در مورد بازده استفاده از پوست انار در تغذیه دام نیز تحقیقات کمی انجام شده است. بنابراین این پژوهش در مورد بررسی تاثیر افزودن متیونین به جیره‌های حاوی تانن بر عملکرد رشد و قابلیت هضم مواد مغذی در بره‌های عربی بر اساس فرضیه های زیر انجام شد.  1-2 فرضیه­هاH0- افزودن متیونین به جیره حاوی پوست انار تاثیری بر فراسنجه تولید گاز  جیره ندارد.H1- افزودن متیونین به جیره حاوی پوست انار می‌تواند فراسنجه تولید گاز  جیره را تحت تاثیر قرار دهد.H0- تاثیر تانن بر هضم مواد مغذی با افزودن متیونین تغییر نمی‌یابد.H1- تاثیر تانن بر هضم مواد مغذی با افزودن متیونین تغییر می‌یابد.H0- افزودن متیونین به جیره حاوی تانن تاثیری بر الگوی رشد و اجزای لاشه بره‌های تغذیه شده با این جیره‌ها ندارد.H1- افزودن متیونین به جیره حاوی تانن می‌تواند الگوی رشد و اجزای لاشه بره‌های تغذیه شده با این جیره‌ها راتحت تاثیر قرار دهد.1-3 اهداف پایان نامه:
  • بررسی تاثیر افزودن متیونین به جیره حاوی پوست انار بر فراسنجه تولید گاز جیره
  • بررس تاثیر تانن بر هضم مواد مغذی با افزودن متیونین
  • بررسی تاثیر افزودن متیونین به جیره حاوی تانن بر الگوی رشد و اجزای لاشه بره‌های تغذیه شده با این جیره‌ها
1-4 نوآوریافزودن  متیونین به جیره­های حاوی تانن در نشخوار کنندگان کوچک در راستای کاهش اثرات ضد تغذیه‌ای آن و بهبود عملکرد حیوان[1] - Merchen[2] - Titgemeyer[3] - Horvath تعداد صفحه :162قیمت : 14000تومان

بلافاصله پس از پرداخت ، لینک دانلود پایان نامه به شما نشان داده می شود

و در ضمن فایل خریداری شده به ایمیل شما ارسال می شود.

پشتیبانی سایت :        09309714541 (فقط پیامک)        info@arshadha.ir

در صورتی که مشکلی با پرداخت آنلاین دارید می توانید مبلغ مورد نظر برای هر فایل را کارت به کارت کرده و فایل درخواستی و اطلاعات واریز را به ایمیل ما ارسال کنید تا فایل را از طریق ایمیل دریافت کنید.

--  -- --

مطالب مشابه را هم ببینید

فایل مورد نظر خودتان را پیدا نکردید ؟ نگران نباشید . این صفحه را نبندید ! سایت ما حاوی حجم عظیمی از پایان نامه های دانشگاهی است. مطالب مشابه را هم ببینید. برای یافتن فایل مورد نظر کافیست از قسمت جستجو استفاده کنید. یا از منوی بالای سایت رشته مورد نظر خود را انتخاب کنید و همه فایل های رشته خودتان را ببینید